Vi åker till New York och fokuset för inatt är när Rangers tar emot Avalanche från Colorado. Båda kommer från två helt olika matcher och det är en anledning till att jag spelar som jag gör denna natt. Men det finns såklart fler anledningar. Vad spelar jag då?

  • New York Rangers – Colorado Avalanche
  • Spel: New York Rangers först till 3 mål
  • Odds: 1.86 @ bet365
  • Insats: 6/10 Units
  • Spelstopp: 01.00

Startande Målvakter:
Rangers: <Obekräftad> Henrik Lundqvist (1e målvakt). Räddningsprocent 91,4 %
Lightning: <Bekräftad> Semyon Varlamov (1e målvakt). Räddningsprocent 91,8 %

New York Rangers kommer från en riktigt bra match, nog den bästa denna säsong, när man hemmaslog formstarka Pittsburgh Penguins med hela 5-0. Och där Derek Stepan i sin 3e match efter skada känns som han är tillbaka på riktigt. De 2 första matcherna var han inte så speciellt med i spelet men nu senast så var han definitivt med i spelet och gjorde dessutom 2 assists. Och i matchen mot Penguins så var Rangers riktigt bra i de två första perioderna sedan så tog Penguins över lite utan att dominera alls men med en 4-0-ledning för Rangers så kände man sig nog lite bekväma och sedan skulle 5-0 komma och då var matchen såklart helt körd. En spelare som speciellt utmärkt sig denna säsong jämfört med ifjol är ju målskytten Rick Nash som inte hade lätt ifjol med målskyttet alls. Men denna säsong har det börjat riktigt bra och han är otroligt het för dagen med sina 12 mål gjorda, vilket gör att han ligger delad 1a plats i skytteligan och på 10 plats i poängligan.

Rangers är ett starkt hemmalag vanligtvis och denna säsong har man varit ganska starka där och inte på bortais. Visserligen fler matcher spelade på Madison Square Garden men ändå. Senast vann man alltså mot Penguins här och nu möter man ett av säsongens sämsta lag chockerande nog. Colorado var ju ändå en av de ”bästa” ifjol utan att lyckas i slutspelet dock. Jag tror dock att Rangers kommer gå ut som vanligt och bara köra och det gäller att få hål på Semyon Varlamov i Colorados kasse så tidigt som möjligt, för då skulle detta kunna rinna iväg. För man är i grunden ett bättre hockeylag än vad Colorado är som tappat bra spelare denna säsong. Man har förövrigt gjort minst 3 mål i 7 av 10 hemmamatcher denna säsong.

Rangers har haft många skadade men till denna match kommer nye backen, veteranen, från San Jose Sharks att spela, som heter Dan Boyle. Så efter att ha haft 4 bra backar borta är man nu endast 1 back borta som är kaptenen Ryan McDonagh. Såklart ett avbräck men totalt sett är man ett bättre lag nu än vad man var för 3-4 matcher sedan. Och det är den enda borta till denna match vilket såklart är positivt i sig.

rangers_200x200            colorado_200x163

Colorado har för dagen en riktigt dålig form med 1 seger på de 6 senaste och senast alltså torsk med 6-0 borta mot det andra laget från New York nämligen Islanders. Där man var totalt utklassade, Islanders vann även skotten med hela 46-20 och det säger en hel del. Nej Colorado har denna säsong inte mycket att sätta emot och tappen man hade inför säsongen har svidit nåt rejält och man parkerar sig sist i Western Conference med endast 3 segrar på 17 matcher, på tok för dåligt så klart. Man kommer dessutom till denna match med vetskapen att man är ett för jävla dåligt bortalag 1 seger på 9 matcher säger sig själv. Och att man sedan går och torskar med 6-0 mot Islanders gör ju att självförtroende är nere i botten totalt.

Att man ska göra 3 mål denna match ser jag som ytterst liten, att man dessutom ska göra dom 3 målen innan Rangers hunnit göra 3 mål ser jag som en ännu mindre risk. Man har släppt in näst mest mål i hela NHL och endast soporna Buffalo Sabres har släppt in mer, men man kan mycket väl ha släppt in mest efter denna match. Nej man ska vara glada ifall man lyckas hålla siffrorna nere och med högst möjliga tur ta matchen till övertid. Kanske via 3-3 och en bragdartad upphämtning eller nåt liknande.

Man har 2 backar skadade i form av Brad Stuart och Ryan Wilson. Sedan så har man centern Jessie Winchester skadad och även forwarden Patrick Bordeleau. Det är väl framförallt defensiven som blir sårbar med dessa skador, även om det inte är några jätteavbräck direkt.


Summerar vi så ska Rangers vinna denna match ganska ”enkelt” och man bör såklart göra minst 3 mål. Men oddset på Rangers Ö 2.5 mål är alldeles för lågt, därav det valda spelet som dessutom bör vara lika bra nästan. Colorado har släppt in näst flest mål i hela NHL. Rangers vann senast mot Penguins med 5-0 och har momentum. Colorados defensiv inte alls lika bra som ifjol och man är usla på bortais denna säsong. Rangers att först komma till 3 mål till oddset 1.86 är absolut bra och det hugger jag alla dagar i veckan. Insatsen blir lite över medel.

/ L’orso