Mittenmöte i Premier League och jag tycker att ett av lagen har stora möjligheter till tre poäng här idag.

  • Match: Newcastle – Everton
  • Tips: Newcastle 0 (Asian Hcp)
  • Odds: 1,94 @ 188bet
  • Units: 6/10
  • Spelstopp: 5/3 16.00

Analys:

Newcastles form är sisådär och laget har 1-3-1 på de fem senaste matcherna. Positivt på slutet är ändå att laget har 4 poäng på två matcher och har dessutom gjort mål i två raka matcher. Dessutom är Newcastle väldigt starka målmässigt på hemmaplan. Laget har faktiskt gjort näst mest mål i ligan på hemmaplan, endast Man U är bättre på den punkten just för tillfället (några lag har dock en match tillgodo). Nu ligger Newcastle på en 9:e plats och har bara 3 poäng upp till Liverpool på 6:e platsen, det är väldigt imponerande av nykomlingen. Jag tror att dom får med sig minst en pinne här idag tack vare hemmaplan och deras offensiva spel. Det saknas en del spelare till den här matchen men framåt har Lövenkrands och Best levererat så det bör inte betyda så mycket.

Everton har 2-1-2 på de fem senaste matcherna men är riktigt dåliga på bortaplan. Laget har bara vunnit 2 av 14 bortamatcher och liksom hemmalaget ”kryssar” dom alldeles för ofta. Senast förlorade Everton hemma mot Reading i FA-Cupen och imponerade inte alls. Dessutom har Everton drabbats av viktiga skador på Fellaini och Cahill som inte finns tillgängliga till den här matchen. Det är två stora avbräck och kommer att kännas av för bortalaget tror jag. Med dom skadorna och en bortamatch på pappret så ser det oerhört svårt ut att vinna den här matchen. Med lite tur så kan Everton kämpa till sit ett oavgjort resultat men inte mer.

Newcastle har hemmaplan och har stora möjligheter att vinna här mot ett Everton som saknar viktiga kuggar i laget. Insatsen tillbaks vid oavgjort.

Lycka till!

//Josef