Vi har en riktigt intressant match i den södra serien av hockeyettan. Hemmalaget Pantern tar emot topptippade Mörrum. Frågan är om Mörrum kan fortsätta rida på den vinnande vågen eller om man återigen faller tillbaka till det spel man hade i starten?

  • Match: Pantern – Mörrum
  • Serie: Division 1F
  • Speltips: Mörrum
  • Odds: 1.90 @ Svenska Spel
  • Insats: 5/10 units
  • Spelstopp: 2/10, 19.00

Pantern har till den här säsongen satsat stort och har tagit sikte på allettan. Man har värvat in flera duktiga spelare och har sitt bästa lag på många år. Nu har man inte riktigt levt upp till de förväntningarna hittills och har bara lyckats skrapa ihop 5 poäng på sina sex spelade matcher. Poängen har kommit senast mot Helsingborg och en suddenseger hemma mot usla Nittorp. Man har tillochmed lyckats få stryk av ett riktigt uselt Borås och det ska man verkligen skämmas för. Nu ska man ta emot ett uppåtgående Mörrum och det blir givetvis tufft. Pantern har ett lag som med lite tur kan ta sig till allettan, men nu känns det dock som att deras start har varit lite för ojämn för att man ska klara det i slutändan. En knapp seger mot Nittorp och förlust mot Borås, ja då ska man helt enkelt få det mycket tufft mot ett av seriens bästa lag. Pantern har haft svårt att göra mål under de inledande matcherna och bör få svårt igen.

Mörrum170

Mörrum bygger sitt spel runt två bra målvakter och en stabil defensiv, även om det från starten inte sett ut som det brukar. Nu har man dock tre starka insatser på raken där man tagit poäng mot Tingsryd och vunnit mot både Kallinge och Olofström. Fortsätter man bara någorlunda bra så ska man inte ha några problem med Pantern heller. Mörrums förstafemma med Jens Svensson-Brandon Wong-Henrik Andersén är den femma som varit klart bäst hittills där alla tre stått för sex poäng var. De övriga femmorna måste steppa upp om Mörrum ska kunna utmana de lagen i toppen, men efter de senaste matcherna så bör självförtroendet vara på topp igen. Mörrum är på pappret ett klart bättre lag än Pantern och får man bara ihop det som senast så vinner man denna match. Jag tror dock inte att det blir någon utklassning, utan det känns mer som en typisk 2-3 eller 2-4 match.


Mörrum blir farliga i vinter när man fått ihop laget. Hoppas det räcker till kvällens match mot Pantern. Jag kommer spela Mörrum att vinna efter full tid till oddset 1.90 och det spelar jag med en medelinsats. Spelet är denna gång lagt hos Svenska Spel. Övriga bolag ligger betydligt lägre.

Twitter @HedenskogH och @spelaspelse

Lycka till!

/Heden