Under natten mot fredag så spelas den första matchen mellan Montreal och Ottawa. En serie som jag tror kommer bli extremt fartfylld. Montreal spelar med bra fart samtidigt som Ottawa kör full fart framåt och vänder spel snabbt. Erik Karlsson är tillbaka och det blir tungan på vågen.

  • Att gå vidare från första rundan
  • Speltips: Ottawa
  • Odds: 2.40 @ Bet365
  • Insats: 3/10 units
  • Spelstopp: 3/5, 01.05

Montreal hade en urusel avslutning på grundserien trots att man vann sina två sista matcher. Formen är under all kritik och de behöver vända den för att gå vidare från denna drabbning. Man vann sin division med en poäng före Boston som egentligen hade allt i sina egna händer i fyra matcher, men misslyckades totalt med att sätta dit den avgörande poängen som hade behövts. Boston mötte just Ottawa i söndags och hade när tre minuter återstod av sista perioden en divisionsseger i handen, men sjabblade bort det ytterligare en gång. Montreal har gjort en riktigt stark säsong, men frågan jag ställde mig var egentligen när laget skulle börja rasa. Truppen har man inte för att gå långt och jag blir verkligen förvånad om man tar sig längre än andra rundan. Jag har sagt under hela säsongen att Montreal kommer dala neråt och nu har det börjat. De kan mycket väl gå vidare fån denna drabbning, men som formen är just nu så ger jag en knapp fördel för Ottawa och då är 2.40 ett riktigt bra odds. Habs har ett jämnt lag där de flesta kan producera, men man saknar den där yttersta spetskompetensen för att gå hela vägen. Carey Price har varit svag i målet sista veckorna, detsamma gäller deras defensiv i allmänhet. Alexei Emelin är borta för säsongen, i övrigt ska man vara skadefria.

Ottawa har även dom gjort en bra säsong. Inget som dock har överraskat på mig med tanke på att jag trodde på dem redan innan säsongen startade. Däremot så har det överraskat mig att man gjort det såpass bra när flera av deras absolut viktigaste kuggar var borta under större delen av säsongen. Däribland Jason Spezza, Milan Michalek och Erik Karlsson. Dessutom ett gäng lirare utöver dessa har även varit borta på ett eller annat vis. Nu är man relativt skadefria och det enda frågetecknet förutom Jason Spezza är Chris Phillips, men känner jag honom rätt så spelar han snart igen. Ottawas lag är fullt med energispelare och duktiga skridskoåkare. Karlsson har gjort en sensationellt snabb comeback och han har nu spelat tre matcher där han spelat över 27 minuter i varje match. Han har inte heller visat några prov på svagheter eller att han ska vara matchotränad. Han har stått för 4 poäng och dessutom stått för hela 16 skott på mål. Jag tror han blir grädden på moset för Ottawa och med sina offensiva kvalitéer så skickar han Ottawa till semifinal i den östra konferensen. Formen är ett stort plus för Ottawa. Även fast man inte vunnit så mycket de sista matcherna så har man skapat mängder med chanser och när man då får möta ett lag som inte varit i balans under de sista veckorna så lär framförallt Carey Price få sig en rejäl kavalkad. Oddsen är höga på ett Sens. Det negativa är att laget är ungt och många av dem spelar sitt första slutspel, men förhoppningsvis kan man anpassa sig.

Inbördes möten:
30 jan – MTL 1 at OTT 5
3 feb – OTT 1 at MTL 2
25 feb –  MTL 1 at OTT 2
13 mars – OTT 3 at MTL 4


Montreal har en liten fördel av hemmaplan, men jag har sagt hela säsongen att Montreal inte kommer klara sig i ett slutspel och måste stå fast vid det. Oddset är högt och jag spelar Ottawa att gå vidare till 2.40 hos bet365. Det får en insats på 3 units.

Twitter @HedenskogH och @spelaspelse

Lycka till!

/Heden