Newcastle fick en tuff inledning på säsongen men nu har man spelat upp sig ordentligt och idag ställs man mot ett svagt Hull. Enkel seger? Jag har svaret, häng på!

Newcastle – Hull
Spel 1: 1
Odds: 1.91 @ William Hill
Insats: 6/10
Spelstopp: 16.00

Spel 2: Newcastle win to nil
Odds: 3.00 @ Betway
Insats: 3/10
Spelstopp: 16.00

Newcastle inledde säsongen skakigt med storförlust mot Man City och 0-0 hemma mot West Ham. Men nu har man spelat upp sig och vunnit 3 matcher i rad då man först slog Morecambe på bortaplan i ligacupen och det följdes upp av en seger med 1-0 hemma mot Fulham. I lagets senaste match var man underdogs mot ett favorittippat Aston Villa men trots det vann men med 2-1 och gjorde en riktigt stabil insats där man avfärdade ett för dagen uselt Aston Villa. Nu får man vända hem till sin hemmaplan igen och här ställs man mot ett svagt Hull som är än mer svaga i sitt bortaspel. Man bör ha bra chans till seger här då man sett väldigt stabila ut den senaste tiden, inte minst på mitten och i försvarsspelet. Ett profillöst Hull ska inte ha mycket att säga till om här!

Hull har som sagt inte imponerat inledningsvis i serien då man har 1 seger, 1 oavgjord och 2 förluster. Båda förlusterna har kommit på bortaplan i de svåra matcherna mot Chelsea och Man City. Även om de vart svåra så har Hull sett riktigt svaga ut och det talar för mitt spel här då man återigen spelare på bortaplan och återigen mot ett relativt hemmastarkt lag. Man slog Norwich med 1-0 och i senaste matchen fick man bara 1-1 hemma mot Cardiff. Nu väntar ett formstarkt Newcastle och då måste Hull höja sig flera nivåer för att ha en chans vilket jag inte tror man är kapabla till ännu.

hatem-ben-arfa-newcastle-united-gw-36-captain-tips
Hatem Ben Arfa löser segern åt oss här!

Det mesta talar för att Newcastle startar med samma startelva som besegrade Aston Villa senast. Jonas Gutierrez är inte matchtränad ännu och Steven Taylor skadade sig på träning i veckan och Shola Ameobi är fortsatt skadad.
Hull har bekymmer inför den här matchen då lagets kapeten och mittfältaren Robert Koren skadade sig i förra matchen plus att ordinarie viktige backen Figueroa saknas här också. Tunga avbräck för Hull som dessutom har sent test på ordinarie mittfältaren Brady här. Positivt för laget är att anfallaren Yannick sagbo är tillbaka från avstängning här.

Kort summering:
Spel 1: Newcastle ser riktigt formstarka ut och laget har börjat dra åt samma håll igen. Försvarsspelet är riktigt bra och mittfältet har börjat hitta varandra. Får man bara igång Cissé, Remy och Ben Arfa riktigt här så vinner man utan tvekan! Hull har dessutom 2-3 tunga avbräck här vilket inte talar till lagets favör direkt. När man dessutom ställs mot ett hungrigt och hemmastark Newcastle i bra form så lär man få kämpa för att ens ta poäng här. Jag tror Newcastle fortsätter sin vinsttrend och slår Hull tämligen enkelt i den här matchen!

Spel 2: Newcastle har sett ruskigt starka ut i sin defensiv de senaste matcherna. Man har i lagets tre senaste matcher bara släppt till 5 skott på mål och släppt in totalt 1 mål i lagets 4 senaste matcher och det kom senast på bortaplan mot Aston Villa. Nu vänder man hem till sin hemmaplan där man är oerhört starka och jag har väldigt svårt att se hur svaga Hull ska kunna få till något offensivt spel här. Hull har gått mållösa från båda sina bortamatcher den här säsongen och det är inte omöjligt att det blir tredje raka mållösa matchen här…