Ny säsong av NHL-hockeyn står på glänt och vi ska titta närmare på den spelare jag tror vinner skytteligan. Jag kommer inte bara tippa med hjärtat här utan det är verkligen med hjärnan. Spelaren spelar i en svartgul dress och det är nog ingen som inte vet vem det handlar om. Jag tycker tiåset är givet, trots ett ganska lågt odds.

  • Vinnare av poängligan i grundserien
  • Speltips: Sidney Crosby
  • Odds: 3.40 @ betsson
  • Insats: 6/10 units
  • Spelstopp: 9/10, 01.00

pittsburgh_200x200

Sidney Crosby är som tidigare år mitt givna val till årets vinnare av Art Ross Trophy. Det har det varit de senaste säsongerna och det valet kommer fortsätta att vara det även denna säsong. Crosby är den spelare som spelar mest av alla forwards i hela Pittsburgh, Han har varit där sedan ankomsten till ligan och är bekväm i det mesta i klubben. Sid har magisk blick för spelet som nästan ingen annan kan mäta sig med i hela världen. Han är bra i det defensiva och helt fenomenal i anfallszon. Tittar man på Pittsburghs powerplay så är det två spelare som styr allting, Evgeni Malkin och just Sidney Crosby. De flesta passningar går genom dessa spelare och Pittsburghs powerplay var förra säsongen helt magiskt och man var också bästa lag i just den spelformen. Att det blir sämre denna säsong har jag svårt att tro. Man kommer ligga strax över 20% i powerplay och då är det garanterat en hel del poäng från Crosbys klubba.

Till den här säsongen så lär han dessutom få en ny lekkamrat i förstakedjan. Crosby har de senaste säsongerna spelat med Chris Kunitz och det kommer han fortsätta att göra. Kunitz är en powerforward med ett riktigt vasst skott och därav också kompletterar Crosbys spel väldigt bra. Dels för att han har sitt skott och får mackor av Crosbys perfekta lägen och dels för att han går rakt på mål där Crosby är väldigt bra på att hitta öppna ytor. Den tredje länken i kedjan lär vara lite olika spelare. Det har det varit de senaste säsongerna, mycket beroende på alla skador som har varit. Däremot så har alla spelare som kommit in höjt sig en nivå och det är nog just för att man fått spela med en spelare som Crosby. Patric Hörnqvist är en av de tilltänkta spelarna och det borde definitivt passa in bra. Dessutom är den gamle vapendragaren Pascal Dupuis tillbaka i full och god form efter sin knäskada som han hade delvis under förra och förrförra säsongen. Han vet vi om att han kan göra underverk bredvid Crosby. I vilket fall så tror jag inte det spelar någon större roll vem han spelar med, poängen kommer trilla in titt som tätt ändå.

Utmanare till Crosby går att nämna väldigt många. Alla lag har mer eller mindre en superstjärna som gör massvis med poäng och det är svårt att sia om vilken av alla spelare som kommer vara de närmsta utmanarna. Jag ska nämna några fixstjärnor som jag tror kan utmana, men också varför jag tror att de kommer bakom Crosby. Perry och Getzlaf i Anaheim är givna utmanare, men tror de kommer avlösa varandra för mycket för att lyckas vinna. Boston har alldeles för jämnt lag där många är producerande spelare. Chicago-trion Kane-Toews-Sharp är bra, men Hawks i allmänhet är starka framåt och även där finns det för många som ska göra poängen. MacKinnon, Duchene och deras Colorado är lite för orutinerade för att gå hela vägen. De spelar dessutom i en väldigt tuff division. Datsyuk och Zetterberg spelar i ett för dåligt lag och har för stora roller defensivt dessutom. Kings är lite som Boston och har ett relativt jämnt lag, dessutom ett lag som inte producerar överdrivet mycket framåt. San Jose har ju gamle Joe Thornton som alltid är med uppe i toppen, men han gör alldeles för få mål för att kunna utmana i längden. Ovechkin är också en given utmanare, men han är tvärtom mot Thornton och får för få passningspoäng för att vinna. Det finns två stora utmanare enligt mig och den ena är Steven Stamkos om han får vara hel. Spelet byggs runt honom i Tampa och han är en av världens bästa skyttar. Den andra spelar i Islanders och heter John Tavares. Även där byggs spelet runt honom och i sina bästa lägen så är han en av de spelare som kan mäta sig med Crosby. Han är fullkomligt komplett i anfallszon. De som är närmast att utmana efter dessa två känner jag är Perry och Getzlaf, men de spelar också i en väldigt tight division vilket gör att jag tror att det kommer begränsa deras poängskörd litegrann.


Crosby kommer producera om han får vara hel. Han är utan tvekan världens bästa spelare och då har jag svårt att spela på någon annan än just honom. Jag kommer dock gardera mig lite för att eventuellt minska förlusten. Mitt stora spel går på Sidney Crosby att vinna poängligan till oddset 3.40 hos betsson. Insatsen där blir 6 units. För att gardera mig lägger jag också en unit vardera på Steven Stamkos (8.00) och John Tavarers (21.0). De två sistnämnda kan ni leta upp på ett annat bolag.

Sidney Crosby (3.40) – 6/10 units
Steven Stamkos (8.00) – 1/10 units
John Tavares (21.0) – 1/10 units

Twitter @HedenskogH och @spelaspelse

Lycka till!

/Heden