Ny natt och nya förutsättningar. Tre matcher i NHL och vi beger oss till New York och spanar in mötet mellan New York Rangers – Detroit Red Wings. Red Wings spelade så sent som inatt och är back to back och har förlorat dom fyra senaste matcherna i Madison Square Garden. Blir det en femte?

  • Match: New York Rangers – Detroit Red Wings
  • Serie: NHL
  • Speltips: Money line Rangers
  • Odds: 1,83 @ Unibet
  • Insats: 2/5 units 
  • Spelstopp: 6/11, 02:00

Startande målvakter:
Rangers: Matcher: Impm: Räddningsprocent:
Red Wings: Matcher: Impm: Räddningsprocent:

Rangers stod för en fenomenal insats i lagets förra match då St. Louis Blues var på besök. Trots att laget saknade fyra viktiga backar!
En match där Rangers var snäppet bättre än motståndarna. Rangers hade ledning med både 1-0 och 3-2 men Blues kvitterade och Tarasenko stod troligen ett av säsongens absolut snyggaste mål till 1-1! Han kunde även avgöra straffläggning så att Rangers fick nöja sig med en poäng och förlusten tillskrevs 3-4.

Rangers har inlett säsongen svajigt. Blandat och gett i matcher. Det har lett till att laget har spelat ihop tolv poäng efter elva spelade matcher och ligger på en elfte plats i Eastern Conference. 
På lagets tio senaste matcher har laget en statistik på fyra segrar, fyra förluster, varav två efter övertid/straffar 4-4-2.

Hemma i Madison Square Garden har Rangers lite mindre poäng än vad laget har varit värda. Efter sju spelade hemmamatcher har Rangers spelat ihop åtta poäng vilket gör Rangers till Eastern Conference sjunde bästa hemmalag. Detta via en statistik på tre segrar, varav en efter övertid/straffar och fyra förluster, varav två efter övertid/straffar och en målskillnad på 20-22.
Rangers har nu två raka strafförluster i två matcher där Rangers har varit det något bättre laget och bör egentligen ha vunnit. Annars har laget tre segrar på dom fem senaste hemmamatcherna.

Rangers kommer till spel utan:
M. Zuccarello (spelar ev inatt)
K. Klein (spelar ev inatt)
D. Stepan (spelar troligen inatt)
J. Moore
R. McDonagh
D. Boyle

rangers_200x200 V.S detroit_200x154

Red Wings kommer till spel efter en tuff match inatt. Laget var i Ottawa och spelade mot Ottawa Senators. En match som var jämn. Senators tog ledningen under den andra perioden. Men Red Wings kvitterade i inledningen av den tredje perioden. Dock kom 2-1 Senators med mindre än sex minuter kvar och avgörande 3-1 kom i öppen kasse med knappa minuten kvar. Förlusten innebar andra raka för Red Wings under lagets road trip.

Red Wings har trots förlusterna i dom senaste omgångarna spelat till sig femton poäng efter tolv matcher. Det leder till att vi hittar Red Wings på en femte plats i Eastern Conference.
Laget har på sina tio senaste matcher fem segrar, varav två efter övertid/straffar och fem förluster, varav tre efter övertid/straffar, 5-2-3.

Bortaplan har inte varit Red Wings melodi i inledningen av säsongen. Med sex spelade bortamatcher har Red Wings endast mäktat med att plocka sex poäng. Det leder till att Red Wings är Eastern Conference tionde bästa bortalag. Med en statistik på två segrar, fyra förluster, varav två efter övertid/straffar och en målskillnad på 14-15.
Red Wings senaste matcher på bortaplan har inte varit någon poängsuccé. På lagets fem senaste bortamatcher har Red Wings endast en seger.

Red Wings kommer till spel utan:
K. Quincey (spelar ev inatt)
S. Weiss

Säsongens första möte.
Förra säsongen mötte lagen varandra tre gånger. Två matcher i New York och en i Detroit. Gemensamt var att Rangers vann samtliga matcher. Först en övertidsseger, 3-2 i Detroit för att sedan följa upp med två hållna nollor i segermatcherna på hemmaplan. 1-0 respektive 3-0.
På lagens tio senaste matcher har Rangers sex segrar och Red Wings fyra. Noterbart är att Rangers har fyra raka segrar mot Red Wings.
I Madison Square Garden’s fem senaste bataljer har Rangers fyra raka segrar och Red Wings en seger.

Kan Rangers ta med sitt spel från förra matchen mot Blues?
Lyckas Rangers med det så är mycket vunnit i kommande match. Red Wings är back to back efter laget spelade en stenhård fight borta mot Senators i natten mot idag. Laget föll med 3-1 och inkasserade sin andra raka förlust på bortaplan samtidigt som Red Wings kommer spela sin fjärde match på sex dagar. Något slitna?
Rangers saknade viktiga kuggar i sin förra match men spelade oväntat bra och laget var värda segern. Nu kommer Lundqvist med stor sannolikhet starta i kassen och en vilad Lundqvist som är på väg att hitta sin form, då kan han vinna många matcher åt sitt lag. Samt att K. Klein eventuellt är tillbaka och det är en viktig pjäs att ha med.
Varken Rangers eller Red Wings har fått den utdelning lagen har velat ha på hemma respektive bortaplan. Men Rangers har spelat bra i dom flesta hemmamatcher och tar nu emot Red Wings som inte trivs i MSG.
Fyra raka nederlag och att komma till New York något slitet och möta ett revanschsuget hemmalag är det en jobbig uppgift som väntar.
Jag tror Rangers ger Red Wings lagets tredje raka bortaförlust och spelar Rangers som segrare inklusive övertid och straffar till 1,86 hos Unibet.