National Hockey League bjuder på otroligt många matcher i nattens omgång. Bland annat på mötet mellan New York Islanders – Ottawa Senators. Där ett hemmalag har en stark form med fyra segrar på lagets fem senaste medan Senators endast har en seger på lagets fem senaste. Lyckas Senators göra några extra mål för att lyckas ta med sig poäng härifrån?

  • Match: New York Islanders – Ottawa Senators
  • Serie: NHL
  • Speltips: Över 5,5 mål
  • Odds: 1,95 bet365
  • Insats: 3/5 units 
  • Spelstopp: 3/12, 01:00

Hemmalaget Islanders är en av NHL’s positiva överraskningar den här säsongen. Med ännu en seger i lagets senaste match mot New Jersey Devils med 3-1 hakar Islanders på topplagen i Eastern Conference. Men först lite mer om formen.
Islanders har på lagets tio senaste matcher åtta segrar och två förluster, 8-2-0. Noterbart från detta är att Islanders offensiv är glödhet när laget vinner. Med minst tre mål i sju av lagets åtta segrar visar det att Islanders är ett offensivt lagt lag som har burits fram av den offensiva spetsen den här säsongen.
Med trettiofyra poäng på lagets inledande tjugofyra omgångar har Islanders placerat sig på en fjärde plats i Eastern Conference. Med endast två poäng bakom serieledande Tampa Bay Lightning.
Med en offensiv som har gjort sjuttiosju mål på dom inledande matcher gör Islanders till Eastern Conference tredje målfarligaste lag. Ett snitt på 3,20 mål framåt per match.
Hemmaplan har varit en styrka. Efter elva spelade hemmamatcher har Islanders endast gått poänglösa i två matcher. Med nio segrar, varav tre efter övertid/straffar, två förluster och en målskillnad på 42-26. Ett snitt på 6,18 mål per match. Är Islanders Eastern Conference sjätte bästa hemmalag.
Islanders har gått segrande ur lagets sex senaste hemmamatcher. Inte nog med det så har laget öst in mål. Totalt tjugotvå mål på dessa sex matcher. Imponerande!

islanders_200x200 V.S ottawa_200x240

Senators har däremot en motsatt form. Förlust i lagets senaste match på bortaplan mot Tampa Bay Lightning innebar Senators andra raka förlust och den sjunde på lagets tio senaste. Mindre positivt är lagets försvarsspel. I samtliga förluster har Senators släppt in minst tre mål.
Med en svag form har Senators sjunkit några placeringar i Eastern Conference. Efter tjugotre spelade omgångar har Senators spelat till sig tjugofyra poäng vilket ger laget en elfte placering. Senators är trots det bara två poäng bakom sista slutspelslaget New York Rangers.
Med en målskillnad på 61-63 snittar Senators sina matcher med 5,39 mål per match.
Bortaplan har gått hyfsat men inte så mycket mer för Senators del. Med tretton spelade bortamatcher har laget spelat ihop elva poäng efter fem segrar, varav två efter övertid/straffar, åtta förluster, varav en efter övertid/straffar och en målskillnad på 32-37. Det ger Senators ett snitt på 5,30 mål per bortamatch. Samt att Senators är Eastern Conference tionde bästa bortalag.
Senators är ute på en lång borta turné och har hittills spelat fyra raka bortamatcher. Det har inte varit speciellt lyckat då laget endast mäktat med en seger. Samtidigt som det ha släppts in alldeles för mycket mål. Totalt har dom fem senaste bortamatcherna innehållit tjugoåtta mål, vilket ger ett snitt på 5,6 mål per match.

Säsongens första möte.
Förra säsongen möttes lagen tre gånger. Två matcher i Ottawa och en i New York. Det resulterade i en seger för Islanders och två för Senators. Noterbart är att en match gick över 5,5 mål medan en stannade på exakt fem mål.
Lagens fem senaste möten i New York har resulterat i en seger för Islanders och fyra för Senators. Noterbart är att tre matcher har slutat över 5,5 mål medan dom andra två stannade på exakt fem.

Senators som gått tungt men trivs i New York bäddar för målkalas?
Absolut. Hemmastarka Islanders har gått som tåget på hemmaplan den här säsongen och laget har öst in mål i var och varannan match. Med tjugotvå gjorda mål på sina sex senaste hemmamatcher är starka siffror och ingen målform som Senators helst av allt vill stöta på då laget match efter match räddas av sin målvakt C. Anderson som har tredje bäst räddningsprocent i NHL. Men trots det förlorar Senators och målen trillar in om vartannat.
Men nu får Senators chansen att kunna vända på den negativa skutan då laget möter Islanders på bortaplan. Ett lag Senators trivs emot framförallt på bortaplan då laget har fyra segrar på lagens fem senaste möten i New York. (I seriesammanhang). Men ska det lyckas bli seger måste Senators kliva upp i det offensiva och bjuda upp till kamp. Därav leder det till att jag testar över 5,5 mål till 1,95 hos bet365 då ett målfarligt Islanders möter ett svagt försvarsspelande Senators men som trivs mot Islanders.