MAXSPEL! Det är äntligen dags för ett efterlängtat slutspel i NHL. Jag har redan direkt hittat ett riktigt bra spel, som dock tyvärr föll lite i odds direkt efter att jag spelat. Oddset är fortfarande tilltalande och tycker det är otroligt bra. Det är sällan jag rekommenderar ett maxspel från NHL, men nu är det dags.

  • Att gå vidare från första rundan
  • Speltips: Pittsburgh + Chicago
  • Odds: 1.60 @ Betsson
  • Insats: 10/10
  • Spelstopp: 30/4, 02.05

Pittsburgh att gå vidare mot NY Islanders (1.25)
Pens och deras lag är på pappret ett av de bästa lagen på många år i hela NHL. Bredden i truppen är enorm och jag ser verkligen inte en chans i längden att Islanders ens ska vara i närheten av att rubba Pittsburgh. Nu pratar jag inte bara med hjärtat, utan hjärna är en stor del i detta. Sidney Crosby har ännu inte fått klartecken för spel, men därmed inte uteslutits att han spelar första matchen, vilket det i min mening verkar som han kommer göra. Om inte så är han snart tillbaka med laget och då är truppen komplett. Jag tror inte man behöver Crosby för att vinna mot detta Islanders. Pittsburgh kan med full trupp ställa upp med tre extremt bra femmot, där två av femmorna håller absolut världsklass. Backbesättningen är i grunden bra, men kan slarva lite när man har stora ledningar och gör många mål. Det är dock inte mer än normalt. Marc-Andre Fleury lär söka revansch från förra säsongen där han klappade igenom totalt. Skillnaden mot förra året är att han varit otroligt stabil mer eller mindre hela säsongen. Man har dessutom fördel av hemmaplan  och iår haft väldigt lätt för Islanders. Man förlorade första matchen mot NYI, men vann sedan fyra matcher med målskillnaden 16-5. Formen är brutalt bra i Pittsburh och jag tror inte den blir sämre när Crosby gör comeback.

Islanders har stått för en enastående säsong såhär långt och att man tog sig till slutspel är bara det värt en merit. Nu lär det dock ta stopp med buller och bång. New York har det ganska bra ställt offensivt med två bra linor där John Tavares självklart står ut som den stora stjärnan i Islanders. Jag säger såhär, plockar Pittsburgh bara bort Tavares hyfsat så har man vunnit 80% av matchserien. Pittsburgh är ett lag som spelar med mycket fart vilket borde resultera i att Islanders sega backar bör få problem. Inte bara för att de är tröga, utan även för att de möter NHLs vassaste offensiv. Målvakten Evgeni Nabokov har gjort det helt okej, men är han någon målvakt som reder ut stormen för Islanders? Knappast. Under en sju matcher lång matchserie har jag svårt att se Islanders gå segrande ur striden.

29 jan – NYI 4 at PIT 1
5 feb – PIT 4 at NYI 2
10 mars –  NYI 1 at PIT 6
22 mars – PIT 4 at NYI 2
30 mars -NYI 0 at PIT 2

Tippat resultat: 4-0 i matcher

Chicago att gå vidare mot Minnesota (1.28)
Match nummer två hämtar jag från den andra seriesuveränen, fast i den västra konferensen såklart. Chicago hade en magisk start på serien där man också hade en fantastisk streak på 24 matcher utan att förlora under ordinarie tid. Redan där såg man att de skulle vara ett lag att räkna med säsongen ut. Formen har gått ner lite på slutet, men samtidigt kanske man jämför dem med deras start lite och sätter förväntningar därefter. Att laget är stabilt ända bakifrån Ray Emery/Corey Crawford vet vi om. Laget har släppt in minst mål i hela NHL och när man då möter ett lag som har haft stora problem att göra mål under hela säsongen så ska man bara vinna. Så länge man inte klappar ihop totalt vill säga. Risken lär dock inte vara stor. Hawks har även dom en enorm bredd. Spetskompetensen med Patrick Kane och Jonathan Toews i fronten är väl rätt lika med Minnesotas vassaste herrar, men man sticker iväg på spelarna bakom dessa och kan presentera spelare som  bland annat Patrick Sharp och Marian Hossa. Dessutom har man  ett gäng stora och riktigt bra backar. Man har vunnit 2 av 3 möten denna säsong mot Minnesota och jag räknar med att man gör processen ganska kort mot Wilds. Säger som om Pens, under sju matcher så vinner inte Minnesota fyra.

Minnesota är ett lag som jag gillar på nåt sätt. De har många sköna spelartyper och ett gäng duktiga spelare, men har ändå på nåt sätt svårt att göra mål. Bakåt har man varit stabila under första delen av säsongen och lite mer. På slutet har formen varit brutalt dålig och inte ens målvakten Nicklas Bäckström har varit speciellt bra sista matcherna. Ett exempel var näst sista matchen hemma mot Edmonton när man hade chansen att säkra slutspelsplatsen och istället viker ner sig totalt och förlorar med 6-1. Deras spel på sista tiden har inte övertygat och de går in som stora underdogs i denna matchserie. Inte heller mer än rätt. Titta bara tabellen och där ser vi vilket som är det klart bästa laget. Jag har svårt att Chicago förlora mer än två matcher denna serie. Det underlättar inte direkt att laget redan har dålig form när man kliver in i slutspelet, dessutom att Dany Heatley är skadad och även Jason Pominville är ett stort frågetecken.

30 jan –  CHI 2 at MIN 3
5 mars – MIN 3 at CHI 5
30 mars – CHI 1 at MIN 0

Tippat resultat: 4-1 i matcher


Under en matchserie på sju matcher så har jag svårt att se något av ovanstående tips att misslyckas. Båda lagen har enorm bredd och möter de sämsta lagen i detta slutspel. Jag spel 10 units på dubbeln Pittsburgh att gå vidare + Chicago att gå vidare till oddset 1.60 hos Betsson. Alla andra bolag ligger mycket lägre och det har redan sänkts en del sedan det kom ut. Passa på, för 1.60 får ni inte imorgon natt. Har själv spelat till ett högre odds, men det sänktes ganska snabbt tyvärr. 1.60 är fortfarande riktigt bra.

Twitter @HedenskgH och @spelaspelse

Lycka till!

/Heden