Återigen en fin natt med mycket NHL och denna gång blir fokuset på två matcher där jag tror form, skadekris, revanschlusta och klass är det som avgör för mig vad jag spelar på. Två hemmalag ska lösa biffen inatt. Det är bara att hänga med så jobbar vi in detta!

  • Toronto-New Jersey & Tampa Bay-Buffalo
  • Spel: Toronto ML + Tampa Bay ML
  • Odds: 2.07 @ Betsafe
  • Insats: 6/10 Units
  • Spelstopp: 01.30

toronto_200x200     new_jersey_200x200

Startande Målvakter:
Toronto: <Bekräftat> Jonathan Bernier (1e målvakt). Räddningsprocent 91,7 %
New Jersey: <Bekräftat> Cory Schneider (1e målvakt). Räddningsprocent 91,6 %

Toronto har för tillfället en riktigt fin form där man har 4 vinster på de 5 senaste matcherna varav förlusten kom på övertid borta mot Pittsburgh i en jämn match. Vinsterna kom på hemmais och det var odiskutabla segrar där siffrorna blev 5-2, 4-1, 6-2, 5-3. Man har en bra trupp tillgodo där enda skadan är Leo Komarov som spelar center. Det märks att man gillar att spela på hemmais, speciellt när det går bra. Och med det självförtroende man har just nu finns det inte många lag som kommer dit och bara vinner. Speciellt inte ifall man har halva laget borta på grund av skada, vilket leder oss in på New Jersey som kommer till denna tuffa match med 8 spelare borta på grund av skada. Och det är inte vilka som helst heller utan det är idel startspelare; Patrik Elias, Jaromir Jagr, Adam Larsson, Ryane Clowe, Travis Zajac, Bryce Salvador, Martin Havlat och Stephen Gionta. Vi snackar hela 53 poäng som dessa spelare har tillsammans. det är inget man snackar bort en sekund, riktigt tungt. Och inte nog med det utan laget har 5 raka förluster. Oturligt eller inte spelare ingen roll, man torskar och det sprider inte direkt lugn i laget. Nä finns inte mycket som pekar på att man ska ta med sig 2 poäng från matchen inatt borta mot Toronto.

 

tampa_bay_200x200        buffalo_sabres_200x200

Tampa Bay: <Bekräftat> Ben Bishop (1e målvakt). Räddningsprocent 91,7 %
Buffalo: <Bekräftat> Jhonas Enroth (1e målvakt). Räddningsprocent 91,6 %

Tampa Bay leder Eastern Conference och man gör det för att man är ett riktigt bra lag med flera bra spelare. Men framförallt spelar man som ett lag och är otroligt svårslagna. Senaste 5 matcherna har man 4 segrar och 1 förlust, varav förlusten kom senast borta mot just Buffalo på straffar, i en match där Tampa Bay kanske var något bättre ändå. Men det är viktigt att påpeka det att det var på bortais, nu är det andra bullar när man ska möta samma lag fast på hemmais. Där är man otroligt starka och lägg därtill revanschlusta från senaste förlusten så tror jag Buffalo som visserligen är inne i sin bästa period denna säsong med 6 segrar på 7 matcher. Men nu ska man möta Tampa Bay på bortais och det kommer helt klart bli något att bita i. Jag tror inte man under 60 minuter kommer ha någon chans när ett revanschsuget Tampa Bay trummar på. Buffalo har 2 skador i form av Cody McGormick och Andrej Meszaros medan Tampa Bay är helt skadefria, såklart plus på det.


Summering lyder som så  att Toronto är hemmastarkt och i bra form dessutom och man möter ett otroligt skadedrabbat New Jersey med 5 raka förluster. Ska till ett under på hockey manér ifall New Jersey ska vinna det här. Tampa Bay söker revansch från förlusten mot Buffalo i tisdags då man mötte dom på bortaplan. Nu hemmamatch och då är man starka. Tampa Bay är klasser bättre än Buffalo dessutom. Tror på en bekväm seger för Tampa Bay trots att Buffalo har bra form för en gångs skull. Oddset 2.07 är absolut spelvärt och med tanke på förutsättningarna slår jag mig ner lugnt i sängen för att ha koll på två matcher samtidigt. Insatsen blir strax över medel här. Kämpa nu!

/ L’orso