Nio matcher i nattens NHL och i en av matcherna möter formsvaga Toronto Maple Leafs New York Islanders på bortais. Ett Maple Leafs med endast en seger på en seger på lagets tretton senaste matcher. Däremot är Islanders ett lag som har passat Maple Leafs bra genom åren och har sex segrar på dom sju senaste inne i Nassau Veterans Memorial Coliseum. Är det en passande uppgift för Maple Leafs att kunna vända sin dystra trend?

  • Match: New York Islanders – Toronto Maple Leafs
  • Serie: NHL
  • Speltips: X2
  • Odds: 2,04 @ Betsafe
  • Insats: 2/5 units
  • Spelstopp: 13/2, 01.00

Startande målvakter:
Islanders:
Maple Leafs: J. Bernier (troligen)

Islanders är inne på segerspåret igen efter två raka vinster. Däremot är det inga segrar att imponeras nämnvärt över. Först besegrades NHL’s sämsta lag Buffalo Sabres med 3-2 på bortaplan. Det följdes upp med att besegra NHL’s näst sämsta lag Edmonton Oilers med 3-2 på hemmaplan.
På Islanders tio senaste matcher har det resulterat i fem segrar och fem förluster, 5-5-0.
Med en stigande form igen har Islanders skaffat sig ett bra läge inför fortsättningen av säsongen. Laget står på sjuttioen poäng efter femtiofyra omgångar och ligger på en tredje plats i Eastern Conference. Det är just nu bara tre poäng till serieledande Tampa Bay Lightning som dessutom har två matcher mer spelad.

Hemma i  Nassau Veterans Memorial Coliseum har Islanders bara tappat poäng i sex av sina tjugofyra hemmamatcher. Med arton segrar, varav sex efter övertid/straffar och sex förluster har laget skrapat ihop trettiosex i hemmaborgen. Det gör Islanders till Eastern Conference sjunde bästa hemmalag.
Islanders har på sina fem senaste hemmamatcher tre segrar och två förluster.

Islanders kommer till spel utan:
C. Clutterbuck (spelar ev inatt)
C. de Haan (spelar ev inatt)
M. Grabner
E. Boulton
K. Okposo
M. Carkner

islanders_200x200 V.S toronto_200x200

Maple Leafs kunde inte resa vidare på att ta segrar efter att laget bröt sin dystra trend med elva raka förluster när laget besegrade Edmonton Oilers på hemmaplan med 5-1. Det följdes istället upp med en snöplig förlust mot New York Rangers på hemmaplan med 4-5. Tung förlust för Maple Leafs som kom ikapp till 4-4 efter att varit i underläge under hela matchen.
Förlusten innebär att Maple Leafs nu har tolv förluster på lagets tretton senaste matcher.
En form som är helt ute och cyklar gör att slutspelsdrömmarna är som bortblåsta. Femtiofem spelade matcher och femtio poäng och en trettonde placering i Eastern Conference är Maple Leafs facit. Laget har tretton poäng upp till närmsta slutspelslag.

På bortaplan har Maple Leafs inte varit speciellt spektakulära. Poäng i elva av tjugosju bortamatcher och en poängskörd på arton pinnar. Det gör Maple Leafs till Eastern Conference femtonde bästa bortalag.
Maple Leafs föll i sin senaste bortamatch mot New Jersey Devils och åkte på sin elfte raka förlust på bortaplan.

Maple Leafs kommer till spel utan:
J. Lupul
D. Phaneuf

Säsongens andra möte.
Det första mötet spelades även det i New York. Där vann Maple Leafs en av sina få bortamatcher den här säsongen med 5-2.
Sett över dom tio senaste mötena har det slutat med fem segrar vardera. Noterbart är att Maple Leafs har tagit poäng i sex av dessa tio matcher.
Lagens fem senaste i Nassau Veterans Memorial Coliseum har slutat med en seger för Islanders och fyra för Maple Leafs. Noterbart är att Maple Leafs har tagit poäng i sju raka bortamatcher mot Islanders.

Är Islanders det lag som Maple Leafs ska vända skutan emot.
Islanders har gjort en grym säsong och laget har gått över förväntan i mångas ögon. Däremot verkar formen vara något dalande och segrarna på slutet är inget att imponeras över.
Maple Leafs har fortfarande chans på slutspel trots att formen är katastrofal. Men trender och sviter är till för att brytas och laget har stått för godkända insatser på slutet men har inte fått med sig resultatet. Det börjar närma sig en seger och att pucken börjar studsa lagets väg.
Därav bör Islanders bli en passande uppgift att sno med sig minst en pinne ifrån. Detta på grund av att Maple Leafs trivs bra på bortaplan mot Islanders. Poäng i sju raka bortamöten, varav sex är segrar. Laget har nästan inga skador som är nämnvärt medan Islanders saknar tunga lirare som, K. Okopo, M. Grabner och kan sakna C. Clutterbuck vilket är alla kännbara avbräck.
Islanders går även sin fjärde match på sex dagar och med att ha tongivande spelare borta under en längre tid bör kunna ha satt sina spår.
Ett klart uträknat Maple Leafs som har elva raka bortaförluster har gjort sig förtjänta av en bortaseger och får man stopp på J. Tavares o/c och hittar igenom Islanders-försvaret ska laget klara av att få med sig poäng.
Islanders är skyhöga favoriter och ett Maple Leafs som stora underdogs gör att jag testar X2 till överoddset 2,04 hos Betsafe.