Avslutande matcher i Grupp F idag där Nigeria och Argentina möts i en gruppfinal. Argentina är redan klara för fortsatt spel samtidigt som Nigeria behöver en poäng för att säkra avancemang. Argentina ställer upp med en stjärnspäckad elva idag och jag går därför på ett målskyttespel på den största stjärnan i laget.

  • Match: Nigeria – Argentina
  • Spel: Messi målskytt
  • Odds: 1,90 @ betsafe
  • Insats: 3,5/10 units
  • Spelstopp: 18:00

Argentina är som sagt redan klara efter två raka vinster i gruppspelet mot Bosnien (2-1) samt Iran (1-0). Man har inte direkt imponerat i spelet tycker jag, men tungan på vågen har varit Lionel Messi i båda dessa matcher. Han satte viktiga 2-0 mot Bosnien och avgjorde matchen mot Iran genom ett välplacerat skott i slutskedet av matchen. Han har en otrolig press på sig i detta VM efter en mindre lyckad säsong i Barcelona, så jag tror det var oerhört viktigt att han fått igång målskyttet så här tidigt i turneringen. Det har vi även sett på målgesterna där han ytterst sällan sett så lättad ut över ett mål.

Media har blåst upp Messi som att han kontrollerar det här landslaget och nästan står över tränare Alejandra Sabella, vilket säkert kan stämma till en viss del. Man ändrade spelsystem till 4-3-3 inför matchen mot Iran och det står nu klart att man kommer fortsätta på den islagna vägen, precis vad Messi föredrar. Det är ingen dålig elva Sabella trycker ut idag trots att man är klara för avancemang, vilket kanske är lite överraskande. Framåt har man idag Angel Di Maria, Sergio Agüero, Lionel Messi och Gonzalo Higuain, ett anfall som få lag kan matcha i detta VM. Man lär därför sätta ett hårt tryck på Nigerias försvarslinje, som jag inte tycker har blivit allt för hårt testade hittills.

argentinanigeria

Nigeria har alltså inte släppt in ett endast mål i denna turnering, något som man är helt ensamma om så här långt. Men kikar vi på motståndet så har man alltså mött Iran (0-0) och Bosnien (1-0) hittills, två lag som knappast ska jämföras med Argentinas offensiva krafter. Att man håller nollan mot Iran ser jag inte som någon större bedrift, och mot Bosnien hade man god hjälp av domaren när man spikade igen för andra matchen i rad. Man kan få ett otrevligt uppvaknande idag när Argentina verkligen trycker ut det tunga artilleriet.

Messi tar som bekant samtliga frisparkar i närheten av straffområdet och straffarna är det inget som helst snack om, dessa tar han också. Jag tror även att han styr precis hur mycket han vill spela i matchen, vilket brukar innebära 90 min oavsett vilket resultat som råder. Han är nog sugen på att ta upp kampen med Neymar i skytteligan, och då krävs det nog att han sätter dit en balja idag. Blir en insats strax under medel på det här spelet.


Testar även två sidospel på Messi med mindre slantar:

Messi över 1,5 mål – 4,80 @ betsafe- 1/10 units

Messi hat-trick – 13,00 @ betsafe- 0,5/10 units

/e@sy