Precis som vanligt avrundas Premier League-omgången med en match här på måndagen. St. James Park är arenan där Newacstle tar emot Wigan och jag väljer att gå på ett dubbelchansspel som känns rätt stabilt.

 

  • Match: Newcastle – Wigan 
  • Spel: Wigan +0,5 @ Bet365
  • Odds: 2,00
  • Insats: 3/5
  • Spelstopp: 21:00

Efter förra årets succésäsong där Newacstle var ett av säsongens stora utropstecken har man nu kommit ner på jorden igen. När Ba, Ben Arfa och Cissé, de som ska vara lagets toppspelare, inte levererar som sig bör - då är man inte särskilt mycket bättre än vad man tabellen visar för tillfället. Man har en bra startelva, men när delar av den inte är tillgänglig eller inte levererar, är alternativen mycket begränsade.

Nu har man dessutom ett litet Europa-äventyr att koncentrera sig på, även om Europa League naturligtvis inte är särskilt högt prioriterat så tar det kraften ur en så pass tunn trupp. På fjorton matcher i ligan har det endast blivit lika många poäng, vilket lett till en fjortondeplats. Framförallt den sista månaden har varit tuff för Newcastle. Man har fyra raka förluster mot relativt svaga lag (Stoke, Southampton, Swansea och West Ham). Dessutom en del skador i form av: Cabaye, Ben Arfa, Steven Taylor.

 

Kommer Wigan få jubla idag?

Dagens motståndare, Wigan, är – som jag tidigare nämnt – ett intressant och väldigt sevärt lag. Det som för någon säsong sedan var ett av ligans absolut osexigaste lag. Laget som man bara önskade all olycka som finns här i världen (möjligen lite i överkant här). Roberto Martinez är ett intressant tränarämne. För övrigt intressant att det var Roberto som inplanterade det spel som Swansea idag har för sig. När jag skriver det här stod det väldigt stilla vad gäller framträdande spelare för bortalaget. Fick ta en titt och då slog det mig att spelartruppen är väldigt medioker. Måste dock lyfta fram Jordí Gomez och Arouna Koné som man hämtade inför säsongen från spanska Levante.

Det här är två lag vars filosofier skiljer sig en hel del. Jag såg någon statistik för någon vecka sedan där Newcastle låg i topp vad gäller flest långbollar i ligan. Bara en intressant detalj då Wigan nästan är raka motsatsen till det här. Bortalaget har visserligen heller ingen jättebra form, men fortfarande något bättre än hemmalagets, då man har spelat in 6 poäng av 15 möjliga de senaste fem matcherna, men för tillfället, med avbräcken och formkurvan hemmalaget, är man minst lika bra som Newcastle. Därför känns det här X2-spelet väldigt bra. Spelet hittar ni under ”Asian” och sedan trycker ni på ”Asian handicap”.

                                                                                                                                                                                                      

Det kan dessutom bli aktuellt med att spela på hörnor under matchen. På hemmaplan skapar Newcastle alltid mycket hörnor och Wigan är ett av lagen som släpper till flest hörnor. På sex matcher har bortalaget i snitt släppt till 8,5 hörnor/match. Newcastle över 6,5 hörnor kan bli aktuellt, men väljer att vänta in startelvor. I skrivande stund erbjuder Bet365 2,10x pengarna på det här.

Följ oss gärna på Twitter där ni hittar oss @spelaspelse och mig @mikelbetting

/Mikel