Newcastle Jets har inlett ligan med fyra raka bortamatcher utan vinst, och nu i hemmapremiären får man det tufft direkt då man möter Melbourne Victory. Hunter Stadium i New South Wales är Jets borg och kanske är det här man ska vända den dåliga trenden? Hoppet finns nog hos fansen att Jets ska ta sin första vinst här, men när Melbourne Victory står på andra sidan planen så vet man att man har en tuff match framför sig.

  • Match: Newcastle Jets – Melbourne Victory
  • Spel: Newcastle Över 0.5 mål (2:a halvlek)
  • Odds: 2.05 @ Betway
  • Insats: 2.5/5 Units
  • Spelstopp: 07:00

Newcastle Jets har fått med sig dåliga resultat i inledning (3 förluster och 1 oavgjord), och mycket beror på att man har fått spela de fyra första matcherna på resande fot. Trots detta så har man faktiskt spelat bra stundtals, men bristen på självförtroende lyser igenom för tillfället. I premiären mot Mariners kunde man lika gärna vunnit, men där åkte man på ett mål i baken i 93e minuten vilket var tungt. Mot Melbourne City lyckades man hålla tätt i första halvlek för att sedan göra en grym andra halvlek, och det var nära att man fick med sig en vinst, men kvitteringen kom sent även här. Mot Wellington Phoenix (4-1) spelade man bra och skapade en del chanser, men Wellington var effektiva och stängde matchen ganska snabbt egentligen. Senast mot Perth Glory fortsatte den negativa trenden. Trots att man gjorde 0-1 i 74e minuten genom nyförvärvet Neumann så lyckades man ändå förlora genom två snabba mål bakåt bara minuter efter ledningsmålet. Newcastle Jets har alltså spelat bra, men man har inte haft marginalerna på sin sida samtidigt som man slarvat en del. Nu spelar man för första gången på hemmaplan och då lär man vara taggade, och självförtroendet brukar alltid vara bättre hemma. Nu får man tillbaka viktiga högerbacken Scott Neville samt skickliga mittfältaren Marcos Flores. Vi stryker Jonny Steele som missar matchen pga personliga själ.

newcastle-jetsmelbourne-victory

 

Melbourne Victory toppar tabellen inför omgång 5 och allt ser otroligt bra ut för Victory. Det finns inte mycket att klaga på hos gästerna då man tagit 10 poäng av 12 möjliga hittills, och trots att man saknade i stort sett hela ordinarie backlinjen senast mot Wellington så höll man nollan för första gången på 22 ligamatcher. Den uppåtgående trenden är intressant att följa för Victory, men det är framförallt på hemmaplan som är överlägsna de andra lagen. Man har spelat en borta match, då mot Adelaide, en match där man faktiskt inte spelade bra alls, en match där Adelaide var det lag som skapade flest lägen. Då Adelaide är ett riktigt bra lag så kanske man inte kan gnälla på Victory, men det kändes som att man spelade mer på säkerhet i bortamatchen mot Adelaide än vad man hade gjort hemma, vilket också straffade sig då man släppte till många fler lägen än vad man skapade. Nu möter man visserligen ett sämre lag i Jets, så man vågar nog gå fram mer här, något som jag tror kan bädda för målfest. Victory får tillbaka viktiga anfallaren Besart Berisha, och även försvararna Georgievski och Leijer. Försvararna Geria och Delpierre är fortfarande skadade.


Newcastle Jets sin första hemmamatch och det är nu man har chans på sin första vinst. I samtliga matcher så har man spelat bättre i andra halvlek än i första, och med tanke på att Melbourne Victory sällan backar hem mot de sämre lagen så tror jag det kan öppna upp ytor för Newcastle’s offensiv. Jerónimo Neumann gjorde sin första start senast och då gjorde han dessutom mål. Newcastle Jets är faktiskt bättre än vad resultaten visar enligt mig, man har haft oflyt samt anfallare i måltorka, men nu känns det som den negativa trenden kan brytas. Jag väljer dock hellre målspel i den här matchen, och Newcastle att göra mål i andra halvlek till strax över dubbla degen hos Betway känns riktigt bra. Spelet finns hos Bet365 också, men till sämre odds.