Tredje mötet lagen emellan i den här matchserien, och efter två hemmamatcher har Washington stabila 2-0. Idag är det Rangers tur att spela hemma, och jag anser att jag hittat ett odds som inte får låtas rinna mellan fingrarna. Kika in!


Match: New York Rangers – Washington Capitals
Tips: 2:a
Odds: 2,60 @ Betsafe
Insats: 3/10 units
Spelstopp: 2011-04-17 21:00

Motivering:

New York Rangers är ute på djupt vatten, och trots att man hade god statistik från grundserien, så ligger man nu under med 0-2 i matcher. På hemmaplan är vinst ett måste nu, och jag tror att pressen som de bör känna av inte gynnar dem. Visst, de har NHL’s kanske bästa målvakt i Lundqvist längst bak, men gör man sällan mer än 1 eller 2 mål så håller det inte i längden, det är ett faktum. Senast var man bra med mot Capitals, men oförmågan och avsaknaden av spetskompetens visade sig, och man blev nollade där.

Capitals har ett brett lag, med flera kedjor som kan producera. Att man fått in namn som Sturm och Arnott tror jag bara är bra för laget. Det är rutinerade herrar som dessutom vet hur man jobbar defensivt, som kanske saknas lite hos de mer offensiva Semin och Ovechkin. Dessutom har man fått tillbaka Mike Green på backen, och Neuvirth har visat klass i målet.

Jag tycker att oddset är klart spelbart, till en lägre insats. Finns viss risk att det går till övertid, men jag håller ändå Washington som knappa favoriter här.

God spellycka,
/Blixt