En ny natt med matcher från andra sidan Atlanten. Fokus läggs på mötet mellan New York Rangers möter ett troligtvis slitet Montreal Canadiens som gör sin sjätte match på nio dagar. Medan Rangers har vilat i tre. Kan hemmalaget ta den chansen och vinna matchen?

  • Match: New York Rangers – Montreal Canadiens 
  • Serie: NHL
  • Speltips: Money line Rangers
  • Odds: 1,75 @ bet365
  • Insats: 3/5 units 
  • Spelstopp: 24/11, 01:00

Startande målvakter:
Rangers: H. Lundqvist
Canadiens: D. Tokarski

Rangers skulle ha spelat match borta mot Buffalo Sabres för ett par dagar sedan. Men på grund av snöovädret sköts matchen upp och det bör ha gynnat Rangers som har spelat sisådär den senaste tiden. Laget vann sin förra match mot Philadelphia Flyers med 2-0 och var det bättre laget sett över sextio minuter och Flyers hade inte mycket att bjuda upp till förrän dom sista fem minuterna.

Segern innebar att Rangers satte stopp på sin tre raka förlustrad och tog lagets blott tredje seger på lagets tio senaste matcher, 3-3-4.
Men nitton matcher spelade har Rangers spelat till sig tjugo poäng. Det gör att laget huserar på en tolfte plats i Eastern Conference, men är bara ett poäng bakom det sista slutspelslaget Ottawa Senators.

Hemma i Madison Square Garden fortsätter Rangers att leverera. Med femton poäng efter tretton spelade hemmamatcher är Rangers Eastern Conference fjärde bästa hemmalag. Med en statistik på sex segrar, varav två efter övertid/straffar, sju förluster, varav tre efter övertid/straffar och en målskillnad på 36-37.
Rangers har på lagets fem senaste hemmamatcher två segrar och tre förluster.

Rangers kommer komma till spel utan:
L. Stempniak (spelar ev i natt)
R. McDonagh

rangers_200x200 V.S montreal_200x134

Montreal Canadiens är back to back efter en bortamatch mot tunga Boston Bruins i TD Garden. En match som Canadiens vann med 2-0. Mycket tack vare ett stabilt målvaktsspel av C. Price som räddade samtliga trettiotre skott han fick mot sig.

Segern var Canadiens fjärde på lagets fem senaste och den andra raka. På lagets tio senaste matcher har det slutat med åtta segrar och två förluster, 8-2-0.
Med den starka formen har Canadiens klättrat upp till första platsen i Eastern Conference. Laget är hela fem poäng före tvåan Pittsburgh Penguins som däremot har tre matcher mindre spelade och tre fler än Tampa Bay Lightning. Canadiens står på trettiotre poäng efter tjugotvå spelade matcher.

Bortaspelet har varit stabilt under hela säsongen. Med femton poäng efter tio spelade bortamatcher är Canadiens Eastern Conference tredje bästa bortalag. Med en statistik på sju segrar, varav fyra efter övertid/straffar, tre förluster, varav en efter övertid/straffar och en målskillnad på 23-23.
Canadiens har två raka bortasegrar och har tagit poäng i fem raka bortamatcher. Noterbart är att fyra av dessa har resulterat i en seger.

Canadiens trejdade tidigare i veckan bort R. Bourque till Anaheim Ducks och fick Bryan Allen i bytet.

Canadiens kommer till spel utan:
C. Price
M. Bournival

Lagen har mött varandra en gång hittills under säsongen. 
Den matchen spelade i Bell Center. Där vann hemmalaget Canadiens med 3-1.
Förra säsongen var det dessa två lag som gjorde upp om slaget om bästa laget i Eastern Conference. Den bataljen vann New York Rangers med 4-2 i matcher och gick därefter till Stanley Cup final.

Lyckas Rangers utnyttja Canadiens tuffa matchande?
Ja det bör laget absolut göra. Canadiens går sin sjätte match på nio dagar och det är inga bottenlag som har stått för motståndet, Bruins, Blues, Penguins, Red Wings och Flyers. Det bör ha satt sig i kroppen och i psyket. Medan Rangers har vilat i några extra dagar då matchen mot Sabres vart inställd. Rangers som samtidigt vann sin senaste match och gjorde en riktigt bra match har mycket att ta med sig när serieledarna kommer på besök.
Som Eastern Conference fjärde bästa hemmalag och möta ett hårt matchat Canadiens bör Rangers kunna utnyttja utgångsläget då laget troligen enbart saknar en spelare då L. Stempniak troligtvis kommer till spel vilket är ett plus för hemmalaget.
Målvaktsduellen talar även för Rangers då Lundqvist höll nollan senast och kanske är på väg mot sin storform. Mot Tokarski i motståndarburen som har spelat bra under sina fem matcher men head to head är Lundqvist en bättre målvakt.
Canadiens trivs rätt bra i Madison Square Garden men med Rangers vilotid den senaste tiden och möjlighet att verkligen bygga vidare på det laget gjorde bra i sin senaste match gör att jag väljer att spela Rangers som segrare inklusive övertid och straffar till 1,75 hos bet365.