En match i världens bästa liga NHL. Hemmalaget New York Rangers får besök av tabelltrean Tampa Bay Lightning. Ett Rangers som kommer till spel med två raka förluster efter straffar och endast en seger på lagens fem senaste. Mot ett Lightning som vann lagets senaste match mot New York Islanders med 5-2. Svår match på förhand.

  • Match: New York Rangers – Tampa Bay Lightning
  • Serie: NHL
  • Speltips: Rick Nash över 4,0 skott på mål
  • Odds: 1,85 @ Betsafe
  • Insats: 1,5/5 units 
  • Spelstopp: 18/11, 01:00

En svår match på förhand och tankarna går fram och tillbaka gällande hur matchen kommer sluta eller hur matchbilden ska se ut. Därav tänkte jag testa göra ett litet annorlunda spel idag. Spelaren Rick Nash i New York Rangers är lagets poängkung och har haft en strålande säsong hittills.

Rick Nash är en hockeyspelare på trettio år och är en väldigt offensiv lirare. Han älskar att skjuta och gör i regel många mål under en säsong. En spelare som är storväxt och samtidigt väldigt bra defensivt vilket gör att han får en väldig massa istid varje match.
Nash har spelat 800 matcher i NHL och har på dessa matcher gjort 348 mål och 299 assist vilket ger en poängskörd på 647 poäng under sin karriär.

Den här säsongen har Nash imponerat ordentligt och han verkar vara tillbaka i storartad stil. På hans hittills sjutton spelade matcher har han mäktat med att göra tolv mål och sju assist. Det leder till att han är poängbäst i sitt lag. Han är även den spelare som har gjort flest mål i detta möte.

Men jag lägger fokus på hans skottvillighet. På hans sjutton spelade matcher har Nash skjutit sextiofem skott. Det ger ett snitt på 3,8 skott per match. I hans fem senaste matcher har Nash gjort sex poäng. Han har skjutit desto mer då det har blivit tjugotre skott på dessa fem matcher. Ett snitt på 4,6 skott per match och det är bara i en enda match av dom här fem han inte har skjutit minst fyra skott på mål.
Även i Rangers fem senaste hemmamatcher har Nash skjutit tjugotre skott på mål. 

Under förra säsongens tre möten mellan lagens spelade Nash två matcher. På dessa två matcher han hann skjuta nio skott på mål.

En skottvillig forward som gör en bra säsong och är inne i en positiv trend. Med hans nitton poäng den här säsongen och sex poäng i hans fem senaste matcher.
Nash skjuter massvis med skott och har redan skjutit sextiofem skott på mål den här säsongen och den senaste tiden skjuter han vid varje läge han får.

Hemmamatch och lagets poänggörare kommer vi troligen få se en spelsugen Nash som kommer skjuta vid varje läge han får. Med att han spelar drygt tjugo minuter per match så kommer lägena att komma med ett Rangers som trivs rätt bra hemma mot Lightning.
Mitt spel blir R. Nash över 4,0 skott på mål inklusive övertid till 1,85 hos Betsafe.