Långtidsspelen i Stanley Cup har varit en stor framgång hittills. Jag har återigen hittat ett spelvärt odds på ett lag som bara ser starkare ut för varje match som går. Jag har trott på att laget ska gå till final redan innan slutspelet började och ser ingen anledning att ändra mig nu.

  • Att gå vidare till Stanley Cup-final, Chicago vs Los Angeles
  • Speltips: Los Angeles Kings att gå vidare
  • Odds: 2.40 @ Pinnacle
  • Insats: 5/10 units
  • Spelstopp: 1/6, 23.05

LA Kings har höjt sig från grundspelet och utvecklat sig till det slutspelslag man var förra säsongen när man vann Stanley Cup. Redan innan första matchen i slutspelet så har jag sagt att Pittsburgh ska möta Los Angeles i finalen och jag kan som sagt inte ändra mig nu. Kings är ett lag som verkligen spelar som ett lag också. De har inte det mest spektakulära anfallsspelet, men man har ett försvarsspel ch en målvakt som inget annat lag har i hela ligan. Man försvarar sig otroligt bra och man spelar mycket tufft med tacklingar i de flesta situationer tillsammans med ett strukturerat styrspel vilket gör att motståndarna har väldigt svårt att ta sig in på kassen. Jonathan Quick har en grundserie bakom sig som inte alls var i samma klass som hans prestation under förra säsongen. Nu under slutspelet har han växt ut till den målvakt han är, världens bästa enligt mig. Dessutom är han väldigt sevärd med tanke på att han är såpass atletisk Går Kings till final så får han återigen MVP. Det kan jag nästan garantera, så bra har han varit. Inbördes denna säsong så har Chicago ett övertag med 2-1 i matcher, men inget som jag tycker spelar större roll idag då det varit tre väldigt jämna matcher. Dessutom är Kings i bättre form än nånsin medans Chicago inte är samma lag som man var under första delen av säsongen. Kings är otroligt hemmastarka och har inte tappat en hemmamatch hittills i slutspelet. Under grundserien förlorade man endast fem matcher på hemmais. Nu har man visserligen inte fördelen av en extra hemmamatch, men jag tror man fortsätter att vinna på hemmaplan och kniper en match i Chicago. Då har man ett övertag på 3-1 i matcher och det ska man inte släppa. Man har också en stark lagmoral och är NHLs bästa lag att försvara ledningar.

jonathannquick

Chicago är inget dåligt lag. Tittar man spelare för spelare så har de ett mycket starkare lag offensivt och ganska likvärdig defensiv med en liten fördel för Kings. Det som man enligt mig har en klar svaghet på är målvaktsposten där Quick är bättre än Corey Crawford i Chicago. Corey har bra siffror i Hawks, men Quick är bara bättre. Han känns mycket mer stabil och framförallt verkar han vara en målvakt som kan vinna matcher åt sitt lag. Det kan Crawford också göra givetvis, annars hade man inte tagit sig till en conference-final, men han är fortfarande inte på samma nivå som Quick. Hemmafördelen har man, men som sagt så tror jag att Kings snor en match i United Center och sedan så vinner man båda matcherna hemma i LA. Vid ett 3-1 läge i antal matcher till fördel för Kings så får vi inte 2.40 på att dem ska gå vidare. Offensivt vinner Hawks, även om dem inte övertygat i slutspelet hittills. Försvarsspelet och Quick fixar ännu en SC-final för Los Angeles.


Jag tycker oddset är högt. Det har dessutom rört sig uppåt under de senaste dagarna, vilket gör att jag väntat med reken tills nu. Jag spelar LA Kings att gå vidare till oddset 2.40 hos Pinnacle med en medelinsats. Kan även tillägga att jag privat har ett par units på Pens + Kings att gå vidare till 3.65 och även en liten slant på Pittsburgh vs Los Angeles i final (lagt innan slutspelet) till 20 ggr fläsket. Så jag tror verkligen på Kings, mycket pågrund av Jonathan Quick.

Twitter @HedenskogH och @spelaspelse

Lycka till!

/Heden