Det är inte ofta jag ger på mig att reka tripplar, men idag tycker jag det är läge. Första rundan är över så sent som igår och redan idag startar runda två. Jag kommer lägga fokus på matcherna Pittsburgh – Ottawa, Chicago – Detroit och Los Angeles – San Jose.

  • Trippel NHL, conference semifinaler
  • Matcher: Pittsburgh – Ottawa, Chicago – Detroit & Los Angeles – San Jose
  • Speltips: Pittsburgh att gå vidare + Chicago att gå vidare + över 5.5 matcher mellan LA-SJ
  • Odds: 2.57 @ Betsson
  • Insats: 8/10 units
  • Spelstopp: 15/5, 01.35

Pittsburgh att gå vidare (1.32)
Pens var illa ute under första rundan mot Islanders, men lyckades ändå ta sig i kragen och avgjorde på bortaplan i den sjätte matchen. Nu får man ta emot ett ungt Ottawa och har återigen fördel av hemmaplan. Pittsburgh hade som sagt en del problem mot Isles, framförallt i egen zon där det var ganska rörigt. Marc-Andre Fleury fick förtroendet från början och var inte alls bra, vilket förmodligen formade den framtida utgången och säkerligen medförde att Pens var såpass virriga i egen zon även i fortsättningen. Sedan ska man inte ta bort Islanders prestation för de är ett mycket bra lag, förmodligen ganska underskattat av de flesta. Däremot så kretsar alldeles för mycket runt John Tavares och det var också hans kedja som var den som störde Pittsburgh oftast. Nu möter man ett Ottawa som saknar den där riktiga artisten på forwardssidan, utan det man har är ett par medelbra forwards, men samtidigt en ganska fin bredd. Jag tror att det gynnar Pittsburgh oerhört att Ottawa saknar den där riktiga ledaren framåt, förutom Erik Karlsson på backen förstås. I målet har man haft Craig Anderson som varit fantastisk under hela säsongen och har inte gjort det sämre här i slutspelet. Laget har dock kanske levt lite för mycket på honom och har man problem med att hålla ner målchanserna för Montreal så kommer man få problem med Pens eftersom de är ruggigt effektiva.

Tittar man på Pittburghs lag så är det som de flesta vet nu ett riktigt stjärnlag och deras forwardsbesättning är otroligt bred. Framförallt har man en massa spetskompetens i bland annat Evgeni Malkin, Sidney Crosby och Jarome Iginla. Där ligger Ottawa som sagt steget efter. Något som jag mer tror kommer passa Pittsburgh perfekt är Ottawas spel. Sens spelar nästan all in i offensiven och i mittzonen lämnar man landskap med yta åt sina motståndare. Pittsburgh vänder spel snabbt och har mängder med skickliga offensiva spelare som kommer ta vara lägena betydligt bättre än vad Montreal gjorde. Ändrar inte Ottawa taktik helt så kommer man få en tuff matchserie mot detta stjärnglada Pittsburgh. Tror inte heller den orutin som finns i Ottawa är till det positiva. Inbördes denna säsong har Pittsburgh vunnit alla tre möten och fortsätter man på samma spår så ska detta inte heller vara några problem. Oddset 1.32 är taget i denna trippel. Tips: 4-1 i matcher.

Chicago att gå vidare (1.30)
Blackhawks hade inga större bekymmer med att besegra Minnesota i den första omgången. Laget har gjort en komplett säsong och får också stå som huvudfavoriter till att vinna Western Conference, även om jag inte tror på laget så långt. Nu möter man Detroit och där ska man verkligen inte ha några problem. Laget är bättre på de flesta positioner och så länge inte Jimmy Howard står på huvet i sju matcher så vinner Chicago denna drabbning. Den här säsongen har man vunnit samtliga fyra möten mot Detroit och i en matchserie över sju matcher ska man inte få stryk. Framförallt inte nu när man har fördel av hemmaplan.

Detroits säsong har varit lite av en bergodalbana. På slutet har man dock spelat jättebra och den evigt ifrågasatta Jimmy Howard räddade laget i första rundan. Jag har svårt att se en såpass svag backbesättning klara av Chicago skickliga forwards i längden. Man gick en lång och tuff serie mot Anaheim som man med nöd och näppe knep i den avgörande matchen. Jag trodde ärligt på Detroit att de skulle slå ut Anaheim, men här tar det stopp för att Chicago har ett mycket mer komplett lag. I Detroit så handlar det mesta om Henrik Zetterberg och Pavel Datsyuk. I Chicago kan vi rabbla upp flera stycken då deras trupp är otroligt bred. På backsidan sitter nog den största styrkan där man egentligen har sex stycken backar som kan gå in och spela mot vilka spelare som helst i hela ligen. Det är något som spelarna själv poängterat att man iår har en betydligt mycket stabilare defensiv. Som sagt, man har vunnit alla möten mot Chicago denna säsong och ska ta sig vidare här utan några jätteproblem. Tips: 4-2 i matcher.

LA Kings – San Jose över 5.5 matcher (1.50)
Kings var det inte många som trodde på, men här är man nu. Jag har innan slutspelet tippat på en final mellan Pittsburgh och just LA Kings. Det står jag fast vid fortfarande. Man öppnade på borta med två raka förluster och där trodde nog många att det var kört. Tre hemmamatcher och ytterligare en på bortaplan så var det över och Kings vann med 4-2 i matcher. Under säsongen har man haft problem till och från. Motivationen och den där glöden som behövs för att gå hela vägen verkar inte ha funnits på samma  sätt som den brukar. Jonathan Quick gjorde ingen supersäsong ända fram tills han för fyra matcher bestämde sig för att ändra på sin prestation. Han och Kings försvarspel är en stor del i att det här kan gå vägen. Offensiven är dock lite under kritik och därför känns över 5.5 matcher helt givet här. Kings har fördel av hemmaplan och där är man riktigt starka. Detsamma gäller Sharks när de spelar på sin hemmarink. Båda lagen kommer förmodligen plocka poängen på hemmaplan och jag blir inte förvånad om denna går till sju matcher, mycket pågrund av lagens hemmastyrka. Därav också så tror jag Kings kommer gå vidare i slutändan då man har en bättre målvakt.

Sharks slog ut Vancouver i fyra raka matcher och det är självklart riktigt imponerande. Sedan ska vi inte glömma bort att Nucks var otroligt dåliga där nästan ett helt lag underpresterade. Sharks kommer definitivt kämpa hårdare i denna serie och att det blir mindre än sex matcher har jag verkligen svårt att se. Under säsongen har lagen spelat fyra matcher, två matcher vardera på hemmais och det har blivit just hemmasegrar i alla matcher. Tror inte något av lagen släpper mer än en match på hemmaplan och då ska det mycket till om spelet inte sitter. Tips 4-3 i matcher till Kings fördel.


Jag ser alla tre tipsen som mycket troliga och kombar man ihop dessa så får man också ett ganska saftigt odds. Jag kommer spela 8 units på Pens att gå vidare + Chicago att gå vidare + över 5.5 matcher Kings – Sharks till det fina oddset 2.57. Spelen hittar ni hos Betsson denna gång.

Twitter @HedenskogH och @spelaspelse

Lycka till!

/Heden