Landslagsuppehållet är nu över och vi kan återigen skifta fokus till en ny Premier League-helg och ännu en omgång med ett par intressanta matcher. Vi inleder utbudet med att spana in söndagens enda match där Newcastle tar emot Norwich uppe i de norra delarna av landet. Jag väljer att fokusera desto mer på hemmalagets svårigheter där förutsättningarna kan ha blivit tuffare under uppehållet. Även det raka spelet var av intresse, men till dubbla insatsen funkar även den här garderingen.

  • Match: Newcastle – Norwich
  • Spel: Norwich 0 asian handicap
  • Odds: 2,05 @ Bet365
  • Units: 4/5
  • Spelstopp: 17.00 18/10

Newcastle kan, beroende på hur grannen Sunderland presterar under lördagen, sitta kvar på sin position allra sist i tabellen där nye, meriterade Steve McClaren är under tidig press på managerposten. 3 inspelade poäng efter 8 omgångar där man alltjämt står utan en seger, och även om det nog inte ser lika illa ut som under avslutningen på fjolåret där man riskerade att ramla ur så följer man nu ett relativt hemskt mönster då man, över sina 19 senaste Premier League-matcher, endast har lyckats vinna en match. Det ska dock nämnas att ”Magpies” såg förhållandevis bra ut i mötet med Chelsea då man var två bollar upp med kvarten kvar, men med tanke på hur de regerande mästarna har inlett ligaspelet så var det kanske ingen större triumf ändå. I dryga halvtimmen var man även riktigt bra borta mot Manchester City innan det raserade totalt och man släppte in 6 mål på 50 minuter. I vanlig ordning är dalarna riktigt djupa och det kan vara svårt att prestera, när det väl går emot, inför supporten som har ledsnat. Man har nu även drabbats av ett avbräck under landslagsuppehållet som kan bli väldigt kännbart då det givna förstavalet i målet, Tim Krul, åkte på en knäskada som kommer hålla honom ute ur spel säsongen ut. Det som försvårar situationen en aning är att även reserven Karl Darlow är borta, vilket innebär att man har en del bekymmer på målvaktsposten.

Hemmalaget har, utöver att man får klara sig utan Krul samt ersättaren Darlow i målet, även fortsatta frågetecken på nyckelspelaren Jack Colback samt de ordinarie ytterbackarna Daryl Janmaat och Massadio Haidara. Även Kevin Mbabu, ytterligare ett alternativ på ytterbacken, är tveksam till spel. Sedan tidigare saknas Steven Taylor, Paul Dummett, Gabriel Obertan, Rolando Aarons samt Emmanuel Riviere.

 

newcastle_200x200norwich_200x200

Norwich gör ytterligare en sejour i Premier League och har gjort det relativt bra så här långt under Alex Neils ledning. Säker mark och 6 poäng upp på det här motståndet där prestationen inför landslagsuppehållet, hemma mot Leicester, var fullt godkänd trots förlust i en match som var 50/50. ”Canaries” känns klassiskt engelskt, en hel del fysik men man sitter även inne på kreativitet och speed på de offensiva positionerna där man kan lyfta fram att Nathan Redmond åter ska vara i spel efter att ha missat starten senast. Noterbart att den enda matchen man har nollats hittills, så även den enda förlusten på bortaplan så här långt, var i mötet med Southampton där man drabbades av en tidig utvisning. Man måste nog ge bortalaget förhållandevis goda möjligheter till att gå framåt, där man har visat ut ett fint omställningsspel, och även få utdelning här.

Bortalaget kommer till spel med en trupp som i princip är intakt. Gary Hooper samt nyförvärvet Youssof Mulumbu är strukna sedan tidigare med skador, så även Lewis Grabban som ändå har matchats ytterst sparsamt pga disciplinära skäl.


Norwich, som av tradition har varit bortasvagt genom åren (speciellt här på St. James’) i Premier League, kan nog komma till spel med förhållandevis gott självförtroende efter att redan ha hunnit besegra ligans andra nordliga (Sunderland) lag häruppe. Newcastle, alltjämt utan en seger, är inte bättre just nu och står som bekant inför en del bekymmer med frågetecken i backlinjen och på målvaktsposten. Anser att bortalaget ska ha ett bra läge med en gardering. Strax över medelinsatsen spelas på Norwich med ett asian handicap – dvs insatsen åter vid ett oavgjort resultat.

/Puyol