Vi närmar oss årets slut, och även om man är sugen på att runda av och summera 2014 så återstår det ett par heta möten i A-League som man bara inte får missa! Newcastle Jets tar emot Melbourne City, två lag som har positiva formtendenser, och jag tror att vi kan få se en fartfylld tillställning under tisdagsmorgonen!

  • Match: Newcastle Jets – Melbourne City
  • Spel: Över 2.5 mål
  • Odds: 1.80 @ Bet365 (spelvärt ner till 1.70)
  • Insats: 3/5 Units
  • Spelstopp: 07:00

Newcastle Jets har trots en dålig första tredjedel av serien spelat bra stundtals, och på senare tid har man faktiskt imponerat. Sedan storförlusten hemma mot Brisbane Roar (0-4) i mitten av november så har man varit bra, och man hade kunnat ta fler poäng än vad man har lyckats sno åt sig. Man har tappat ledningar mot Central Coast och Wellington, man spelade bra i 2-0 förlusten mot Perth Glory, man tog sin första trepoängare mot Adelaide (2-1), och det var ytterst nära att man kunde knipa 1 poäng senast borta mot Melbourne Victory. Man släpper fortsatt till alldeles för mycket målchanser, men jag tycker också att man vågar släppa loss mer offensivt, det känns som att man börjar hitta en spelidé mer och mer, och ju fler matcher man spelar så blir man bara bättre och bättre. Nu har man dock släppt in mål i samtliga 12 matcher, och nu möter man alltså ett Melbourne City som gjort mål i samtliga matcher. Jag tror att Newcastle Jets får göra minst 2 mål om man ska ta hem full pott här, men samtidigt är det inte omöjligt att man släpper in ännu fler mål, för på andra sidan planen står ett formstarkt Melbourne City. Tillbaka i truppen är mittbacken Kew Jaliens och mittfältaren Marcos Flores. Saknas gör mittfältaren Billy Celeski.

newcastle-jetsmelbourne-city

 

Melbourne City har nästan inte spelat dåligt en enda match… åtminstone inte offensivt. Man är det enda laget i serien som har gjort mål i alla matcher så här långt, och även om effektiviteten inte är den bästa så skapar man alltid tillräckligt med chanser för att i alla fall trycka in en boll. Nu är dock problemet att man släpper in för mycket mål, så trots att man har gjort mål i alla matcher har man endast tagit 3 segrar varav 2 av dem kom senaste 3 matcherna. Defensiven har sett bättre ut det senaste, men i 1-0 vinsten mot Melbourne Victory så fanns det gott om chanser för Victory, så lite flyt har man haft. Man snittar 3.00 insläppta mål per bortamatch där man släppt 5 mål mot både Melbourne Victory och mot Wellington. Nu tror jag inte att Newcastle Jets gör 5 mål på City, men man kan definitivt få in 1-2 mål, kanske 3 om man har lite flyt. Melbourne City lär dock inte gå mållösa, och även City har chans att göra 2-3 mål. Man har fortsatt ett riktigt bra lag, inga betydande avbräck.


Newcastle Jets i en positiv formtrend mot ett Melbourne City som verkar få pusselbitarna att falla på plats. Det känns som att vinsten i derbyt mot Melbourne Victory med 1-0 kan vara den nytändningen man behövde, och det förvånar mig inte om man börjar plocka poäng som på löpande band från och med nu. Vi sätter dock frågetecken för defensiven, och jag tror inte man håller nollan mot ett taggat Newcastle Jets. Över 2.5 mål spelas med 3 Units, och jag tycker vi får ett tydligt överodds här!