Tillbaka på de brittiska öarna och den engelska Premier League-fotbollen där omgång 4 ska sparkas igång i norr och St. James’ Park. Newcastle tar emot Arsenal i något som kan bli en trevlig tillställning, och även om jag vill lyfta fram hemmalagets möjligheter till poäng så väljer jag att i första hand gå för målet.

  • Match: Newcastle – Arsenal
  • Spel: Newcastle mål före matchminut 77:00
  • Odds: 1,83 @ Bet365
  • Units: 3/5
  • Spelstopp: 13.45 29/8

Newcastle återvänder till St. James’ (i ligaspelet) för första gången sedan premiären efter att ha plockat en stark poäng borta på Old Trafford mot Manchester United under föregående helg. Storsegern i veckans cupmatch var inte mycket att säga om då motståndet var från de lägre divisionerna, men ändå väldigt spännande att se nyförvärvet Florian Thauvin som var ruskigt bra. Även om jag valde att gå emot i mötet med Swansea (en man mindre i lite mer än en halvlek) så kan jag ha missbedömt Steve McClarens manskap en aning. Jag tycker nog att ”Magpies” ändå har sett relativt bra ut och man är betydligt mer slipat nu än vad man var under fjolårssäsongens slutskede. Även om man fortfarande kan bättra på defensiven, där man kan bli mer organiserat, så tycker jag nog att offensiven ser väldigt intressant ut när man kan mönstra bästa möjliga lag. Man har tillgång till poängspelare som kan skapa målmöjligheter även från ett fåtal anfall där man ändå kan förvänta sig att större delen av spelet kommer äga rum på hemmalagets planhalva.

Hemmalaget återfår Daryl Janmaat efter avstängning och Moussa Sissoko förväntas starta, även om det inte är helt spikat. Ett plus i sådana fall. Paul Dummett, Emanuele Riviere och Sylvain Marveaux är däremot inte tillgängliga, inga avbräck för offensiven dock.

newcastle_200x200arsenal_200x200

Arsenal har spelat upp sig efter den hemska premiärförlusten, men 4 poäng från 9 möjliga får ändå ses som en viss missräkning för Arsene Wenger och hans mannar som har haft en förmåga till att kunna inleda aningen trögt. 0-0 senast mot Liverpool, en ojämn prestation om man ser till den starka andra halvleken att jämföra med den första där man likväl kunde ha släppt in 2-3 bollar om Petr Cech inte hade storspelat. Det ordinarie mittbacksparet med Laurent Koscielny (ryggskada) och Per Mertesacker (sjukdom) saknades senast och kan även utebli här där Gabriel/Chambers inte synkade när de fick förtroendet där den sistnämnde hade väldigt svårt i uppspelsfasen. ”Gunners” har kvalitet över hela banan, men man ska nog ses som desto mer vinnande framåt där defensiven har inte varit fullt så stabil under inledningen och man borde ha stått på mer än de 3 insläppta målen (samtliga under matchernas inledande timme) som har skickats in hittills.

Utöver frågetecken på mittbackarna Koscielny och Mertesacker så saknas Jack Wilshere, Danny Welbeck och Tomas Rosicky sedan tidigare.


Det här är, så länge hemmapubliken inte har något att vädra sitt missnöje (vilket kan vara ganska vanligt) över, en svår plats att komma till och Newcastle har kvaliteter framåt. Jag tror nödvändigtvis inte att man ska skapa särskilt mycket men det man kan få ut kan vara tillräckligt. Man har spelartyper som kan bryta mönstret mot ett Arsenal som kan få problem även med endast en av sina ordinarie mittbackar. Med endast 1,57 ggr på bortalaget att inte hålla nollan så föredrar jag det här alternativet istället där vi har dryga kvarten mindre på oss. Newcastle att göra mål innan matchklockan har tickat upp mot 77 minuter spelas med medel.

/Puyol