Newcastle har fått en nytändning men sina nyförvärv i klubben och med den positiva energin ska man nu ta sig an tuffa Chelsea på sin hemmaplan. Jag tror starkt på ett spel här!


Newcastle – Chelsea
Spel: Båda lagen gör mål i matchen
Odds: 1.70  @ Nordicbet
Insats: 8/10
Spelstopp: 16.00

Newcastle var efter julen inne i en rejäl formsvacka med 6 raka matcher utan seger varav 5 av dessa slutade med förlust. Man var tvungen att göra förändring i laget och den kom förra veckan när man värvade in  flera nya spelare i klubben. Man plockade bland annat  in den kraftfulle mittfältaren Moussa Sissoko, mittbacken Mapou Yanga-Mbiwa och anfallaren Yoan Gouffran och samtliga dessa tre fanns med mot Aston Villa senast. Mittbacken Mbiwa fick dock sitta på bänken.

Som sagt så var Newcastle inne i en mycket dålig period med många förluster men efter att nyförvärven anlänt tycks man fått en nytändning i laget och man vann  borta mot Aston Villa med 2-1 i lagets senaste match. Matchen mot Chelsea idag har snackats upp rejält i Newcastle och det väntas bli fullsatt på hemmaarenan och det finns inget lag som vill spela en kall, blåsig vinterdag uppe i Newcastle mot ett heltaggat hemmalag med ett rejält hemmastöd! Jag tror Newcastle kommer göra en riktigt stark insats här med den nya energin som finns i truppen. Även om man inte visat det den här säsongen så är man normalt väldigt starka på sin hemmaplan och som vanligt när man möter ett topplag så taggar man till extra mycket! Jag tror man får in minst en boll här idag!

Chelsea är otroligt svajiga och svårbedömda och allt mer kritik riktas mot tränaren Rafa Benitez. För 6 matcher sedan krossade man Stoke på bortaplan med 4-0 i en ruskigt stark insats som innebar Stokes första hemmaförlust för säsongen. Men därefter har man svajjat rejält i prestationerna då man först hade en 2-0 ledning hemma mot Southampton som man tappade onödigt till 2-2. Sedan gjorde man återigen en stark prestation och vann över Arsenal med 2-1 hemma på Stamford Bridge. Sedan började det svajja igen med två dåliga prestationer i ligacupen och FA-cupen där man spelade 0-0 borta mot Swansea i en match man var tuvngen att vinna och sedan blev det 2-2 borta mot Brentford. Efter dessa prestationerna var man givetvis ruskigt taggade inför Reading borta i Premier League i senaste matchen. Man hade ledningen med 2-0 och man hade allting under kontroll men på något sätt lyckas Reading göra 2 mål under matchens sista 5 minuter och återigen blev det 2-2 efter att Chelsea haft ledningen med 2-0. Chelsea är näst bästa bortalaget i Premier League med fina 7-3-2 som resultatrad och 23-13 i målskillnad vilket tyder på att man bör ha bra chans att göra minst 1 mål här!

Det som verkligen talar för det här spelet är att Newcastle har fått en ny injektion i laget och man kommer vara ruskigt taggade till den här matchen. Motståndarna Chelsea är oerhört svajiga för dagen då man gör mycket mål men samtidigt släpper in väldigt mycket mål. Newcastle har gjort mål i 8 av lagets 9 senaste matcher i Premier League och man har släppt in mål i 8 av sina 10 senaste matcher. Chelsea är inte sämre dem utan de har gjort 2 mål eller fler i 5 av lagets 6 senaste matcher samtidigt som man släppt in mål i 4 av lagets 5 senaste matcher!

 

Hur många hänger Demba Ba idag tro?

Newcastle kommer till spel med sina nyförvärv här men det återstår att se vilka som får en startplats. Man saknar fortsatt försvararen Hatem Ben-Arfa och Cheick Tiote som är iväg på Afrikanska mästerskapen.
Chelsea får klara sig utan Eden Hazard som är avstängd. Sedan har man stora frågetecken kring förstemålvakten Petr Cech, försvararen David Luiz och mittfältaren Juan Mata som alla är tveskamma till spel.