Jag har hittat ett intressant långtidsspel här på Torontos nya målvakt Jonathan Bernier. Det känns som ett riktigt bra spel på förhand då jag känner att hans speltid kommer bli aningen begränsad.

  • Match: Jonathan Bernier antal hållna nollor under grundsäsongen
  • Speltips: Under 3.5
  • Odds: 1.86 @ Betsafe
  • Insats: 7/10 units
  • Spelstopp: 2/10, 01.00

Los Angeles Kings v Winnipeg JetsJonathan Bernier har denna sommar bytt klubb till Toronto från LA Kings. Maple Leafs bytte till sig Bernier rakt av mot Ben Scrivens, Matt Frattin och ett draftval. Det är enligt mig en ganska bra trejd från bådas håll. Bernier är en för bra målvakt för att sitta som uttalad reservmålvakt bakom Jonathan Quick och Scrivens är en målvakt som gjorde en helt okej säsong för Leafs. Han är säkerligen ändå ganska komfortabel med att vara andrekeeper dessutom. Så sammanfattat är det en bra trejd från bådas håll.

Jonathan Bernier har länge ansetts vara en av världens bästa andremålvakter och då är det väl läge någon gång att testa honom lite mer. Nu kommer han till en av NHLs mest klassiska och krävande klubbar, Toronto Maple Leafs, och frågan är hur han klarar pressen? Nu är det inte heller så att han kommer gå in och vara förstekeeper direkt utan han kommer behöva prestera på absoluta toppen av sin nivå för att peta bort James Reimer, och det har han givetvis kapacitet till. Jag tror dock inte att han kommer peta ner Reimer helt från förstaspaden, utan speltiden kommer bli ganska likvärdig i antal matcher när säsongen är över. James Reimer har under försäsongen imponerat stort och han lär vara nummer ett när säsongen startar. Det är en av de stora anledningarna till detta spel också. Chansen finns som sagt att Reimer kommer stå flest matcher, vilket jag tror då Bernier kommer behöva tid på sig att anpassa sitt spel. Toronto och Kings spel är helt olika. I Kings har man egentligen bara prio på ett starkt försvarsspel. Det har man verkligen inte i Toronto. Jag säger inte att Quick och Bernier är dåliga, men samtidigt måste man ha i åtanke att Bernier har haft ett av världens bästa defensiva lag framför sig. Det kommer han inte ha i Toronto.

bernier


Jag tror att omställningen och för lite speltid kommer sätta stopp för Bernier att hålla fyra nollor. Normalt sett gillar jag inte att spela underspel, men i detta fall är det ju nästan bara positivt då en skada kan sätta stopp för många matcher. Å andra sidan kan det bli tvärtom och Reimer blir skadad, men det är inget jag hoppas. Jag tror att Reimer kommer stå mer än Bernier och därför tror jag han får svårt att nå fyra hållna nollor under grundserien. Mitt spel blir därför Jonathan Bernier under 3.5 nollor till oddset 1.86. Spelet finner ni hos Betsafe denna gång.

Twitter @HedenskogH och @spelaspelse

Lycka till!

/Heden