Hemmastarka New York Rangers möter Boston Bruins inne i Madison Square Garden. Ett hemmalag som föll tungt mot Washington Capitals i den förra omgången. Har laget ork och styrka att studsa tillbaka på vinnarspåret mot ett Boston Bruins vars form inte är den bästa?

  • MatchNew York Rangers – Boston Bruins 
  • Liga: NHL
  • Speltips: Money line Rangers
  • Odds: 1,79 @ Unibet
  • Insats: 2,5/5 units 
  • Spelstopp: 12/1, 01:00

Startande målvakter:
Rangers: H. Lundqvist
Bruins: T. Raask (troligen)

Rangers föll snöpligt mot suveräna Washington Capitals i lagets senaste match. Laget ledde med 3-2 med sex sekunder kvar av matchen innan kvitteringen kom och som grädden på moset avgjorde Capitals tidigt in i förlängningsspelet. Förlusten innebar Rangers sjätte på dom tio senaste matcherna, 4-5-1.
I den så jämna Eastern Conference har man inte råd att förlora fler matcher än vad man vinner. Rangers befinner sig just nu på en fjärde plats med fyrtionio poäng efter fyrtioen matcher och har bara fyra poäng ner till närmsta lag utanför slutspelsplats.

Hemma i Madison Square Garden är Rangers otroligt starka den här säsongen. Förlusten hemma mot Capitals var den första efter två raka hemmasegrar och den blott andra på dom sex senaste hemmamatcherna.
Poängen har duggat tätt på hemmaplanen och Rangers har trettiotvå poäng efter tjugotvå spelade hemmamatcher och är Eastern Conference andra bästa hemmalag med femton segrar på dessa hemmamatcher.

Rangers kommer till spel utan:
C. Kreider (spelar troligen inatt)
A. Raanta (spelar troligen inatt)

rangers_200x200 V.S boston_bruins_200x200

Boston Bruins föll mot Ottawa Senators med 2-1 efter förlängning på bortaplan i lagets senaste match. Förlusten var lagets tredje på dom fyra senaste matcherna och sett över Bruins tio senaste matcher har det blivit fyra segrar och sex förluster, 4-5-1.
Trots en sämre period den sista tiden behåller Bruins fortsatt sin slutspelsplats. Laget har fyrtiosju poäng efter fyrtio omgångar och befinner sig på en sjunde plats i Eastern Conference. Det är förvisso bara ett poäng ner till närmsta lag utanför slutspel.

Eastern Conference tredje bästa hemmalag. Ja, så är det faktiskt för Bruins. Laget har spelat arton bortamatcher och har bara gått helt poänglösa i tre av dessa. Dessutom har Bruins bara förlorat totalt sex av dom arton bortamatcherna. Det ger en total poängskörd på tjugosju pinnar.
Bruins förlust mot Senators var lagets andra på dom sex senaste bortamatcherna.

Bruins kommer till spel utan:
A. McQuaid
D. Krejci
C. Kelly

Dags för säsongens första möte i Madison Square Garden. 
Lagen har möts en gång under säsongen och det var inne i TD Garden med Bruins som hemmalag. Även Bruins vann matchen och det med 4-3 efter att ha vänt 2-3 till 4-3 under matchens sista fyra minuter.
Bruins har dessutom hela åtta segrar av lagens tio senaste möten. Noterbart är att sex raka möten har resulterat i seger för hemmalaget.
Dom fem senaste matcherna i Madison Square Garden har slutat med tre segrar för Rangers och två för Bruins.

Lyckas Rangers trolla bort formsvackan mot just Bruins?
Ett Bruins som har vunnit åtta av lagens tio senaste möten, men har bara vunnit två av lagens fem senaste möten inne i Madison Square Garden. Nu ställs laget emot ett rejält starkt hemmalag som dessutom ser ut att kunna mönstra fullt manskap i nattens möte. Då besitter Rangers ett otroligt starkt lag och förlusten mot Capitals lär ha lett till att Rangersspelarna har ätit taggtråd sen avgörande kom från Capitals. Samtidigt som vetskapen om det första mötet mot Bruins slutade i en snöplig förlust.
Rangers är ett av ligans bästa hemmalag och möter ett av ligans bästa bortalag. För Bruins del är formen svikande, tre förluster på dom fyra senaste matcherna och laget saknar backen McQuaid och centrarna Kelly och Krejci till nattens möte, vilket är tre tunga tapp.
Med ett hemmastarkt, skadefritt och revanschlustat Rangers kommer Rask o/c få slita hårt för att ens få med sig poäng. Rangers har dessutom två raka hemmasegrar över Bruins, så laget vet hur Bruins ska manövreras bort på resande fot.
Mitt spel blir Rangers som segrare inklusive övertid och straffar till 1,79 hos Unibet.