Ottawa Senators går in med ett intressant lag till årets NHL-säsong och siktar även iår på att ta sig till slutspel. Jag tycker mig ha hittat ett ganska intressant odds här på en liten lagspecialare hos Betsson.

  • Långtidsspel: Ottawa Senators
  • Speltips: Ottawa Senators tar sig till slutspel? – JA
  • Odds: 3.00 @ Betsson
  • Insats: 5/10 units
  • Spelstopp: 20/1, 01.00

För er som gillar långtidsspel så känns det här riktgt intressant. Jag ska börja med att säga att de spelar i en relativt dålig division där jag känner att Boston är det enda laget som är ”säkra” för ett slutspel. I övrigt tyker jag det känns ganska öppet. Ottawa och Buffalo har ganska lika lag om man tittar på spelartrupp, men Buffalo faller lite på att de kanske inte riktigt har den spetsen som Ottawa besitter. Övriga två lag är Montreal och Toronto. Montreal är ett lag som antagligen floppar eller blir succé. Jag tror att det blir flopp. Anledningen är att de har ett skadebenäget lag och dessutom tycker jag deras lag ser tunt ut. Toronto känns som en klubb i kaos. Spelarövergångar hit och dit med just nu ett av ligans sämsta målvaktspar. Lagen är alltså Boston, Ottawa, Buffalo, Montreal och Toronto. Dessa fem kommer möta varandra ett par gånger fler än övriga lag i Eastern Conference och detta medför att Ottawa borde kunna sno åt sig en och annan poäng då jag tycker det finns tre lag som är sämre än Ottawa. Boston är bra, men absolut inte omöjliga. Montreal kom sist förra året och Toronto kom på trettonde plats. Sista åren har Ottawa tagit sig till slutspel typ varannan säsong och förra året klarade man det efter ha slutat på den sista slutspelsplatsen, 3 poäng före Buffalo.

Ska man titta lite på Ottawas trupp så har de en relativt ung trupp och det känns som att de flesta fortfarande kan utvecklas till bättre hockeyspelare än vad de redan är. På backsidan har dem förra årets bästa back, Erik Karlsson. Han är en magiker på offensiv blå och kommer garanterat fortsätta producera massvis med poäng, speciellt när man har såpåss duktiga forwards. Man har även värvat in Marc Methot från Columbus och det får ses som en riktigt stabil defensiv värvning. Chris Phillips är kvar och likaså rutinerade Sergei Gonchar. Framåt har kapten Daniel Alfredsson beslutat sig för att spela ännu en säsong. Lägg därtill superstjärnan Jason Spezza tillsammans med radarpartnern Milan Michalek som utgör två delar av deras forwardstrio nummer ett. Den sista delen i pusslet är än så länge okänd, men det går starka rykten om att en viss Jakob Silvferberg kommer att få starta tillsammans med dessa. Han gjorde debut redan förra säsongen efter sitt SM-guld med Brynäs och det kanske inte var riktigt rättvist, men han gjorde det helt okej med tanke på omständigheterna. Den här säsongen har han startat alldeles utmärkt i farmarlaget och han förtjänar verkligen den här chansen. Man har även spelare som Eric Condra, Kyle Turris och Guillaume Latendresse kan bli en joker om han får hålla sig undan skador. I målet har man Craig Anderson som har en tendens att göra riktiga idiot matcher där han är helt omutlig, vilket gör han till en riktigt bra keeper att luta sig emot. Bakom honom har man en relativt oprövad Ben Bishop, men skulle det krisa där så tar man upp vårat kanske största svenska målvaktslöfte i NHL, Robin Lehner. Han lär få en hel del speltid oavsett och kanske tillochmed kan vara med och nosa på förstaspaden.

Det finns enorm kvalité i Ottawa vilket man visade starkt förra säsongen. I slutspelet höll man tillochmed på att slå ut ettan i Eastern Conference som var Henke Lundqvists New York Rangers. Styrka kallas det, men räckte tyvärr inte för dem den här gången. Jag tycker man har riktgt bra chans att ta sig till slutspel för deras lag lett av Erik Karlsson är riktigt bra. Dessutom spelar man i en halvtaskig division. Betsson erbjuder 3 gånger pengarna på att Senators ska ta sig till slutspel och det hugger vi med en medelslant. Ett kul spel att följa under denna säsong.

Twitter @HedenskogH och @spelaspelse

Lycka till!

/Heden