Nu kan det avgöras. Match sex mellan New York Islanders – Washington Capitals. Capitals har vänt på matchserien från 1-2 i matcher till att nu leda med 3-2. Det trots att lagets första kedja i stort sätt var osynliga i det förra mötet och ändå vann Capitals med hela 5-1. Orkar Islanders få till en sjunde och direkt avgörande match eller är det säsongens sista match ikväll?

  • MatchNew York Islanders – Washington Capitals
  • Liga: NHL
  • Speltips: Money line Capitals
  • Odds: 2,10 @ Betsafe
  • Insats 2/5 units
  • Spelstopp: 25/4, 21:00

Startande målvakter:
Islanders:
Capitals:

islanders_200x200V.S washington_200x122

Inför match fem stod det 2-2 i matcher med en liten mersmak för Capitals efter lagets viktiga seger i match fyra med 2-1 efter förlängning på bortaplan. Match fem förväntade man sig att det skulle bli en jämn batalj och det såg ut så till en början. Först 0-1 Islanders under den första perioden och innan perioden var över var ställningen 1-1. Spelet var förhållandevis jämt under den första akten. I den andra perioden tryckte Capitals på allt mer och tog även ledningen med 2-1. Inför den tredje perioden var nog tanken att Islanders skulle föra spelet och gå för kvitteringen. Men så blev inte fallet. Istället kom det tre raka Capitals mål inom loppet av periodens nio första minuter.
Matchen blev aldrig jämn som dom tidigare och slutresultatet skrevs till 5-1 för Capitals. Det går notera att Capitals vann skotten med 41-23 och att Oveckin samt Bäckström hamnade utanför poängprotokollet.

Nu har Capitals vänt på hela matchserien efter att ha jobbat i en uppförsbacke från match ett. Nu har laget istället en ledning med 3-2 i matcher. Där orsakerna till det har varit lagets starka försvarsspel, stabilt målvaktsarbete samt att hela laget levererar.
Slutspelsmatcherna har slutat:

24.04.15NHLWashington CapitalsNew York Islanders5 : 1
22.04.15NHLNew York IslandersWashington Capitals1 : 2
(1 : 1)
19.04.15NHLNew York IslandersWashington Capitals2 : 1
(1 : 1)
18.04.15NHLWashington CapitalsNew York Islanders4 : 3
16.04.15NHLWashington CapitalsNew York Islanders1 : 4

Islanders kommer till spel utan:
T. Hamonic (spelar ev inatt)
C. de Haan (spelar ev inatt)
L. Visnovsky

Capitals kommer till spel utan:
E. Fehr
J. Erskine

SEX raka kryss inne i Nassau Veterans Memorial Coliseum.
Av dom sex kryssen har Islanders vunnit tre matcher i det efterföljande förlängning eller straffavgörandet. Capitals brukar förhållandevis ha det lätt enkelt mot Islanders. 22-10 i inbördes möten av lagens 32 senaste matcher.

Vinna eller försvinna för Islanders.
Dessvärre för Islanders del lutar det åt att försvinna. Laget har åkt på två tunga smällar och Capitals ser betydligt hetare ut. Ett något ovant slutspelslag som Islanders har gjort en fantastisk säsong. Laget hamnade betydligt högre upp än vad alla trodde på förhand och laget blev allt eftersom kandidater till att gå hela vägen.
Men efter att nu ha tappat 2-1 i matcher till underläge 2-3 mot Capitals ser drömsäsongen ut att ta slut. Mot ett Capitals som var ett av ligans bästa bortalag under grundserien. Har spelat in sig mer och mer i slutspelet och den viktiga 2-1 seger sist inne i Nassau Veterans Memorial Coliseum lyfte laget. Sist var det inget snack om saken om vilka som skulle vinna. Det slutade hela 5-1 till Capitals där lagets två stjärnor Oveckin och Bäckström lämnade planen poänglösa och minus i +/- statistiken.
Där har Capitals mycket att hämta igen och dessa herrar lär vara lysta med revanschlusta. I målvaktskampen har Holtby överglänst Halak och Holtby ser hetare ut än någonsin. Ynka tre insläppta mål på tre matcher och med en form som heter duga!
Ett Capitals som vill avgöra mot ett Islanders som kanske spelar sin sista match inne i Nassau Veterans Memorial Coliseum någonsin kommer göra matchen speciell.
Men pressen ligger hos hemmalaget och mot ett Capitals på väg in i storform med ett stabilt försvarsspel blir det ingen lätt utmaning.
Det gör att värdet klart ligger på bortalaget Capitas.
Mitt spel blir Capitals som segrare inklusive övertid till 2,10 hos Betsafe.