NHL fortsätter under natten mot måndagen. Nu endast med två matcher på huvudmenyn. Mötet jag lägger fokus på blir mellan New York Rangers – Toronto Maple Leafs. Där det är två lag som har startat säsongen lite olika sätt.

  • Match: New York Rangers – Toronto Maple Leafs
  • Serie: NHL
  • Speltips: Rangers över 2,5 mål
  • Odds: 1,70 @ Unibet
  • Insats: 4/5 units
  • Spelstopp: 13/10, 01.00

New York Rangers kommer back to back efter nattens match mot Colombus Blue Jackets där laget förlorade med 5-2. En match där vi kort kan summera att det mesta studsade Blue Jackets väg. Hemmalaget gick fram till en 2-0 ledning efter den första perioden och laget gjorde tre mål på sina tio första skott mot Cam Talbot i Rangers kassen. Rangers var inte uddlösa utan hade chanser men en Bobrovsky i hemmamålet höll ner siffrorna och stod för flertalet kvalificerade räddningar. 5-2 målet spikades i tom kasse.

Förlusten var säsongens första för Rangers. Dock så hade laget enbart spelat en match innan. Det var mot tunga St Louis Blues där Rangers vann med 3-2 på bortaplan.

Rangers har rört om en del i laget inför den nya säsongen. Efter en lyckad fjolårssäsong då laget tog sig till sin första Stanley Cup final på 20 år så ser årets trupp återigen stark ut.
Ut med en del spelare som Brian Boyle, Anton Strålman, Raphael Díaz med flera.
Istället in med Dan Boyle, ett dyrköpt nyförvärv men kommer sannolikhet få ordning på Rangers powerplay. Ryan Malone, Michael Kostka och Kevin Hayes är andra intressanta nyförvärv.

I Madison Square Garden är Rangers i regel starka. Undantag från fjolårssäsongen då hemmaspelet inte funkade klockrent förrän i slutspelet.
Saknas i nattens match:
D. Boyle
D. Stepan 

rangers_200x200V.S toronto_200x200

Toronto Maple Leafs startar årets säsong som laget avslutade förra. Förlust efter förlust efter förlust. Maple Leafs har hittills spelat två matcher och båda dessa har resulterat i förluster.
Först ut var rivalerna Montreal Canadiens på hemmaplan. Matchen slutade 4-3 till Canadiens efter att ha avgjort psykologiskt sent med 4-3 målet med endast 43 sekunder kvar av matchen. Kan tilläggas att Maple Leafs kvitterade till 3-3 med mindre än två och trettio kvar av matchen.
Den senaste matchen var mot Pittsburgh Penguins och även där var Maple Leafs hemmalag. Efter en usel första period så var matchen i stort sett avgjord. Penguins gick fram till en 3-0 ledning och fortsatte äga spelet även i den andra perioden och hade med sig 4-1 inför den sista. Där kom också 5-1 men Maple Leafs fick sista ordet och kunde fina till siffrorna till 2-5.

Maple Leafs har alltså två spelade matcher och försvarsspelet ser inte alltför imponerande ut. Speciellt inte med en man mindre på banan. Tre insläppta mål i boxplay mot Penguins senast och redan nio insläppta mål bakåt på två matcher är ingen positiv läsning.

Maple Leafs har letat leta och letat vad som gick fel förra säsongen då laget kollapsade med åtta förluster på dom tio återstående omgångarna och slutspelsdrömmen sprack. Många antyder att det är coachen Randy Carlyle fel att det gick som det gick. Men trots massvis av förändringar får han nytt förtroende men hans livlina lär inte vara lång. Med ett lag som snittade med hela 35,9 skott mot sig per match förra säsongen måste en skärpning i försvarsspelet göras. Fjolåret bars länge av målvakten Jontathan Reimer men med hans skada så kom även förlusterna allt tätare.
Några nyförvärv i Maple Leafs är: Roman Polák, Stéphane Robidas och Matt Frattin.
Förluster: Carl Gunnarsson, T.J. Brennan och Dave Bolland.
Saknas i nattens match:
C. Franson (spelar ev nattens match)
D. Booth

Sex segrar för Rangers på dom tio senaste mötena!
Lagen möttes förra säsongen tre gånger. Det resulterade i två segrar för Rangers och en för Maple Leafs.
Tittar vi lite mer långsiktigt bakåt så har Rangers besegrat Maple Leafs sex gånger på lagens tio senaste möten.
I Madison Square Garden fem senaste matcher har Rangers gått segrande ur tre av dessa fem. Förra säsongen vann lagen en match vardera i Madison Square Garden.

Nya offensiva Rangers mot ett Maple Leafs som inte ägnar sig åt försvar.
Två lag som kommer till spel back to back men där Rangers har mer positivt att ta med sig till nattens match än vad Maple Leafs har.
Rangers har en stark trupp den här säsongen och har flera starka offensiva pjäser såsom R. Nash, R. Malone, M. St. Louis och D. Boyle med flera. Nu saknas däremot D. Boyle som bröt handen tidigare och kommer vara borta ett tag. Men nu möter Rangers ett Maple Leafs som har startat säsongen på det sätt laget absolut inte ville och försvarsspelet ser inte bra ut. Laget förlitar sig på sina offensiva kvalitéer och på målvakten J. Bernier som får dra ett otroligt stort lass. Men det kommer inte hålla hela säsongen och det har ännu inte fungerat under inledningen och laget har REDAN släppt in NIO mål på sina två matcher och båda dessa matcherna var på hemmaplan där Maple Leafs är betydligt bättre än vad laget är på bortaplan.
Med ett starkt Rangers  som gör hemmapremiär i årets NHL och trivs rätt bra mot Maple Leafs som börjar en än gång hamna i brygga så har hemmalaget stora och goda möjligheter att få träna på sitt offensiva spel i Maple Leafs svängiga hockey. Dags för St. Louis, Nash, Zuccarello o/c att visa hemmapubliken vad laget går för.

Mitt spel blir därmed Rangers över 2,5 mål till 1,70 hos Unibet

Startande målvakter:
Rangers: H. Lundqvist
Maple Leafs: