Endast en match i nattens NHL, men inte vilken match som helst. I Madison Square Garden tar New York Rangers emot tunga och svårspelade St Louis Blues. Blues har fyra segrar av lagets fem senaste besök i MSG. Får laget med sig en femte eller fixar Rangers en hemmaseger?

  • Match: New York Rangers – St. Louis Blues
  • Serie: NHL
  • Speltips: Money line Blues
  • Odds: 1,95 @ Betsafe 
  • Insats: 3/5 units 
  • Spelstopp: 4/11, 01:00

Startande målvakter:
Rangers: C. Talbot Matcher: 2 Impm: 2,89 Räddningsprocent: 88,6%
Blues: B. Elliot Matcher: 7 Impm: 1,96 Räddningsprocent: 91,9%

Rangers spelar tredje raka hemmamatchen. I lagets två tidigare hemmamatcher har det resulterat i en seger och en förlust. Nu senast förlorade laget mot Winnipeg Jets med 1-0 efter straffar. Trots att Rangers var det spelförande laget och hade flest antal målchanser och skott på mål så ville inte pucken in i mål. Mycket tack vare en storspelande O. Pavelec som motade samtliga trettioåtta skott han fick på sig.

Förlusten innebar Rangers andra på lagets fem senaste matcher. Däremot har laget tagit poäng i fyra av sina fem senaste matcher. På Rangers tio senaste matcher har det slutat med en statistik på 5-4-1 och en målskillnad på 27-31.
Det leder till att Rangers har spelat till sig elva poäng och ligger även på en elfte plats i Eastern Conference med endast ett poäng upp till närmsta slutspelslag.

Hemma i Madison Square Garden har merparten av lagets poäng tagits. Med sju inspelade poäng på hemmais är Rangers Eastern Conference femte bästa hemmalag. Med en statistik på tre segrar, varav en efter övertid/straffar och tre förluster, varav en efter övertid/straffar och en målskillnad på 17-18.
Rangers har på lagets fem senaste hemmamatcher tre segrar och två förluster. 

Laget har däremot en del skadade/avstängda spelare inför kvällens match. Det saknas närmare fyra backar. 
K. Klein
J. Moore
R. McDonagh
D. Boyle
D. Stepan

rangers_200x200 V.S st_louis_200x161

 

Blues kommer till spel med en fin form. Laget besegrade i förra matchen Colorado Avalanche med 3-2 efter straffar på hemmaplan. En jämn match där Blues hade 2-0 i den tredje perioden men två powerplay senare för Avalanche var ställningen 2-2. Blues drog däremot det längsta strået tack vare svensken J. Lindström som satte den avgörande straffen. Segern innebar Blues fjärde på fyra försök.

Med den stigande formen och ökad poängskörd så klättrar Blues sakta men säkert allt mer uppåt i tabellen. Med tio matcher spelade har laget spelat till sig tretton poäng. Det gör att Blues ligger på en åttonde plats i Western Conference. Med en statistik på 6-3-1 och en målskillnad på 25-20.

Bortaspelet har varit helt okey. Med poäng i tre av fyra bortamatcher måste det ses som en positiv start på bortaplan. Med två segrar, varav en efter övertid/straffar, två förluster, varav en efter övertid/straffar och en målskillnad på 10-8 är Blues även här Western Conference åttonde bästa lag fast i bortatabellen.
Blues senaste bortamatch var mot Dallas Stars. En match där Blues kvitterade tre gånger om och avgjorde sedan i förlängningsspelet.

Blues kommer till spel utan:
T. Oshie
P. Stastny

Lagen mötte varandra i premiäromgången.
Den matchen spelades med Blues som hemmalag. Rangers tog ledningen tidigt i den första perioden. Kvitteringen skulle komma av Blues i den tredje perioden. Men några minuter senare kom 2-1 Rangers. Blues kvitterade än en gång men Rangers fick sista ordet när Nash sätter 3-2 pucken med mindre än två minuter kvar av matchen.
På lagens tio senaste möten har det resulterat i tre segrar för Rangers och sju för Blues.
På dom fem senaste matcherna i Madison Square Garden har Blues tre raka segrar och har vunnit fyra av dom fem senaste matcherna.

Rangers saknad av backparen blir kännbart?
Ja jag tror det. Ett Rangers som fortfarande blandar och ger i sina matcher och får inte spelet att stämma fullt ut i hela matcherna. Möter nu ett Blues som börjar trampa igång och visar  vilken lagmaskin laget är. Ett tungt lag med massa offensiva kvalitéer och ett otroligt stabilt försvarsspel. 
Rangers kommer ställa Talbot i kassen och han har inte imponerat nämnvärt i säsongsinledningen! Han ställs mot Blues val av Elliot som har spelat stabilt och är en bättre målvakt än Talbot.
Sen har Rangers tunga namnfall, på grund av skador och avstängning, spelare som K. Klain och D. Boyle. Laget saknar hela fyra ordinarie backar! Blues saknar skicklige anfallsspelarna Oshie och Statsny vilka är tunga avbräck men annan kvalité finns.
Rangers trivs även i regel inte mot Blues. Endast en seger på lagens fyra senaste möten och tre av dom tio senaste. Samt att laget endast har vunnit en match på lagets fem senaste i Madison Square Garden.

Nej med ett starkt bortalag som Blues, som har fördel över lagets stabila spel den senaste tiden med fyra segrar och spelet på bortaplan har sett onekligen bra ut. Även målvaktskampen är till en stor fördel för Blues! Sen att Blues trivs bra mot Rangers i Madison Square Garden gör att jag inte tvekar att spela Blues som segrare inklusive övertid och straffar.
Mitt spel blir alltså Blues segrare inklusive övertid och straffar till 1,95 hos Betsafe.