Nattens omgång av NHL innehåller en drös med matcher. Men i matchen jag fastnar för spelar New York Islanders som har överraskat säsongsinledning och ligger på en tredje plats i Eastern Conference. Nu möter Islanders ett Washington Capitals som jagar slutspelsplats. Målglada lag i grund och botten. Blir det även så i matchen?

  • Match: New York Islanders – Washington Capitals
  • Serie: NHL
  • Speltips: Över 5,5 mål
  • Odds: 2,00 @ William Hill
  • Insats: 3/5 units 
  • Spelstopp: 27/11, 01:00

Islanders vann lagets förra match mot Philadelphia Flyers. Trots rejält spel och skottövertag dröjde det ändå till straffläggningen innan Islanders spräckte målnollan och vann med 1-0 efter straffar.
Segern var Islanders fjärde raka och har på sina tio senaste matcher NIO segrar och endast en förlust, 9-1-0.
Det gör det inte så oväntat att Islanders är med i toppstriden i Eastern Conference. Med trettio poäng efter tjugoen spelade matcher ligger laget på en delad tredje plats och är bara tre poäng bakom ledande Montreal Canadiens som även har två matcher mer spelad.
Målskyttet är en starkt bidragande orsak till framgången. Med sextionio mål på dessa matcher snittar Islanders 3,28 mål per match och är det tredje mest målglada laget i Eastern Conference.
På hemmaplan går laget starkt. Med fjorton poäng efter nio hemmamatcher är Islanders Eastern Conference sjätte bästa hemmalag. Med en målskillnad på 36-23 snittar Islanders höga 6,55 mål per hemmamatch och är det lag som är inblandade i flest mål på hemmaplan.

islanders_200x200 V.S washington_200x122

Capitals imponerar desto mindre. Laget föll nu senast med 2-1 på hemmaplan mot NHL’s svagaste lag, Buffalo Sabres.
Med den förlusten bröts Capitals två raka segersvit och på lagets tio senaste matcher har det resulterat i fem segrar och fem förluster, 5-4-1.
Men med en ganska bra poängskörd på dessa matcher hittar vi Capitals på en tionde plats i Eastern Conference med tjugoen inspelade poäng efter tjugo spelade matcher.
Problemet har till stor del varit målskyttet som har klaffat en del och med en målskillnad på 56-54 snittar Capitals sina matcher med 5,5 mål per match.
Bortaplan har fungerat till och från för Capitals. Däremot har laget ryckt upp sig den senaste tiden och med tio poäng efter nio spelade bortamatcher är Capitals Eastern Conference tionde bästa bortalag. Med en målskillnad på 23-21 snittar Capitals sina bortamatcher med 4,88 mål.
Capitals vann sin senaste bortamatch mot Colorado Avalanche med 3-2 och tog därmed lagets andra raka bortaseger.

Säsongens första möte.
Förra säsongen möttes lagen fyra gånger. Det resulterade i en seger för Islanders och tre för Capitals. Noterbart är att två av fyra matcher gick över 5,5 mål.
På lagens fem senaste möten i New York har Islanders två segrar och Capitals tre. Noterbart är att fyra av fem matcher har slutat över 5,5 mål.

Fortsätter Islanders lagets galna målform?
Det är ingen omöjlighet. Frågan är om Capitals kommer lyckas börja göra mål igen. Förra säsongen var Capitals otroligt målglada och öste in mål i var och varannan match. Men denna säsong har det däremot gått trögare. Men att möta ett Islanders som är favoriter till mötet och har gått starkt på slutet, är trots allt en passande uppgift. Detta för att det brukar bli målrikt när lagen möter varandra. Islanders med sin offensiva spelidé mot ett ganska liknande Capitals gör att Capitals har goda chanser att göra mål igen. Förra säsongen gjorde Capitals tretton mål på fyra matcher och då blev laget nollat i den enda matchen laget förlorade. Samtidigt som Capitals har två raka segrar i New York och har gjort sjutton mål i dom fem senaste bortamatcherna mot Islanders.
Islanders form och målfabrikation kan vi nämna lite lätt då laget spelar överlägset dom mest målgladaste hemmamatcherna i ligan och har på sina fem senaste matcher gjort sjutton mål.
Överspelet är absolut ett par tiondelar för högt om vi kollar målform, statistik och inbördes möten.
Mitt spel blir över 5,5 mål till 2,00 hos William Hill.