Lagen möttes för bara några dagar sedan. Då resulterade i en riktig hawaii-hockey och det bjöds på hela tolv mål under matchens gång. Nu ställs lagen emot varandra och New York Rangers har inte funnit formen sen lagens möte senast. Oilers däremot fortsätter sin imponerande form och förlängde segersviten i den förra omgången. Får vi en repris på lagens möte senast?

  • MatchNew York Rangers – Edmonton Oilers
  • Liga: NHL
  • Speltips: Över 5,0 mål
  • Odds: 1,77 @ William Hill
  • Insats: 3/5 units 
  • Spelstopp: 16/12, 01:00

Startande målvakter:
Rangers: H. Lundqvist
Oilers: A. Nilsson

Rangers är inne i en tung tung form. Förlusten mot Flames i förra omgången var lagets tredje raka och den femte på lagets sex senaste matcher. Rangers tio senaste matcher blir inte en bättre läsningen heller om man är Rangers fan då laget endast har vunnit två av dessa matcher, 2-6-2. Dessutom har försvars och målvaktsspelet långa stunder varit katastrofalt och laget har släppt in hela trettiotre mål. Ett målsnitt på 3,3 mål bakåt per match.
Den sviktande formen har lett att Rangers har dalat neråt i Eastern Conference. Nu befinner sig laget sig först på en fjärde plats med fyrtio inspelade poäng efter trettioen omgångar.

Hemma i Madison Square Garden är däremot platsen Rangers vann sin senaste match. En 4-1 seger över Ottawa Senators och det såg till att laget tog sin tolfte seger på hemmais på sjutton försök. Det gör Rangers till Eastern Conference bästa hemmalag med tjugofem inspelade poäng på dessa hemmamatcher.
Inte nog med det så är Rangers det lag som har gjort flest mål på hemmaplan tillsammans med New York Islanders. Med hela femtiotre mål framåt snittar laget 3,11 mål per match. Noterbart är att tio av Rangers sjutton hemmamatcher har resulterat i minst fem mål på resultattavlan.

Rangers kommer till spel utan:
D. Girardi
K. Klein
D. Stepan

rangers_200x200 V.S edmonton_200x200

Oilers har något oväntat trots sina skadeproblem tagit seger på seger den sista tiden. I och med segern över Boston Bruins i lagets förra match inkasserades den sjätte raka segern och den sjunde på lagets åtta senaste matcher. Över lagets tio senaste matcher är statistiken, 7-2-1.
Den starka formen har gett Oilers en skjuts uppåt i tabellen och med trettio poäng efter trettioen spelade matcher placerar laget på den åttonde och sista slutspelsplatsen.
Något som Oilers dessutom mäktat med åt båda hållen är att göra mål och släppa in mål. Med målskillnaden 85 – 92 snittas lagets matcher med 5,70 mål.

Anmärkningsvärt är att Oilers har släppt in massor av mål på bortaplan medan målskyttet inte alls har levererat. Med ynka tjugonio mål framåt är det näst sämst i Western Conference. Dessutom har nio av lagets sexton bortamatcher slutat över 4,5 mål.
En svag målfabrikation på bortaplan leder till den enkla lösningen att poängen saknas. Med sexton bortamatcher spelade har Oilers bara tagit elva pinnar. Det gör laget till Western Conference tolfte bästa bortalag.
Oilers har två segrar på lagets fem senaste bortamatcher. Noterbart är att fyra av dessa fem matcher har resulterat i minst fem mål.

Oilers kommer till spel utan:
A. Ference (spelar ev inatt)
O. Klefbom
N. Yakupov
B. Pouliot
R. Klinkhammer
C. McDavid

Får Rangers revansch mot ett b2b Oilers?
Lagen möttes som sagt för några dagar sedan i en målkavalkad. Matchen vanns av Oilers på hemmaplan med 7-5. Nu möts lagen i Madison Square Garden mot ett formsvagt hemmalag mot ett formstarkt bortalag. Fördelen för att Rangers ska kunna studsa in på vinnarspåret igen är att laget är så ofantligt bra på hemmaplan. Rangers öser in mål i hemmaborgen, flest mål av samtliga hemmalag i NHL. Och att då ställas mot Oilers som inte har ligans bästa försvarsspel kombinerat med ett av ligans sämsta bortaspel och som dessutom kommer till spel back to back.
Formstarka Oilers har öst in mål sista tiden och har mäktat med tjugotre mål framåt på lagens sex segermatcher och ställs mot Rangers defensiv som släppt in trettiotre mål på lagets tio senaste matcher.
Rangers är ett offensivt lagt lag och revanschlusten är enorm. Det kombinerat mot ett formstarkt Oilers som kommer vara tvungna att öppna upp defensiven och satsa offensivt för att förlänga segersviten.
Jag spelar därav över 5,0 mål inklusive övertid och straffar till 1,77 hos William Hill.