Något jag personligen har sett framemot i det som är den här helgens absoluta höjdpunkt i denna Premier League-omgång. Ett gammalt klassiskt rivalmöte i norra England där Newcastle tar emot Sunderland i ett hett Tyne Wear-derby där högst värdefulla poäng står på spel. Förväntar mig en intensiv match där jag väljer att testa ett beprövat kort.

  • Sport: Fotboll
  • Liga: Premier League
  • Match: Newcastle – Sunderland
  • Spel: Rött kort
  • Odds: 3,20 @ Expekt
  • Units: 4/10
  • Spelstopp: 13.00

Newcastle har väl gjort ungefär vad man kan förvänta sig av dem på slutet, där man har kombinerat ligaspel och cupspel trots en del hel skador i truppen. Man har nu fått lite andrum, främst via fyra raka hemmasegrar som har gett laget ett försprång mot lagen kring nedflyttningsstrecket. I slutändan ska man vara alldeles för starkt för att vara inblandad i den streckstriden när vi närmar oss den sista omgången. Sunderland däremot är verkligen illa ute, där den nye managern Paolo Di Canio har en tuff uppgift framför sig. I nuläget lever man ovanför strecket på bättre målskillnad än närmsta konkurrent. Man är väldigt formsvagt för dagen med 9 matcher i följd utan seger.

Newcastle har lidit av skadebekymmer ända sedan säsongsstarten, dock något som kan lätta inom kort även om många frågetecken kvarstår. Kaptenen Fabricio Coloccini saknas med all säkerhet, medan det återstår att se om Cheick Tioté, Mathieu Debuchy, Davide Santon, Steven Taylor och Massadio Haidara. Sunderland har problem även dem då Lee Cattermole, Wes Brown, Steven Fletcher och Craig Gardner inte är tillgängliga, där de tre förstnämnda är långtidsskadade sedan tidigare. Frågetecken på Carlos Cuellar, David Vaughn, Connor Wickham och Danny Graham.

Bilden är tagen från höstmötet lagen emellan där Cheick Tioté, som ser chockad ut över domarens beslut trots en rejäl stekning, belönades med ett rött kort efter 25 minuters spel i en match som slutade 1-1. Det var det femte röda kortet i de 5 senaste ligamatcherna lagen emellan.

Med Lee Cattermole och tidigare nämnde Cheick Tioté på banan så hade insatsen varit större, men trots att endast en av aktörerna, eventuellt, kan delta så kommer det här inte bli någon allmänhetens åkning. Mer regel än undantag att de här matcherna blir väldigt intensiva med en hel del kamp och bitvis även småfult spel. Vi kommer troligtvis även ha ett antal Tyne Wear-derby debutanter som kan komma in med för mycket adrenalin, vilket kan sätta tonen direkt. Att det sedan är väldigt dyrbara poäng som står på spel kan bli ett ledmotiv inför den här bataljen.

Howard Webb står som domare i dagens match. En av de bästa domarna i Europa som nog kan hålla nivån här, men samtidigt så är han inte rädd för att visa upp korten. Noterbart att han har dömt två matcher på St. James’ den här säsongen och då har han skickat upp hela 13 kort. 3 röda har det blivit under den pågående ligasäsongen, och den här matchen har potential att utöka de siffrorna.


Jag brukar alltid vara intresserad av den här spelvarianten när de här lagen ska göra upp och inget undantag här heller. Rekommenderar det röda kortet på nytt, spelas med en insats strax under medel.

Övriga spel:
Över 11,5 hörnor 2,00 (Bet365) 3/10 units
Över 5,5 kort 1,66 (Bet365) 3/10 units
Yohan Cabaye, kortspel 2,80 (Expekt) 1/10 units
Phil Bardsley, kortspel 2,75 (Nordicbet) 1/10 units

/Puyol