Vi beger oss till Australiens östkust för en match mellan Newcastle Jets och Brisbane Roar. Varken Jets eller Roar har imponerat, men främst ligger pressen på Roar i den här matchen. Med 4 raka förluster så börjar klubben bli desperat, men att döma av Newcastle Jets senaste match så kommer Brisbane få det svårt här.

  • Newcastle Jets – Brisbane Roar
  • Spel: Newcastle Jets +0.0 (asian handicap)
  • Odds: 1.825 @ bet365
  • Insats: 4/5 Units
  • Spelstopp: 09:40

Newcastle Jets har spelmässigt sett helt okej ut, men eftersom man endast har tagit 2 poäng på 5 matcher så har väl fansen all rätt att vara besvikna. Man tappade ett par tunga namn inför säsongen men jag tycker att man har lyckats fylla tomrummen ganska bra faktiskt. Bra bredd i anfallet har man med Montano & Neumann, och när dessa är på sin högstanivå så skapar man väldigt mycket lägen. Senast tog man 1 poäng hemma mot Melbourne Victory då matchen slutade 2-2, och där visar man att man har vad som krävs att mäta sig med alla lag egentligen. Varför tog det 5 matcher att komma igång då? Jo, de 4 första matcherna var faktiskt på bortaplan, och det är hemma i New South Wales som Jets är som bäst, något man även visade mot Victory. Nu spelar man andra matchen i rad på Hunter Stadium och nu möter man ett Brisbane Roar som förlorat samtliga 4 matcher hittills. Senast skapade man dessutom 10 hörnor framför hemmafansen, och något säger mig att man skapar minst 6 mot Brisbane, och med den offensiven man faktiskt har när allt stämmer så kanske man kan utnyttja detta. Saknas gör Hoole, Pepper, Neville & Steele, men ingen av dessa är nyckelspelare.

newcastle-jetsBrisbane_Roar_FC

 

Brisbane Roar var seriens bästa lag, nu är man seriens sämsta. Man är inte sämst bara genom att titta på tabellen, utan man spelar faktiskt riktigt dåligt för tillfället. Även om man ibland glänser till offensivt så är den skakiga defensiven snabbt där för att förstöra matchen, ett exempel på detta är 3-2 förlusten mot Perth Glory. Där var man absolut inte dåliga offensivt, man gjorde trots allt 2 mål på bortaplan, men att man släpper in 3 mål är under all kritik, för man släppte faktiskt in minst mål förra säsongen. Senast trodde jag faktiskt att man kunde vara på väg mot vändpunkten då man ställdes inför Melbourne City som hade tappat David Villa, men icke. Med 0-2 i baken efter 10 minuter så var hela matchen förstörd, man var helt enkelt inte nära att komma upp i Melbourne City’s kvalité. Nu ser man dock sin chans att ta sina första poäng, för man möter ett Jets som inte har någon vinst hittills, dock ser jag inte att Brisbane kan vinna mot Jets i nuläget. Saknas gör Hingert, Donachie, Matt McKay & förstamålvakten Michael Theo. Theo har varit borta hela säsongen, men oj så viktig han är! Andramålvakten Young håller inte alls A-League klass och han är en liten del av att man släppt in så mycket mål.


Newcastle Jets vann alla 3 möten mot Brisbane 2013/14. Det var övertygande segrar som 2-1, 0-2 & 0-1, och lägg märke till då att 2 av mötena var på Brisbanes hemmaplan. Jets är ungefär lika bra som förra säsongen medan Brisbane Roar är otroligt mycket sämre, och eftersom man även saknar framförallt McKay och Theo så ser jag anledning att fortsätta spela emot Brisbane Roar ett tag till. Bolagen värderar matchen till ungefär 55/45, men enligt mig är det minst 60/40 fördel Newcastle Jets, och odds ner till 1.70 är definitivt bra.