Tre matcher avklarade under tisdagkvällen, främst med lag inblandade i nedflyttningsstriden, där vi nu hoppar över till onsdagens Premier League-utbud där ett av lagen går för ett återtåg till Champions League. Newcastle tar emot Manchester United där bortalaget måste vrida upp vinstprocenten utanför Old Trafford nu när ett antal lag slåss om de åtråvärda positionerna. Hemmalaget fortsätter att blanda och ge där jag menar på att man kan få det svårt även ikväll.

  • Match: Newcastle – Manchester United
  • Spel: Manchester United
  • Odds: 2,05 @ Ladbrokes
  • Units: 4/10
  • Spelstopp: 21.00 4/3

Newcastle hade en relativt svag inledning på det nya året med uttåg ur FA-cupen samt endast en seger över de 7 inledande ligamatcherna inför Aston Villa i helgen. Det blev dock en match ett relativt skadedrabbat ”Magpies” lyckades vinna med 1-0, det var dock 50/50 över 90 minuter där motståndet ändå lyckades skaka fram de vassaste målchanserna där hemmalaget alltjämt har svårt att stå för några större prestationer i nuläget. Jon Carver, tillfällig manager säsongen ut, lär nog knappast bära huvudansvaret när ett nytt spelår ska inledas där det emellanåt känns någorlunda uppenbart att han har hand om ett lag som egentligen inte har någon direkt placering att slåss för i mittenskiktet av tabellen. I första hand kan han dock bekymra sig över lagets försvarsspel då jag ändå tycker att man kan vara förhållandevis bra framåt. Från december och framåt har man släppt in relativt mycket mål där man har en tendens att bjuda på något för enkla lägen.

Hemmalaget har en rad avbräck sedan tidigare, i första hand på Jack Colback. Spelmotorn på mitten är alltjämt avstängd. Remy Cabella, Steven Taylor, Cheick Tioté, Paul Dummett, Rolando Aarons samt reservkeepern Rob Elliot är strukna sedan tidigare. Frågetecken på Massadio Haidara.

newcastle_200x200manu_200x200

Manchester United är nu en poäng upp på närmsta lag utanför en Champions League-plats där den senaste tidens prestationer och resultat har krympt gapet till lagen som jagar en position bland topp-4. United gick extremt bra innan årsskiftet där man vann 6 av 7 under en period, däribland mot kvällens motstånd, vinstprocenten har dock sjunkit där man nu inte har vunnit mer än 4 av de 9 senaste ligamatcherna och det har varit mot lag på plats 16, 17, 18 samt 20 i tabellen. Även i FA-cupen, där man ska möta Arsenal i helgen, har man serverats riktigt enkelt motstånd i sin väg till en kvartsfinal. Dock en bra insats senast i hemmamötet med Sunderland, och oavsett kvalitet på det motståndet lyckades Manchester-laget i rött komma upp i 30 avslut mot mål mot en lågt placerad och tillbakatryckt försvarslinje. En positiv signal för bortalagets del som trots en väldigt namnkunnig uppställning framåt med ett flertal potentiella poängspelare har haft svårigheter med att få igång ett vägvinnande anfallsspel. Innan dess skapade man förhållandevis mycket även i bortamötet med Swansea, trots nederlag.

Bortalaget har endast Robin van Persie otillgänglig för spel pga skada. Tycker inte att holländaren har varit sådär våldsamt bra på slutet heller, så i nuläget vill jag inte se det som ett större avbräck framåt. Michael Carrick finns med i truppen med vissa frågetecken då han inte ska vara redo för 90 minuter.


Att den här upplagan av Manchester United, så som man har presterat i sin helhet över 27 omgångar, placerar sig bland topp-4 vill jag se (för den här säsongen) som ett underbetyg till Premier League. Samtidigt är det alltjämt ett styrkebesked att man kan få med sig resultat från matcher där man inte imponerar nämnvärt utan tydliga linjer i anfallsväg. Man har ändå en grund att stå på ur ett antal aspekter där man för dagen agerar med större stabilitet att jämföra med motståndet. Man Utd är fortfarande relativt svårslaget och jag tror, likt några av de senaste tillställningarna, inte heller att man behöver prestera på topp för att kunna besegra det här motståndet som även står med ett par avbräck, i första hand Jack Colback som sköter många av de enklare uppspelen från sin position. Anser att man ska ha någorlunda skapliga möjligheter till att avgå med segern här. Manchester United att vinna matchen testas strax under medel.

/Puyol