Hunter Stadium i Newcastle står redo och väntar på att Wellington Phoenix ska komma på besök från Nya Zeeland. Hemmalaget Newcastle Jets Har ännu inte vunnit någon match, och nu möter man Wellington Phoenix som man blev besegrade av på bortaplan med 4-1. Revanschlusten bör vara stor, men Wellington är en hård nöt att knäcka. Vilka går segrande ur den här striden?

  • Match: Newcastle Jets – Wellington Phoenix
  • Spel #1: Newcastle Jets – Most Booking Points
  • Odds: 2.20 @ WilliamHill
  • Insats: 5/5 Units
  • Spelstopp: 07:00
  • Spel #2: Wellington Först till 2 mål
  • Odds: 3.00 @ WilliamHill
  • Insats: 2/5 Units
  • Spelstopp: 07:00

Newcastle Jets är ligans absolut sämsta lag så här långt, den enda riktigt bra insatsen man har stått för kom i premiären mot Central Coast, men då hade man otur och förlorade med 1-0 efter ett mål av Duke i sista minuten. Sedan dess har det gått utför, och det verkar omöjligt att vinna matcher. Man blir utspelade varje match i stort sett, eller åtminstone så är man inte det bättre laget i matcherna. Jag trodde faktiskt mer på Jets innan säsongen, men av vad jag har sett hittills så kommer man sluta sist, eller som bäst näst sist. Jag gissar på att man precis som förra gången man mötte Wellington kommer försöka ha mycket boll, men känslan är att fantasin inte riktigt finns där för att skapa tillräckligt många målchanser. Dessutom är försvaret inte bra alls, och då ska det sägas att Wellington är riktigt bra på kontringar, och det är här det kan gå illa för Newcastle Jets. Förra matchen mot Wellington blev man sönderkontrade och förlorade därför 4-1, och man hade aldrig någon chans på poäng där. Det enda som ser ljusare ut nu är att man har hemmaplan, men här har man inte direkt varit bättre. Jag tror dock att man kommer göra mål i den här matchen, men Wellington känns för bra så jag tror inte man vinner.
Newcastle Jets får flest kortpoäng, varför? 
Man har fått flest kort i samtliga matcher så här långt, alltså i 8/8 matcher så har man fått fler kortpoäng än sina motståndare vilket är en statistik som inte går att blunda för. Vad detta beror på är enkelt att svara på… Man är fantasilösa i anfallsspelet, man är inte farliga framåt helt enkelt, och därför behöver inte motståndarna göra mer än att ligga rätt i positionerna. Jämför vi med t.ex dagens motstånd Wellington, så kommer dem att sätta mer hotande bollar i djupled och Jets-försvaret kommer att få jobba mer, och förhoppningsvis ta en del kort. Newcastle kommer passa runt som vanligt utan att hitta så många farliga instick medan Wellington kommer ställa om med blixtsnabba kontringar vilket gör att hemmalaget lär få ta en och annan frispark, och kanske kort.

newcastle-jetswellington

 

Wellington Phoenix har överraskat hittills, speciellt med tanke på att man tappade sina stjärnor inför den här säsongen. Nu har man 4 vinster och 4 förluster, och dessutom är man ett av de målgladaste lagen i ligan. Försvaret har mycket att jobba på, men Wellington’s anfallsspel och kontringar är lysande så här långt. Nathan Burns leder A-League’s skytteliga och har hittills varit helt strålande, och han kan nog fortsätta leverera ett tag till! Förra gången man mötte Newcastle Jets så vann man med 4-1, och även om Newcastle hade 61% boll så skapade man många fler lägen än sin motståndare. Mot topplagen har man haft problem, men mot medel/botten-lagen så ser det minst sagt bättre ut, och det känns som att man kan komma ganska bra till i serien om man fortsätta vara stabila mot lag som Newcastle Jets. Motsvarande möte förra säsongen vann Wellington med 2-3, och jag tror på något liknande nu. Wellington har som sagt mycket kvar att jobba på när det kommer till defensiven, men anfallsspelet är alldeles för bra för Newcastle Jets i nuläget, och därför kan vi få se en del mål i den här matchen.
Hur har det sett ut med korten då?
Newcastle Jets fick flest kort i alla 3 möten förra säsongen mot Wellington, och nu har man alltså fått flest kort i alla matcher i serien hittills. Wellington då? I 5/8 matcher har Wellington’s motståndare stått för flest kort, och känslan är att det även kommer vara så här. Som jag nämnde tidigare så spelar Wellington med ett mer hotande anfallsspel där försvararna måste jobba och slita mer, därför kan det resultera i ett o annat kort. Wellington hade bra koll på Jets senast, och något liknande kan vi få se i den här matchen.


Wellington är helt enkelt bättre än Newcastle Jets, och känslan är att hemmalaget inte vinner den här matchen heller. Det är möjligt att man får med sig ett kryss, men jag tror Wellington gör mellan 1-3 mål den här matchen, och Newcastle mellan 1-2. Mitt tips är 1-2 eller 2-3, därför väljer jag att spela Wellington Först till 2 mål hos William Hill till 3.00. Newcastle drar på sig väldigt mycket kort samtidigt som motståndarna får väldigt få kort, därför är 2.20 på att hemmalaget får flest kort otroligt, sinnessjukt bra, därav den tunga insatsen. Båda spelen finns endast hos William Hill vad jag vet, så om ni inte har konto där så kan ni välja Över 2.5 i matchen eller bortalaget Över 1.5.