Stanley Cup är äntligen här och vi har åtta riktigt intressanta matchserier som på nåt sätt känns jämnare än nånsin. Tidigare säsonger har man kunnat plocka ut lag att gå vidare ganska enkelt, men den här säsongen känns det svårare. Att det kommer bli jämnt är något vi ska utnyttja.

  • Matchserie: St Louis – Chicago & San Jose – LA Kings
  • Speltips: Över 5.5 matcher + över 5.5 matcher.
  • Odds: 2.19 @ betsson
  • Insats: 7/10 units
  • Spelstopp: 18/4, 02.00

St Louis – Chicago Över 5.5 matcher (1.48)
Blues går in till detta slutspel med otroligt dålig form och också med en otroligt stor press på sig. Laget har gjort en kalassäsong hittills och det vore väl lite halvtråkigt om en dåligt tajmad usel form skulle förstöra en hel säsong. Laget är dock riktigt bra och man är kompletta på alla delar. Min stora fråga är som det har varit de senaste säsongerna när det gäller Blues. Har man den där slutspelskaraktären som krävs för att gå hela vägen? Jag är faktiskt lite tveksam, men självklart kommer man ge rutinerade Chicago en hård match. Man får trots allt se sig själva som favoriter med tanke på att man har fördelen av en extra hemmamatch, även om jag har ett ganska gott öga för Chicago.

Chicago ser jag nog som liten favorit i denna matchup, men det kommer garanterat bli knallhårt. Blues är starka hemma och Chicago är starka hemma. Under säsongen har man spelat fem möten där Blues vunnit tre och Hawks de två senaste. Redan där känns det otroligt jämnt. Chicago kommer dessutom med största sannolikhet få tillbaka både Kane och Toews som gått skadade under ett par veckor nu. Min känsla här är rätt klar. Det är två mycket bra lag som har ett stabilt försvarsspel. En dag funkar inte försvaret och det ena laget kommer vinna, förmodligen med en hel del marginaler på sin sida. Jag är ganska säker på att båda lagen tar två matcher var och då klarar vi linan. Skulle inte heller förvåna mig om det går till sju matcher.

San Jose – LA Kings Över 5.5 matcher (1.48)
Sharks ser jag som favoriter här, men inte lockade alls att spela på dem. San Jose har gjort en grym säsong och har nu också prickat formen ganska bra. Under säsongen så har man mött Kings flertalet gånger där faktiskt Kings vunnit fyra av fem möten. Kanske blir det inte så lätt ändå. Sharks har dessutom haft stora problem under slutspelen de senaste åren och möter nu ett lag som varit ett av de klart bästa slutspelslagen under de senaste säsongerna. Det kommer garanterat bli tufft här och det skulle förvåna mig om båda lagen inte kniper två matcher var.

Kings är ett brutalt bra slutspelslag. På nåt sätt verkar man höja sig när man väl måste och det kommer man långt på. Hade man haft hemmaplansfördel här så hade jag definitivt tagit Kings som mina vinnare i denna serie, men nu är det Sharks som har den turen och då är jag kluven. Som sagt så tror jag att båda lagen tar minst två matcher var. Båda är starka hemma och har en bra defensiv att luta sig emot. Det har varit jämnt under hela säsongen så ser ingen anledning till att det inte skulle vara det nu.


Det är två av de absolut jämnaste matchserierna på förhand och har svårt att de detta sluta under linan. Det är mycket möjligt att båda tar det till sju matcher och då är det grönt. Mitt spel blir över 5.5 matcher i de båda serierna till oddset 2.19. Spelet finner nu hos Betsson och spelas med 7 units.

Twitter @HedenskogH och @spelaspelse

Lycka till!

/Heden