Vi närmar oss jul men innan dess ska vi ta oss igenom ett antal NHL-omgångar. Natten mot tisdag är det tre matcher på menyn. Ett riktigt rival möte när New Jersey Devils beger sig till New York och Nassau Veterans Memorial Coliseum för att möta New York Islanders. Islanders som har sex segrar på lagens åtta senaste möten. Men därav tjugofyra av trettiotvå möten är under 5,5 mål. Blir det likadant inatt, Islanders seger och målsnålt?

  • Match: New York Islanders – New Jersey Devils
  • Serie: NHL
  • Speltips: Under 5,5 mål
  • Odds: 1,80 William Hill
  • Insats: 2/5 units 
  • Spelstopp: 16/12, 01:00

Islanders går mot en av de bättre säsongerna på länge. Med seger i förra omgången mot Chicago Blackhawks tog laget sin sjätte seger på lagets tio senaste matcher, 6-4-0. En match där Islanders hamnade i både ett 0-1 underläge och 1-2 men tog sig i kragen och vände matchen på en minut i mitten av den tredje perioden och vinna med 3-2.

I och med den segern befinner sig Islanders på en fjärde plats i Western Conference med fyrtio poäng efter trettio spelade matcher av åttiotvå. Islanders har bara två poäng upp till serieledande Pittsburgh Penguins och är bara ett poäng bakom tvåan och trean i tabellen.
Målskyttet har som alltid varit Islanders styrka genom åren med sitt offensiva spel. Med nittiosex gjorda mål på dessa matcher är Islanders det lag som har gjort tredje flest mål i sin Conference. Förvarsspelet har blivit något stabilare med J. Halak i målburen men med åttiosju insläppta mål är för mycket om laget ska nå långt. En målskillnad på 96-87 ger ett snitt på 6,1 mål per match.

Hemma i Nassau Veterans Memorial Coliseum är Islanders ofantligt starka. Med åtta segrar på lagets nio senaste hemmamatcher säger en del och poäng i elva av fjorton hemmamatcher. Med en statistik på elva segrar, varav tre efter övertid/straffar och tre förluster. Samt en målskillnad på 52-36, ett snitt på 6,28 mål per match. Gör att Islanders har spelat ihop tjugotvå poäng och är Eastern Conference femte bästa hemmalag. Noterbart är att Islanders är det lag som har spelat minst hemmamatcher av alla lag som ligger topp åtta i hemmatabellen.
I Islanders fem senaste hemmamatcher har fyra av fem resulterat i under 5,5 mål.

Islanders kommer till spel utan:
T. Hamonic (spelar troligen inatt)
C. Cizikas
J. Boychuk
M. Carkner

islanders_200x200 V.S new_jersey_200x200

Devils har det fortsatt tungt. Med en skadelista som nästan är längre än barnens önskelista till jul är inget drömscenario för klubben. I den förra omgången mötte Devils Dallas Stars på bortais. En match som Devils hamnade i ett 0-2 underläge i efter den första perioden men jobbade ikapp till 2-2. Men innan den andra perioden var slut ryckte Stars åt sig en 4-2 ledning. En reducering kom i den tredje perioden från Devils sida men alldeles för sent och laget förlorade med 3-4 och inkasserade sin tredje raka torsk.

Med endast två segrar på sina tio senaste matcher, 2-6-2 hamnar Devils allt längre ifrån slutspelsplatserna. Med tjugosju poäng efter trettioen spelade matcher ligger Devils på en trettonde plats i Eastern Conference med fem poäng upp till slutspel.
Problemet för Devils har till stor del varit målskyttet och med sina sjuttiotvå mål framåt är Devils det lag som gör femte minst mål i Eastern Conference. Försvarsspelet har inte heller varit strålande. Nittioen mål i baken och det är andra flest insläppta mål. Målskillnaden ligger alltså på 72-91 som ger ett snitt på 5,25 mål per match.

Devils är det lag som har spelat överlägset flest bortamatcher i Eastern Conference. Laget har spelat tjugo av trettioen matcher på bortaplan. Det vi kan summera av det är i alla fall att Devils är bättre borta än hemma. Med åtta segrar, varav en efter övertid och tolv förluster, varav en efter övertid/straffar. En målskillnad på 48-60 och sjutton poäng är Devils Eastern Confrence sjätte bästa bortalag.
Devils har på lagets fem senaste bortamatcher två segrar och tre förluster. Noterbart är att en av dessa fem matcher har slutat över 5,5 mål.

Skadelistan är stor och många nyckelspelare saknas, såsom:
M. Cammalleri (spelar ev inatt)
D. Zubrus (spelar ev inatt)
A. Larsson
P. Elias
T. Zajac
B. Salvador
R. Clowe

Sex segrar och två förluster.
Ja så låter dom åtta senaste inbördesmötena mellan lagen med Islanders siffror först. Devils har det tungt mot Islanders och trots att laget i regel oftast lyckas få med sig ett kryssresultat kan inte laget avgöra många matcher under övertid eller straffläggning.
Under säsongen har lagen mött varandra en gång. Den matchen spelades i New York och den vann Islanders med 3-1.
På lagens fem senaste möten har det slutat under 5,5 mål i fyra av fem matcher.

Två lag med två helt olika former.
Ett Islanders som går som tåget och bröt sin tre raka förlust svit när laget begav sig hem till Nassau Veterans Memorial Coliseum senast då det blev seger direkt. På hemmaplan är Islanders otroligt starka och med åtta segrar på lagets nio senaste hemmamatcher är imponerande. Skillnaden mot inledningen av säsongen är att försvarsspelet på hemmaplan börjar bli otroligt mycket bättre. Ett stabilare försvar och laget spelar mer strukturerat än vad Islanders gjorde under inledningen under säsongen. Mot ett Devils som kommer sikta på att få en målsnål match genom att dra ner på tempot och inte låta Islanders få trampa igång sin offensiv.
Devils har varit hyfsade på bortaplan och är ruggigt strukturerade om hur laget ska agera och spela. Det märks framförallt i det offensiva spelet då det inte har blivit många mål framåt då lagets offensiva lirare blir lidande av lagets sätt att spela.
Ett Islanders som verkligen imponerar på hemmaplan och har ett grymt försvarsspel för stunden med endast en match med fler än två mål insläppta i sina nio senaste hemmamatcher. Mot ett försvarsinriktat Devils lär att vi får uppleva en match som hur lagen brukar agera mot varandra. Strukturerat, försvarsspel och inte bjuda på någonting. Med tjugofyra av trettiotvå matcher under 5,5 mål mellan lagen i Nassau Veterans Memorial Coliseum säger sitt.
Mitt spel blir därmed under 5,5 mål till 1,80 hos William Hill.