Toppmöte i de lägre divisionerna i England. Newport ligger på tredje plats i ligan och tar här emot Wrexham som ligger på andra plats i ett stekhett toppmöte. Det skiljer 1 poäng mellan lagen och vinnaren i den här matchen tar över serieledningen från Grimsby som ligger 1 poäng före Wrexham. Jag har hittat ett kanonspel här!


Newport County – Wrexham

Spel: Över 2.5 mål i matchen
Odds: 1.80 @ Bet365
Insats: 6/10
Spelstopp: 20.45

Newport har haft lite problem den senaste tiden och segrarna har inte direkt radats upp. På lagets 5 senaste matcher har man dock 3 segrar och 2 förluster vilket får ses som helt okej. Men nu senast åkte man på stryk av seriefyran Forest Green med hela 0-5 på sin hemmaplan… Det var en riktig missräkning och nu är man ute efter en rejäl revansch efter den usla insatsen. I matchen före den så mötte man faktiskt Forest Green på deras hemmaplan och vann med 2-1 så viss underskattning bör ha funnits i hemmamötet när man blev brutalt överkörda.

Man är normalt väldigt starka på sin hemmaplan och resultatraden 8-2-3 gör att laget tillsammans med serieledande Grimsby är de bästa hemmalagen i serien! Man har bara gått mållös från 2 hemmamatcher av 13 denna säsongen. En annan intressant detalj är att man är uppe i 6 raka matcher där man släppt in mål i sina hemmamatcher vilket inte är fullt så bra! På de 6 senaste hemmamatcherna har man 18-16 i målskillnad vilket tyder på att det ofta blir riktiga målfester när Newport spelar hemmamatch!

Wrexham som kommer på besök visar fin form för dagen och har resultatraden 3-1-1 då man tappat poäng borta mot serieledarna och hemma mot ett mediokert lag efter att ha släppt in kvitteringen i slutskedet av matchen. Man är seriens bästa bortalag med raden 6-3-3 och talar för det här spelet! De har gjort 2 mål eller fler i 4 av lagets 6 senaste matcher på bortaplan vilket är ruskigt starkt. Nu möter man toppkollegan Newport som är i gungning efter att ha blivit överkörda senast och det bör man kunna utnyttja!

Newport har haft 3 mål eller fler i 18 av sina 24 matcher denna säsongen medan Wrexham har haft det i 13 matcher denna säsongen. Lagen har gjort flest mål av alla i ligan med sina 50 respektive 52 mål denna säsongen. Inget av lagen har någon imponerande defensiv då Newport släppt in hela 38 mål och Wrexham har släppt in 26 mål.

Det här känns som en mycket intressant match på förhand mellan två lag som vill framåt och två lag som verkligen vill ha 3 pooäng för att ta över serieledningen inför helgen! Det känns som att det kan bli en rejäl målexplosion här då det handlar om två offensivt lagda lag som dessutom har problem i försvaret. Intressant, öppet och förmodligen målrikt!