Tidigt i veckan där jag redan nu blickar fram mot den kommande Premier League-omgången som i vanlig ordning bjuder på några intressanta tillställningar, bland annat här på klassiska St. James’ i norr. Newcastle tar emot ett pressat Aston Villa som ligger något pyrt till. Trots att bortalaget bär med sig en väldigt svag form så borde man ses med rimliga möjligheter till att få med sig något härifrån, även om det inte är det spelalternativet jag söker mig efter. Jag chansar att gå på tidigt då jag anser att överspelet kan stå sig något högt där jag verkligen gillar den här linan då ett par bollar kan garderas.

  • Match: Newcastle – Aston Villa
  • Spel: Över 2 mål (asian)
  • Odds: 1,70 @ Bet365
  • Units: 7/10
  • Spelstopp: 16.00 28/2

Newcastle har inte vansinnigt mycket att spela för, i alla fall om man skulle se till någon specifik position i tabellen – något som fortsätter att synas i lagets prestationer. Stortorsk senast borta mot Manchester City med brutala 5-0, något legendaren Alan Shearer beskrev som ”patetiskt och pinsamt”. Därmed har hemmalaget endast vunnit en av sina 8 tävlingsmatcher under 2015 där Jon Carver, assistenten som tog över efter att Alan Pardew lämnade, inte direkt har stärkt sina aktier inför den kommande säsongen. ”Magpies” är, som jag har nämnt tidigare, i princip klara med sin säsong där man egentligen inte har någon specifik position att slåss för som det ser ut i nuläget. Man tar sig inte an uppgifterna på ett alltför taktiskt drillat sätt där man mer eller mindre kör på, även om jag har svårt att se hur man ska kunna agera så pass lamt som man gjorde senast. Här hemma på St. James’ har man ändå visat upp någorlunda god karaktär och försökt skapa bättre resultat än det man har förtjänat här på slutet, den här uppgiften försvåras dock något nu när ett antal spelare kan saknas, i första hand i defensiva utgångspositioner.

Hemmalaget har nu, att jämföra med senast, två nya avbräck där Jack Colback är avstängd medan den givne högerbacken Daryl Janmaat utgick med skada – han står därmed som ett frågetecken den här helgen. Ytterligare avbräck i defensiven där försvarsspelarna Steven Taylor och Paul Dummett samt Cheick Tiote på mitten stryks sedan tidigare. Remy Cabella är det mest noterbara man saknar framåt. Rolando Aarons, Siem de Jong samt reservmålvakten Rob Elliot saknas också sedan tidigare.

newcastle_200x200astonvilla_200x200

Aston Villa lyckades avancera i FA-cupen, men fick ingen drömstart i ligaspelet under Tim Sherwoods ledning och därmed bibehåller man sin position på fel sida om nedflyttningsstrecket tack vare målskillnad. Stoke avgick med samtliga poäng från Villa Park efter att ha slagit in en straffspark på tilläggstid till 2-1 och i samband med det blev även mittbacken och lagkaptenen Ron Vlaar utvisad, vilket får ses som ett minus till det här mötet. Villa har nu inte fått med sig mer än 3 poäng (3 oavgjorda resultat) från sina 11 senaste ligamatcher och måste vända den här negativa trenden relativt omgående där man i första hand måste börja leverera mål. Jag gillade i stora delar av det, i alla fall i anfallsväg, man visade upp i cupmatchen mot Leicester där man var desto mer raka mot mål och den nye managern är relativt offensiv i sin spelfilosofi, men ur det avseenden var föregående ligamatch ett och två steg bakåt. Man hade inte mer än 3 avslut mot mål mot ett disciplinerat motstånd över 90 minuters spel, vilket är sensationellt svagt – något som ska vara nästintill omöjligt att kunna upprepa.

Bortalaget kommer, utöver Ron Vlaar, till spel utan Kieran Richardson som är ny på den skadelista där mittbacksalternativen Nathan Baker och Philippe Senderos redan ingår.


Magpies är förhållandevis bra framåt, eller någorlunda offensivt balanserat i sitt spelsätt, samtidigt som man kan agera något slapphänt i defensiven. Sedan december har hemmalaget spelat 15 tävlingsmatcher där endast 2 matcher (Leicester i cupen samt ett tätt derby mot Sunderland) har slutat med max ett mål. Jag tror nog att Newcastle, nu tillbaka inför sina supportrar, kommer uppträda än mer aggressivt i sin iver att städa bort det som hände under föregående helg och det med en rad frågetecken till hur man kommer ställa upp en backlinje samt ett sittande mittfält där ett flertal alternativ kan saknas. Aston Villa har, trots sina svårigheter framåt, gått 7 matcher i följd där minst 2 mål har gjorts. Man har varit oerhört trubbigt när man har fått agera som det spelförande laget, något man troligtvis undviker över merparten av den här matchen. Tror även att man kan få mer tid på sig när man väl går framåt mot ett motstånd som har varit någorlunda svagt i sin press och på att återerövra bollen tidigt.

Det här överspelet känns nog överkomligt i nuläget och borde inte röra sig uppåt. Jag fortsätter att spela när den här linan, med hela insatsen åter om det stannar på exakt 2 gjorda mål i matchen, erbjuds med de båda lagen inblandade. Över 2 mål asian spelas med en insats över medel.

/Puyol