Vi närmar oss slutet det här året där de absolut sista Premier League-matcherna ska spelas av innan skiftet. Fokus på matchen som ska spelas i norr där vi nu riktar blickarna mot St. James’ Park och mötet mellan Newcastle och Arsenal där bortalaget kan stå inför en relativt svår uppgift i jakten på att återta serieledningen. Tror att vi kan ha trevlig tillställning framför oss även här där ”Magpies” mycket väl kan leverera på nytt.

  • Sport: Fotboll
  • Liga: Premier League, England
  • Match: Newcastle – Arsenal
  • Spel: Newcastle över 1,5 mål
  • Odds: 2,85 @ Nordicbet
  • Units: 4/10
  • Spelstopp: 14.30 29/12

Newcastle agerade trögt och ojämnt inledningsvis, blandade in bra prestationer för att sedan förlora Tyne Wear-derbyt mot Sunderland tidigt in på säsongen. Sedan dess har dock Alan Pardews manskap hittat en riktigt fin stabilitet i sitt spel, utöver att man har varit relativt vassa framåt från start, där man nu har gått 7-1-1 över sina 9 senaste ligamatcher vilket är ruskigt imponerande. Dagsformen har fört upp laget i närheten av toppskiktet där man kan knappa in ytterligare med ett avstånd på 3 poäng till dagens motstånd via en ny seger. ”Boxing day”-matchen slutade lyckligt där man körde över Stoke med hela 5-1 där man fick god hjälp av motståndets bristande disciplin.

Hemmalaget kommer till spel med ordinarie trupp där endast Ryan Taylor, som inte har kunnat spela i drygt 1,5 år, syns till på skadelistan.

article_98da31e26d4d4602_1385226315_9j-4aaqsk

Arsenal toppade tabellen under större delen av säsongsinledningen där man stundtals har imponerat stort i sin jakt på ett mer framgångsrikt år att jämföra med några av de föregående säsongerna. I jämförelse med de åren har man dock haft svårt att få med sig resultaten mot de övriga lagen i toppskiktet där man gick utan seger i 3 matcher i följd, samtliga mot lag bland topp-5, vilket gjorde att man tappade sin serieledning som låg på 5 poäng som högst. Sviten bröts dock senast i London-derbyt mot West Ham som vanns med 3-1 där man har chansen att återfå sin position i topp idag.

Bortalaget kommer till spel utan Aaron Ramsey och eventuellt även Laurent Koscielny i mittlåset som åter är ett frågetecken. Alex Oxlade-Chamberlain, Abou Diaby och Yaya Sanogo räknas bort sedan tidigare.


Jag vet inte om det här räcker till en fullpoängare för Newcastles del, tror dock mycket väl att man kan göra två mål framåt. Efter den tröga inledningen där man nollades i de två första ligamatcherna så har man endast gått mållöst från en match (Swansea borta) sedan dess. Man har gjort minst två mål i 6 av de 7 senaste hemmamatcherna där man åter börjar likna det laget som inte var alltför långt bort från en Champions League-plats säsongen 11/12. En av nycklarna är att de mer framstående spelarna i stort har varit skadefria den här säsongen, att jämföra med fjolåret, där man har spetsat till anfallet med Loic Remy. Man har kunnat klä på sig den spelförande rollen men även anpassat sig väl mot lagen som har haft ett större initiativ med bollen men ändå kunnat vara farliga framåt. Matchen tidigare i veckan slet inte nämnvärt där man kunde spela med två man mer i halva matchen och därmed sparade man ett antal löpmeter till den här helgen. Arsenal har dock växlat ner något ju närmre nyårsskiftet vi har kommit där spelet alltjämt är hyfsat men inte lika övertygande att jämföra med inledningen. I överlag är jag inte helt såld på samtliga pjäser i backlinjen och på målvaktsposten, även om man besitter ett relativt bra grundspel i försvarsarbetet. Det till trots så har man endast hållit nollan intakt i 2 av 9 (Crystal Palace och Cardiff) bortamatcher och innan man lyckades vända så släppte man till ett par kvalitetschanser mot ett annars uddlöst West Ham. Tror att man måste vara väldigt skarpt på egen planhalva där den här uppgiften kan bli svårare än vad man ger motståndet cred för.

Det totala överspelet med båda lagen (över 2,5) inblandade var också ett alternativ, men när vi närmar oss 3 ggr på ett slagkraftigt hemmalag så väljer jag att gå på det istället. Newcastle att stå för två mål eller fler med en insats under medel.

/Puyol