Kvartsfinalsspelet fortsätter, den här gången i Europa League där vi har ytterligare 4 matcher framför oss innan semifinalerna spikas. Precis som väntat så var Newcastle det engelska laget som drog nitlotten att få det svåraste motståndet på pappret i form av portugisiska Benfica. Kvällens bortalaget har 3-1 att gå på där spelvarianten från det första mötet testas på nytt.

  • Sport: Fotboll
  • Liga: Europa League
  • Match: Newcastle – Benfica
  • Spel: Benfica över 1,5 mål
  • Odds: 2,40 @ Nordicbet
  • Units: 5/10
  • Spelstopp: 21.05

Newcastles säsong, om man ser till det inhemska ligaspelet, har inte gått som förväntat där man nu endast placerar sig 5 poäng ovanför nedflyttningsstrecket, att jämföra med fjolåret där man kom med bland topp-6. Spelmässigt spelar man dock bitvis bra där man inte har fått med sig resultat alla gånger, men med en moralhöjare i den senaste ligamatchen där ett sent segermål hemma mot Fulham lyfte hela arenan. Benfica kan vara desto gladare, trots att man inte lyckades avancera i Champions League, där man är serieledare och även obesegrade med ett 4 poängs försprång ner till Porto. Då nästa seriematch inte spelas förrän i nästa helg kan man prioritera kvällens batalj och försöka följa upp insatsen från senast.

Newcastle dras alltjämt med stora skadebekymmer. Fabricio Coloccini, Mathieu Debuchy, Davide Santon, Steven Taylor, Cheik Tioté och Yoan Gouffran är inte tillgängliga, där de tre förstnämnda hade varit givna i backlinjen. Till det så är det frågetecken på Yohan Cabaye och Sylvain Marveaux som åkte på smällar i slutet av helgens ligamatch, inte omöjligt att de sparas till söndag. Hatem Ben Arfa däremot kan eventuellt finnas med på bänken efter att ha missat i princip hela säsongen. Benfica kommer till spel utan varken skador eller avstängningar med endast ett litet frågetecken på Eduardo Salvio.

Även om det är väldigt troligt att Benfica inte kommer behöva stå för det här antalet med mål, och även om man inte kommer föra spelet på samma nivå som senast så vill jag nog tro att målchanserna kommer uppstå hursomhelst.

Newcastle hade en saftig chans till en 0-2 ledning på Estadio Da Luz när lagen drabbade samman för en vecka sedan. Portugiserna vände dock på steken med avtryck och trots att siffrorna skrevs till 3-1 så var målvakten Tim Krul (Newcastle) banans främsta aktör. Han kommer troligtvis inte behöva stå för samma mängd av fina räddningar ikväll inför en publik som är fantastisk här i norra England, som kommer mana på sitt gäng hursomhelst, men förutsättningarna kunde ha varit bättre. Underläget är svårt att komma ifrån och med ett flertal avbräck i defensiven kommer vi återigen få se en backlinje som har sett något osynkad ut den senaste tiden, där Steven Taylor är den senaste i raden att inte kunna vara med i mittlåset. Alan Pardew kommer nog troligtvis inte riskera någon halvskadad spelare heller då man har en hyfsad batalj framför sig redan på söndag i form av ett laddat derby mot Sunderland. Jag skulle nog tro att en del tankar ligger där redan nu.

Benfica har vässat till målformen rejält på slutet där man har gjort minst 2 mål 6 matcher i följd. I dessa matcher har man stått för hela 23 mål framåt. Newcastle lyckades hålla nollan intakt senast men släppte till linan i de 3 föregående matcherna. Med en väldigt sargad defensiv så vill jag nog tro att man kan vara illa ute på nytt.


Likt det första mötet så testas överspelet på Benfica även ikväll.

/Puyol