Detta spel känns nästan helt stenklart på nåt vis. Det finns ett gäng olika anledningar varför jag kommer spela det här ganska hårt ändå och då får vi också ett ganska inbjudande odds. På förhand är det ganska ovisst, men när man tänker efter så känns det faktiskt riktigt bra. Det blir en vinnare i Pacific Division.

  •  Vinnare Pacific Division
  • Speltips: Anaheim
  • Odds: 3.85 @ Nordicbet
  • Insats: 5/10 units
  • Spelstopp: 9/10, 01.00

Pacific Division – Odds från Nordicbet
Los Angeles (2.75)
Anaheim (3.85)
San Jose (4.50)
Vancouver (8.00)
Edmonton (12.00)
Arizona (14.00)
Calgary (18.00)

anaheim_ducks_200x113

Anaheim Ducks
Det här är laget jag tror på denna säsong. Man gjorde förra säsongen en helt fenomenal grundserie och vann såväl Pacific Division som hela Western Conference. Man var riktigt vassa och var 5 poäng före Sharks. Jag ska vara ärlig och säga att jag inte trodde på Anaheim förra säsongen, men de bevisade att alla kan ha fel. Dock så fick man se i slutspelet att de kanske inte var så vassa som man var under första delen av säsongen. Nu är det dock 82 nya grundseriematcher som står på schemat och jag tycker man har oerhört god chans att plocka hem titeln som vinnare av Pacific även denna säsong. Målvaktssidan är otroligt stark enligt mig. Det är två ganska oprövade målvakter vid namn Fredrik Andersen och John Gibson, men båda visade att man helt klart är två riktigt bra målvakter. Den sistnämnda såg jag för ett par säsonger sedan vid junior-VM och man såg redan då att det är något stort påväg upp.

Tittar man lite på utespelarna så har man ett par tunga tapp, men man har också gjort ett par nyförvärv som väger upp det hela. Bakåt har man tappat Luca Sbisa och Stephane Robidas, där den sistnämnda inte alls spelade många matcher. Den spelare man plockat in som gör någon skillnad därbak är Clayton Stoner från Minnesota. Jag tycker det bytet går ganska jämnt ut. Sbisa är bra defensivt och detsamma gäller Stoner. I övrigt ser backuppsättningen ut nästan som förra säsongen. Det är en bra mix bland veteraner och en hel del ung talang. Det bästa med allt tror jag är att de unga spelarna Hampus Lindholm och Cam Fowler är de som ska stå för den offensiva kraften bland backarna. Sedan har man ett gäng rutinerade rävar som tar hand om det defensiva och framträder med lite pondus. Jag gillar deras tänk här.

Framåt så var man grymma förra säsongen och jag förväntar mig att man kommer ungefär lika bra den här säsongen. Man har en bra bredd genom tre femmor och en topline utöver det vanliga där superstjärnor som Corey Perry och Ryan Getzlaf ingår. Framåt har man tappat ett par gubbar. Legenden Teemu Selänne har lagt skridskorna på hyllan. Saku Koivu likaså. Daniel Winnik har lämnat för Toronto och Nick Bonino var en del av en trejd med Vancouver. Nu har man ändå också fått in en del bra ersättare så jag tror det blir riktigt bra oavsett. Dany Heatley är perfekt för en andrafemma, eller kanske tillochmed som ett komplement till förstakedjan om det vill sig väl. Ryan Kesler är en grym center för att ha i en andraline. Nate Thompson är en sådan som kan gå in och fylla upp en plats i en av de lägre femmorna. Jag tycker det ser minst sagt bra ut även denna säsong för ankorna.

Los Angeles Kings
Kings var laget som var nära att åka ut redan i den första omgången av slutspelet. Man låg under med 0-3 i matcher mot San Jose och hade även underläge inför den sista perioden i match fyra, men på nåt sätt vände man allt då och vann serien med 4-3. Kings har de senaste säsongerna varit ett slutspelslag utan dess like. Man har gått lite på halvfart under grundserien känns det som och ibland också tappat någon onödig poäng. Man är grymma bakåt och spelar tight, vilket gör att också målproduktionen uteblir lite ibland. Jag menar, Kings har ett otroligt bra lag på pappret och har fått behålla stora delar av förra årets vinnarlag, men jag känner ändå nånstans innerst inne att Kings återigen kommer vara lite loja genom grundserien och bara göra det dem behöver. Sedan när det vankas slutspel igen så växlar de upp ett par växlar och i slutändan kommer man ändå vara en av de största kandidaterna till att ta hem den stora bucklan.

San Jose Sharks
Det här är lag nummer tre som kommer kunna utmana Anaheim om Pacific. Men även här tror jag inte laget räcker till. Man har ett par gubbar i laget vid namn Patrick Marleau, Joe Thornton, Joe Pavelski och Logan Couture. Dessa herrar är världsklasspelare på sina positioner och med ett par fina vapendragare vid sidan om så är de otroligt giftiga i anfallszon. Bakåt har man tappat två viktiga herrar. Dan Boyle är numera i Rangers och Brad Stuart ska snart dra på sig Coloradodressen. Det är riktigt tunga tapp och egentligen har man inte hittat några värre ersättare till dessa. Jag tycker heller inte att Antti Niemi är en målvakt som man kan lita på. Varför vet jag inte, men jag har aldrig gillat honom som målvakt. Jag tror Sharks väger för lätt även denna säsong.


Några fler lag tänker jag inte ens nämna för de vinner ingen division. Enklare än så är det inte. Anaheim har störst bredd över sina lagdelar tillsammans med Kings, men man har en fördel och det är att man förmodligen kommer ge 110% under hela säsongen. Kings gör vad dem behöver som vanligt och varvar sedan upp lagom till slutspelet. Mitt spel blir Anaheim att vinna Pacific Division till oddset 3.85. Det investeras en medelinsats på detta och spelet finner ni hos Nordicbet.

Twitter @HedenskogH och @spelaspelse

Lycka till!

/Heden