Ingen av spelarna har imponerat och matchen känns ovis. Oddset på 2,97 säger däremot Janowicz.

  • Match: Nicolas Almagro – Jerzy Janowicz
  • Turnering: Australien Open ATP
  • Speltips: Jerzy Janowics
  • Odds: 2,97 @ Pinnacle
  • Units: 3/5
  • Spelstopp: 18/1, 05:00

Svag inledning alltså från båda spelarna. Båda två har varit involverade i varsin femsetare mot svagt motstånd. Almagro har varit dålig i båda sina matcher och hade tur att hans landsman Gimeno-Traver inte var helt kry. Nicolas är ett bollgeni samt en diva. Han har en snygg och bra enhandsbackhand och en mycket bra serve. Han är rankad 11 i världen men har så mycket boll i sig att han skulle kunna vara bättre än så. Vad är det då som sviker honom? Hans moral säger jag, den är under all kritik. Spelet kan variera kraftigt och i motgång går inte mycket rätt.

Jerzy Janowicz är kometmannen som gjorde dunder succé i slutet av 2012. I Paris Masters spöade han många av tourens absolut tyngsta namn och föll sedan i finalen mot en lysande David Ferrer. Den gigantiska Polacken har en monsterserve och hos så långa spelare brukar deras kvalitéer ofta stanna där men inte hos Janowicz. Han har en otrolig känsla i stoppbollar, slår stenhårda forehands med precision och är en vägg framme vid nät. Jerzy är redan rankad 26 i världen men han kommer inte stanna där. Polacken har startat denna turnering varierande. Han vann första matchen mot Bolelli i tre raka men blev sedan ordenligt pressad av Dev Varman i fem set där polacken var en uemaskin i de två första seten för att sedan spela upp sig.

I natt lär det bli jämnt. Jag tror att Jerzy Janowicz drar det längsta strået och oddset är tilltalande i en sådan öppen tillställning.