NHL har två matcher att vänta kommande natt. Edmonton Oilers – Vancouver Canucks och rivalmötet mellan New York Rangers – Philadelphia Flyers. Där jag kommer intressera mig av Rangers – Flyers. Rangers som gjorde en katastrofal match senast mot Tampa Bay Lightning där laget förlorade med 1-5. Vart rejält utskällda efter matchen och laget måste definitivt skärpa sig till nattens match.

  • Match: New York Rangers – Philadelphia Flyers
  • Serie: NHL
  • Speltips: Över 5,5 mål
  • Odds: 1,95 @ Nordicbet
  • Insats: 2,5/5 units 
  • Spelstopp: 20/11, 02:00

Rangers spelade som sagt en av säsongens absoluta sämsta matcher i förra omgången. Laget tog emot Tampa Bay Lightning på hemmaplan. En match som var något jämn under den första perioden men Lightning gick fram till en 2-0 ledning. Trots tidig reduceringen av Rangers i den andra perioden kom det inget bättre spel från laget och innan perioden var slut stod det 1-4 på tavlan. Matchen slutade till slut 1-5 och Rangers sköt endast sexton skott på mål, hemma i Madison Square Garden.

Rangers form är därför inget vidare. Med tre raka nederlag har laget på sina tio senaste matcher endast mäktat med tre segrar och förlorat sju matcher. 3-3-4.
Med den svaga formen ligger Rangers för närvarande utanför slutspel. Med arton poäng efter arton spelade matcher ligger laget på en tionde plats i Eastern Conference. Dock endast ett poäng bakom närmsta slutspelslag.
Rangers har på dessa arton matcher en målskillnad på 50-58 vilket ger ett snitt på sex mål per match.

Hemma i Madison Square Garden har däremot spelet varit bra frånsett förra hemmamatchen. På tolv spelade hemmamatcher har laget tagit tretton poäng och är Eastern Conference femte bästa hemmalag. Detta via fem segrar, varav två efter övertid/straffar, sju förluster, varav tre efter övertid/straffar och en målskillnad på 34-37 vilket ger ett snitt på 5,91 mål per match.
Rangers har två raka nederlag på hemmaplan och två segrar på lagets fem senaste hemmamatcher. Noterbart är att tre matcher har slutat över 5,5 mål.

Rangers kommer till utan:
L. Stempniak
R. McDonagh

rangers_200x200 V.S philadelphia_200x141

Philadelphia Flyers kommer till spel med två raka förluster i bagaget. Laget spelade senast mot Montreal Canadiens på bortaplan. En jämn batalj där det var jämt ända fram till 4-3 då Canadiens tryckte in 5-3 och Flyers orkade inte komma ikapp efter det.

Flyers tio senaste matcher har det slutat med sex segrar och fyra förluster, 6-4-0. Det har gett laget ett lyft och närmat sig slutspel. Med sexton poäng efter sexton matcher ligger Flyers på en trettonde plats i Eastern Conference och  är endast fyra poäng bakom slutspelslagen.
Med en målskillnad på 51-53 snittar Flyers sina matcher med 6,5 mål per match.

Flyers har inte imponerat på bortaplan den här säsongen. Med sju spelade bortamatcher har laget endast tagit fyra poäng. Det är näst sämst i hela Eastern Conference. Flyers statistik är två segrar, varav en efter övertid/straffar, fem förluster och en målskillnad på 19-26. Det ger ett snitt på 6,42 mål per match.
Flyers har på lagets fem senaste bortamatcher tre raka förluster och endast en seger på dessa matcher. Noterbart är att tre matcher har slutat över 5,5 mål.

Flyers kommer till spel utan:
C. Giroux
L. Schenn
M. Raffl
A. MacDonald
C. Pronger
K. Timonen

Förra säsongen skickade Rangers ur Flyers ut slutspelet.
Den här säsongen har lagen bara mött varandra på försäsongen. Men i våras mötte lagen varandra i slutspelet och där vann Rangers efter en otroligt jämn matchserie med 4-3 i matcher.
På lagens tio senaste möten inkluderat slutspel har Rangers sex segrar och Flyers fyra. Noterbart är att fyra matcher har slutat över 5,5 mål.
I Madison Square Gardens fem senaste match har Rangers fyra segrar och Flyers en. Noterbart är att Rangers har tolv segrar av lagens tretton senaste matcher i Madison Square Garden.

Kan Rangers studsa tillbaka från floppmatchen senast?
Då blir Flyers en otroligt intressant uppgift. Ett rejält laddat möte med mycket rivalitet på banan och Rangers vill absolut inte förlora den här matchen på hemmaplan i Madison Square Garden och har en hel del att bevisa sen senast.
Flyers är ett lag som kör hårt på sin offensiv och laget saknar en del i defensiven. Inte blir det lättare när laget saknar tre ordinarie backar och målvaktsspelet har inte imponerat i säsongen.
Rangers ställer Talbot i kassen och han har inte vunnit en enda match hittills av sina fyra spelade matcher och har en mindre smicker räddningsprocent.
Två lag som kan göra mål vilket är bevisat samtidigt som lagens försvarsspel inte imponerar. Båda lagen har släppt in minst tre mål i lagens tre senaste matcher.
Rangers har i regel lätt mot Flyers på hemmaplan men Flyers kommer sälja sig dyrt i matchen och jag litar inte på Rangers på sen matchen senast.
Med ett hett rival möte mellan två lag som verkligen vill vinna matchen för att ta sig uppåt i tabellen leder till att jag tror att överspelet känns bäst.
Mitt spel blir över 5,5 mål till 1,95 hos Nordicbet.