Ytterligare en en fotbollshelg från Premier League börjar närma sig där avslutningen är nära med bara ett fåtal matcher kvar att spela. Redan nu uppmärksammas ett spelobjekt från det som komma skall i de norra delarna av England där Newcastle ska ta sig an CardiffSt. James’. Det ena laget har sett aningen ointresserat ut medan motståndet är piskat att få med sig livsviktiga poäng söderut. Misstänker att oddsfördelningen kommer att jämna ut sig något när vi väl närmar oss avspark där jag väljer att spela tidigt.

  • Sport: Fotboll
  • Liga: Premier League, England
  • Match: Newcastle – Cardiff
  • Spel: Cardiff dubbelchans
  • Odds: 1,87 @ Unibet
  • Units: 7/10
  • Spelstopp: 16.00 3/5

Newcastle är nu uppe i 6 ligamatcher i följd utan någon inspelad poäng där man inkasserade ännu en förlust under måndagen där Arsenal blev numret för stort på Emirates. Motståndet gjorde dock inte mer än nödvändigt och drev inte upp tempot nämnvärt, men hade det inte varit för Tim Krul i målet så hade siffrorna kunnat bli större än 3-0. Att man nu vänder hemåt till St. James’ känns inte heller som något större plus där pressen är enorm på hemmalaget. Supportrarna är väldigt kritiska till ledningen där en skara även vill bli av med managern Alan Pardew, numera tillbaka vid sidlinjen efter avstängning, där jag misstänker att det inte kommer bli något större support om det skulle gå emot inledningsvis. Man är håglöst framåt, utan någon större spelidé med en svag passningsprocent på motståndarnas planhalva. Nollan i veckan var den 13:e över de 18 senaste ligamatcherna där ”Magpies” har misslyckats med att göra något mål framåt.

Hemmalaget har ett par frågetecken på Davide Santon, Papiss Cissé, Luuk de Jong samt Sammy Ameobi. Endast den förstnämnde som får ses som ett avbräck i sådana fall. Gabriel Obertan stryks sedan tidigare medan det även finns tveksamheter kring Hatem Ben Arfas status av disciplinära skäl.

595px-Newcastle_United_Logo.svg297px-Cardiff_City_Crest.svg

Cardiff åkte på en smärtsam förlust i sexpoängsmatchen borta mot Sunderland, något som minskade nykomlingens möjligheter till att hålla sig kvar i Premier League där sejouren i högsta divisionen ser ut att bli kortvarig. Ett prekärt läge för Ole-Gunnar Solskjaers manskap som antagligen måste gå för full pott i de återstående två matcherna, där även det eventuellt kan visa sig bli otillräckligt. Inför helgens möte hade man i alla fall fått med sig poäng från 3 av de 4 föregående matcherna och i överlag presterade man relativt okej fram tills det att man fick en straffspark och ett rött kort emot sig strax innan halvtidsvilan, något som totalt tog död på ”Bluebirds” chanser till att få med sig något från Stadium of Light. Även om bortaspelet har varit svagt från start har man ändå ryckt upp sig någorlunda på slutet, resultatet senast att bortse ifrån, där man redan har vunnit på den här arenan (FA-cupen strax efter årsskiftet) under den här säsongen. Eventuellt något positivt att bära med sig till det här mötet.

Bortalaget kommer till spel utan Juan Cala (avstängd) samt Craig Noone (skadad) som blir borta säsongen ut.


Jag är väldigt skeptisk till storleken på det extremt formsvaga hemmalagets favoritskap och i dagsläget anser jag att Cardiff nödvändigtvis inte behöver spela på toppen av sin förmåga för att få med sig något härifrån. Newcastle har endast vunnit två (i båda matcherna slogs vinstmålet in på tilläggstid) av sina 9 senaste hemmamatcher, i en majoritet av dessa tillställningar har man inte ens gjort något mål och man har sedan en tid tillbaka inget annat än ära och heder att spela för. Med tanke på att karaktären, bland mycket annat, är en av de detaljerna som har saknats i den senaste tidens prestationer och jag ser inga direkta anledningar till att man skulle kliva upp i de återstående två  omgångarna. Bortalaget är högmotiverat och bör ses med större möjligheter till att kriga till sig en eller tre inte alltför vackra med ytterst välbehövliga poäng.

Halvgarderingen spelas på bortalaget med en insats strax över medel. Dubbelchansen på Cardiff synas.

/Puyol