Newcastle har det riktigt jobbigt för dagen och här ställs man mot ett av Englands formstarkaste lag för dagen. Jag har hittat ett riktigt bra spel här, häng på!

Newcastle – Chelsea
Spel: Chelsea över 1.5 mål i matchen
Odds: 1.80 @ Betway
Insats: 7/10
Spelstopp: 13.45

Newcastle har minst sagt blandat och gett i sitt spel inledningsvis av Premier League. Man ligger på 11:e plats i tabellen och har 3 vinster, 2 oavgjorda och 4 förluster bakom sig. I veckan ställde man upp med ett bra lag i hemmamatchen mot Manchester City i ligacupen men trots det åkte man på stryk med 0-2 efter 120 minuters spel. Denna matchen kan mycket väl sitta i benen hos många spelare inför den här matchen och lagets psyke fick sig en rejäl törn när man förlorade det urviktiga Wear-Tyne derbyt mot Sunderland senast i Premier League med 2-1 efter att sent i matchen släppt in förlustmålet. Man är kända för att ha bra stöd hemma på St. James Park men Newcastles spel har inte imponerat direkt då man endast har 5 inspelade poäng på 4 matcher. Nu ställs man mot ett ruskigt formstarkt Chelsea som kör över allt motstånd för dagen och fullständigt öser in mål!

Chelsea bytte mer eller mindre ut hela sin startelva i ligacupmatchen borta mot Arsenal i veckan och trots det vann man komfortabelt med 2-0 på Arsenals hemmaplan. Innan det fick men en rejäl boost i självförtroende då man vann över Man City med 2-1 efter att Torres satt segermålet på tilläggstid. Chelsea har en bred och starkt trupp och man känns ruskigt starka för dagen och formen är minst sagt på topp då man har 6 raka segrar bakom sig och värt att nämna är att man gjort 2 mål eller fler i samtliga dessa matcher! Man har hög fart och massor med energi i sina anfall numera och att ett defensivt svagt Newcastle ska orka stå emot över 90 tror jag inte alls på utan Chelsea lär inleda matchen i högt tempo och jag tycker man ska ha riktigt goda chanser till att göra 2 mål eller fler i matchen här. Laget kryllar av formstarka spelare i offensiven där Torres öser in mål och bakom honom finns Schurrle, Eden Hazard, Oscar och Frank Lampard som inte har några problem att hitta målet. Lägg därtill spelsugna reserver i Samuel Eto, Demba BaWillian och inte minst Juan Mata som nätade mot Arsenal i veckan!

5297h1024
Fernando Torres är stekhet i Chelsea och han
löser det här spelet åt oss här!

Newcastle har fortsatt defensiva problem då man saknar defensiva kuggar i Steven Taylor, kaptenen Coloccini och Paul Dummett.
Chelsea har inga nya skador/avstängningar att oroa sig över.

Kort summering:
Newcastle har enorma defensiva problem och man har släppt in 2 mål eller fler i 4 av lagets 5 senaste matcher. Det märks att man saknar sina defensiva kuggar i Steven Taylor och kaptenen Coloccini då nuvarande mittbackarna Mapou Yanga-Mbiwa och troligen Mike Williamson inte direkt har någon vidare ordning där bak hos Newcastle. Nu ställs man mot Chelsea som ångar på fruktansvärt bra och öser in mål för dagen då man gjort 2 mål eller fler i 6 raka matcher nu! Värt att nämna är att Chelsea gjort 2 mål eller fler på Newcastle i 4 av lagens 5 senaste möten med varandra!