Jag ska ge mig på att tippa hemmalagen vs bortalagen i nattens matcher. Jag tycker vi har en hel del matcher som lutar åt ett håll och jag tänkte ge en kort genomgång av varje match hur jag resonerar och sedan avsluta med mitt tips.

  • Match: Home goals – Away goals
  • Speltips: Home goals -2.5
  • Odds: 1.885 @ Pinnacle
  • Insats: 6/10 units
  • Spelstopp: 2/4, 01.05

New Jersey – NY Islanders
Devils form sedan Kovalchuk blev skadad har inte varit speciellt bra. Man har dock spelat på bortaplan i de matcherna och är nog riktigt glada att de får komma hem och spela på hemmais igen där man är som starkast. Islanders har en helt okej form och båda lagen har vunnit två matcher var mot varandra denna säsong. Känslan är att Devils vänder sin trend pågrund av sin hemmastyrka även fast Islanders är bra på bortaplan. Knapp fördel för hemmalaget.

NY Rangers – Winnipeg
Henke Lundqvist och sitt Rangers är riktigt bra på hemmaplan och får ofta ett hårt tryck runt motståndarnas kasse. Man har mött Winnipeg två gånger denna säsong och faktiskt fått stryk i båda matcherna. Jag tror man revanscherar sig här och speciellt när en vinst verkligen är ett måste för Rangers om man vill vara med och kampera om en slutspelsplats. Tortorellas grabbar ska ha en fin chans mot Jets och jag tror dem vinner pågrund av att man har en bättre målvakt.

Montreal – Carolina
Oddset på Montreal är lågt satt tycker jag, men att de ska vara favoriter är självklart. Montreal är starka, framförallt på hemmaplan. Laget har bra form och två raka vinster mot tunga motstånd. Bara hoppas att man inte går ner i kapacitet till nattens match utan fortsätter pumpa på framåt. Man har haft lätt för Carolina senaste åren och nu när dessutom Canes lider av ett par tunga skador så ska Habs ta hem denna drabbning. Man saknar bland annat deras två bästa målvakter vilket gör att Justin Peters är den som ska göra det i kassen för Canes, och han är inte i närheten av Ellis eller Ward.

Detroit – Colorado
Colorado är inte sig lika, detsamma gäller väl Detroit. Jag tycker Colorado har varit en av säsongens besvikelser. Man har ett talangfullt lag som inte riktigt fått till det. Gabriel Landeskog har gått skadad och nu när han kommit tillbaka har han inte levt upp till sitt namn. Colorado är också riktigt dåliga på bortaplan och för att vinna så behöver oftast Varlamov i målet stå på huvet. Detroit blev fullständigt utskåpade av Chicago senast med 7-1 och revanschlusten till denna match är stor. Detroit ska vinna denna fight och har man lite tur så kan det säkerligen bli ett par mål framåt.

Minnesota – St Louis
Har rekat Wilds här och finns att läsa mer utförligt här: http://www.spelaspel.se/2013/04/speltips-minnesota-st-louis-14/ 

Chicago – Nashville
Här tycker jag förutsättningarna är enkla. Chicago har en av seriens bästa offensiver och ska möta en för tillfället  halvtaskig defensiv, framförallt på bortaplan. Nashville har en av ligans sämsta offensiva uppställningar och får idag möta en av seriens bästa defensiver. Ett hemmastarkt lag mot ett av seriens sämsta bortalag. Jag tycker inte det är mycket som talar för Nashville och Chicago ska vinna detta utan större problem. Man slog Preds på bortaplan med 3-0 tidigare undder säsongen.

Dallas – Anaheim
Här är väl den match som jag är mest tveksam till, men samtidigt ska man komma ihåg att det Anaheim som under hela säsongen varit en vinstmaskin har förlorat 5 av sina 6 senaste matcher och formen är absolut inte på topp. Dallas har fått igång det offensivt, men samtidigt släpper man även till en del mål och lever mycket på Kari Lehtonen. Det är lite av ett islotto här som vissa brukar skriva och skulle Anaheim vinna denna match så tror jag inte man gör det med mer än ett mål. Dallas har ändå bra chans med tanke på deras fina form på slutet.

Edmonton – Calgary
Även här tror jag på en hemmavinst. Edmonton gästas av Calgary och matchen anses som ett av hockeyvärldens absolut mäktigaste derbyn. Flames har haft det lätt för Edmonton de senaste åren, men samtidigt verkar man ha gett upp om att nå slutspel nu när man trejdat iväg Jarome Iginla till Pittsburgh. Laget också klart svagare på bortaplan och målvakterna har inte varit Calgarys starka sida denna säsong. Edmonton är också starkare på hemmaplan än vad man är borta och har dessutom tre raka segrar i ryggen. Jag tycker vi har en hyfsad fördel för Edmonton här.

San Jose – Vancouver
Har även här ett singelspel på Sharks och tror på en vinst här. Hemmaplansfördel och en del skador för Nucks är några av mina faktorer. Läs mer utförligt här: http://www.spelaspel.se/2013/04/speltips-san-jose-vancouver-14/


Jag tycker vi har flera tydliga hemmafavoriter ikväll och därför kommer jag att välja att spela Home Goals -2.5 till oddset 1.885 hos Pinnacle med 6 units. Inatt kommer det antingen bli riktigt bra eller riktigt dåligt för egen del.

Twitter @HedenskogH och @spelaspelse

Lycka till!

/Heden