Fotbollsfantast som man ändå är så kan det här bli en väldigt trevlig upplevelse, även om man föredrar ett snabbt kortpassningsspel och någon tunnel. Men det här ett gammalt bittert rivalmöte som utspelar sig i nordöstra England, och gillar man kamp i högt tempo så kommer man garanterat uppskatta det här. Har hittat ett odds jag inte kan blunda för i det här mötet.

  • Match: Newcastle-Sunderland
  • Spel: Rött kort
  • Odds: 4,50 @ Betsson
  • Units: 4/10
  • Spelstopp: 13.00 4/3

Spelalternativet går alltså ut på att domaren ska visa upp det röda kortet. Notera att det är tidig avspark.

Dags för ännu ett Tyne Wear-derby. Newcastle vann det första mötet via ett frisparksmål som sedan blev matchens enda. Dagens hemmalag har överraskat många och är faktiskt inte särskilt långt ifrån ”top four”. Däremot så har man stått för två tveksamma insatser i rad nu, med en brakförlust borta mot Tottenham för att sedan tappa en 2-0 ledning till oavgjort hemma mot bottenlaget Wolves.

För Sunderlands del så var inledningen väldigt tveksam, och man överraskade snarare väldigt negativt då man hade breddat truppen rejält inför ligastarten. Bruce sparkades och O´Neill anställdes, vilket har varit ett klart lyft. Men den fina formen fick sig en rejäl käftsmäll senast när man krossades av West Bromwich. Med andra ord så är det två väldigt revanschsugna lag som kliver ut på gräsmattan i St. James´ denna söndag.

Den där känslan av revansch tror jag också kommer vara en viktig pelare till det här mötet. Det är två lag med ett antal spelare på vardera sida som återigen måste höja sig. Och det, utöver den där obligatoriska glöden som måste visas upp i ett derby.

Höstmötet blev hetsigt, blev dock inte ett rött kort förrän precis mot slutet. Jag är övertygad om att temperaturen kommer vridas upp successivt, det kommer bli några dueller och att vi kommer få se en och annan situation som kommer diskuteras. Matchen döms av Mike Dean. Inte direkt mer kortglad än någon annan, men å andra sidan så har han inte dömt matcher likt denna varje ligaomgång.

Känslan är att chanserna till ett rött kort känns troligare än decimalerna som Betsson erbjuder. Expekt och Unibet t.ex. har satt sitt odds på 3,50, så skillnaderna där är ganska stora.

Blir även ett sidospel med en liknande insats. Egentligen kunde oddset ha varit saftigare men jag ser fortfarande värde i det – speciellt när det inte är särskilt många bookies som ens erbjuder det här spelalternativet. I bortalagets startelva hittar vi Lee Cattermole som lagkapten på det centrala mittfältet, som i övrigt även har spelat för Middlesbrough, ytterligare ett lag i nordöst. Den herren är inte direkt känd för att hålla igen, och under sin tid i Sunderland så har han dragit på sig 27 gula och 3 röda kort på 65 matcher. Relativt höga siffror, det är nästan ett snitt på kort i varannan match. Jag gillar de oddsen inför den här typen av matcher. 2,25 på Lee Cattermole att syna ett kort, spelet hittar ni på Nordicbet. Spelas med 4/10 units.

/Puyol