Efter landslagsuppehåll åter och äntligen Premier League-fotboll på nytt, så även med en intressant drabbning i den tidiga lördagsmatchen. Newcastle gästas av Liverpool i något som kan bli en trevlig tillställning där jag tar ställning för bortalagets chanser till att skapa ett visst antal mål.

  • Sport: Fotboll
  • Liga: Premier League, England
  • Match: Newcastle – Liverpool
  • Spel: Liverpool över 1,5 mål
  • Odds: 1,80 @ Ladbrokes
  • Units: 6/10
  • Spelstopp: 13.45 19/10

Newcastle studsade tillbaka snabbt efter den katastrofala första halvan mot Everton där man håvade in en bra fullpoängare i den svåra bortamatchen mot Cardiff. Välbehövligt för Alan Pardews manskap där försvarsspelet och attityden var i fokus i negativ bemärkelse innan dess. Ytterligare en svår uppgift väntar dock här där man återigen kan behöva QPR-lånet Loic Remys kvaliteter inne i boxen där fransmannen har varit ett riktigt fint inslag i truppen.

Liverpool kunde inte begära mycket mer av sin inledning där man placerar sig i topp, om än med svagare målskillnad än Arsenal. Luis Suarez är tillbaka efter sin avstängning och har bildat en sylvass duo tillsammans med Daniel Sturridge som har varit en succé från start. Två raka 3-1 segrar där den enda förlusten hemma mot Southampton inte hängde någon negativ effekt på ”The Reds” framfart.

Newcastle får klara sig utan de ordinarie mittbackarna där kaptenen Fabricio Coloccini samt Steven Taylor saknas. Jonas Gutierrez och Massadio Haidara är inte heller tillgängliga för spel. Liverpool reser norrut utan Phillipe Coutinho, Iago Aspas och Sebastien Coates.

it takes two 1

Brendan Rodgers har löst Coutinhos frånvaro men även hittat plats för både Suarez och Sturridge i rätt ytor med mindre justeringar i spelsystemet, med det har man producerat 6 mål över de 2 senaste omgångarna. Tillskillnad från de övriga topplagen så mår nog inte Liverpool dåligt av att slippa spel i Europa (som hägrar den kommande veckan) det här spelåret där man kan koncentrera sig fullt ut på ligspelet. Tycker väl egentligen att anfallsspelet har sett bra ut i samtliga matcher där man har kommit till mycket avslut, undantaget Southampton (0-1 hemma) där motståndet lyckades kombinera ett lågt försvarsspel samt kontrollerat passningsspel över 90 minuter. Något jag inte tror motståndet kommer fixa.

Innan bortasegern senast släppte Newcastle in 3 mål mot både Everton och ett något svagare Hull. Ett par relativt svaga mål på det där dagens motstånd definitivt kan testa dessa brister på nytt. Frågetecken för försvarslinjen hos hemmalaget där man troligtvis tvingas ställa upp med en duo på mittbacken som inte känns alltför trygg eller för den delen samspelt. Williamson har fått sparsamt med speltid på den här nivån sedan en tid tillbaka och har inte testats alltför mycket medan Yanga-Mbiwa var bedrövlig senast han fick chansen från start där han blev utbytt i halvtid.


Liverpool har nog positiva känslor inför besöket på gamla St. James’ där man vann fjolårets möte med hela 6-0. Tror inte att vi får se några liknande siffror, men en tredjedel av det kan nog bortalaget ordna i dagsläget. Ladbrokesstår sig någorlunda högt i jämförelse med Bet365 och Expekt som placerar sig runt 1,65 på det här överspelet. Liverpool att stå för 2 mål eller fler spelas med medel.

/Puyol