Toppen mot botten i Englands Conference national division. Newport är bättre på samtliga positioner på planen och ska man hänga på i toppen ska man vinna matcher av den här typen väldigt enkelt!


Newport – Barrow
Spel: Handicap (0-1) 1
Odds: 2.25 @ Expekt
Insats: 8/10
Spelstopp: 16.00

Newport ligger tvåa i serien med 1 poäng upp till serieledarna. Man har dock en match mindre spelad och kan alltså vid seger här ta över serieledningen vilket man kommer göra allt för att göra. Motståndarna är jumbon Barrow som har 5 poäng upp till säker mark.

Newport har 3-1-1 som formrad men då ska man ha i åtanke att 4 av dessa matcherna har varit mot topp 5 lag! Så formen får anses som väldigt bra för laget som nu möter betydligt enklare motstånd än tidigare. Senast mötte man 16e placerade Lincoln på bortaplan och den matchen vann man tämligen enkelt med 4-2 då man hade ledningen med såväl 3-0 som 4-1. Newport trivs bäst på sin hemmaplan där man är seriens bästa lag. Man har resultatraden 8-3-3 och 29-19 i målskillnad. Man har som sagt stött på tufft motstånd den senaste tiden och på hemmaplan har man spelat 1-1 mot serieledarna Wrexham i en match som man förtjänade att vinna och före det åkte man på stryk med hela 0-5 mot fjärdeplacerade Forest Green. Innan det krossade man dock Luton med hela 5-2. Man är nu på jakt efter en ny hemmaseger och det mesta talar för att den kommer redan här!

Barrow är riktigt hopplösa för dagen och det märkte man inte minst i senaste matchen då man åkte på stryk med hela 6-1 borta mot Luton. Innan det åkte man på stryk borta mot Kidderminster med 2-0 och båda dessa lagen är snäppet sämre än dagens motståndare Newport. Innan det hade man dubbelmöte med 18e placerade Gateshead där man vann bortamatchen med 1-0 men förlorade på hemmaplan med 2-0. Idag möter man ett lag av helt andra kaliber och jag tror man får det ruskigt tufft här…  


Newports vassa målskytt Aaron O´Connor!

Newports
nyförvärv Robbie Willmott presenterade sig direkt förra matchen med 2 mål. Han har dock en bit kvar till lagets bäste målskytt Aaron O´Connor som gjort 13 mål denna säsongen och som placerar sig på tredje plats i seriens skytteliga. Även han satte 2 mål senast så lagets anfallare visar fin form för dagen!

Barrow har åkt på stryk i 3 av sina 4 senaste matcher på bortaplan och noterbart är att man åkt på stryk med 2 mål eller fler i samtliga dessa förlustmatcher. Det talar för mitt spel här, framförallt med tanke på att Newport har en oerhört vass offensiv som visar fin form dagen!